Rakitić: Niko ne voli Hrvatsku više od mene!

''Ostavio sam iza sebe državu koja mi je dala sve. Švajcarska je meni i mojoj porodici dala priliku da budem jedan od njih, dali su nam sve'', rekao je Rakitić.

  • Sport
  • Fudbal


Ivan Rakitić, fudbaler Barselone, nakon što je propustio prošle utakmice kvalifikacija za EURO 2020 reprezentacije Hrvatske, vratio se u dres sa državnim grbom.

Prema navodima hrvatskih medija danas je tim povodom izjavio da su ga pogodile tvrdnje pojedinaca da više ne želi igrati za Hrvatsku, te istakao da niko nema veću želju i osjećaj ljubavi prema domovini.

Rakitić je prije svega naglasio da je bilo bolno slušati kritike na njegov račun, te odgovorio na njih.

"Poštujem svačije mišljenje, ali je bilo bolno. Niko nema veću želju i ne osjeća ljubav prema Hrvatskoj koju osjećam ja. Ostavio sam iza sebe državu koja mi je dala sve. Švajcarska je meni i mojoj porodici dala priliku da budem jedan od njih, dali su nam sve. Ali, moje je srce odlučilo da kuca za Hrvatsku", naglasio je Rakitić.

Sjajni vezni fudbaler objasnio je zbog čega je uzeo pauzu od reprezentacije, rekavši da je to učinio zbog situacije u Barseloni u kojoj je izgubio mjesto u startnoj postavi.

"I ja bih rado da znam šta je razlog moje situacije u Barseloni. U fudbalu se događaju stvari koje ne možemo uvijek razumjeti, ali ih moramo ispoštovati. Neugodno mi je i teško jer sam navikao da igram, uvijek sam bio spreman dati sve za ekipu, a sada se to malo promijenilo", kazao je između ostalog Rakitić i dodao:

"Za mene nikada nije bilo dileme, za mene je reprezentacija broj jedan. Ponekad imaš takvih situacija. Da sam znao procijeniti situaciju u klubu, i ja bih drugačije reagovao. Nisam bio čist u glavi, nisam to bio ja. Bilo je korektno i pošteno prema igračima. Hvala saigračima u reprezentaciji na podršci, želim da mi i dalje budu podrška. Moram situaciju u klubu ostaviti iza sebe. Želim se što bolje pripremiti za reprezentaciju."

Pred Hrvatskom su dvije važne utakmice grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. U prvoj će 10. oktobra u Splitu, prvi put nakon 2015. godine, ugostiti Mađarsku, a u drugoj tri dana kasnije gostovati Velsu.

Nakon pet kola Hrvatska je lider u grupi E sa deset bodova, a slijede je Slovačka i Mađarska sa po devet. Vels je četvrti sa šest bodova i utakmicom manje, dok je Azerbejdžan posljednji sa jednim bodom.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.