''Ne kritikujem Đorđevića, ali...''

''. . . Jokić je srećan što se vratio u komfornu zonu!'' Majk Meloun, trener Denver Nagetsa, pričao je o učinku Nikole Jokića u nacionalnom timu Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini.  

Košarka 08.10.2019 | 22:45
''Ne kritikujem Đorđevića, ali...''
Đorđević je opasan trener, ali Jokića je stavljao na krilnog centra i uvodio ga s klupe! Trener Denvera, Majkl Melouna, kaže da Nikoli prija što se vratio u „komformu zonu“.

Kad je u aprilu objavio da će nositi dres Srbije na Mundobasketu mnogobrojni navijači naše košarkaške reprezentacije očekivali su da Nikola Jokić bude predvodnik državnog tima u borbi za zlatnu medalju. Nadanja javnosti bila su ogromna, po opštem mišljenju sklopili smo najjači tim u poslednje dve decenije, bar po imenima, međutim, selekcija Aleksandra Đorđevića u Kini je razočarala.

Tek peto mesto, posledica pre svega poraza od Španije u drugoj grupnoj fazi i Argentine u četvrtfinalu, tumači se kao neuspeh. Orlovi nisu ispunili plan, s tim da do danas niko precizno ne može da kaže gde je to olimpijski viceprvak i osvajač srebrne medalje na poslednjem Prvenstvu Evrope zakazao.

Možda je sve posledica uloge baš Nikole Jokića, koji na planetarnoj smotri nije igrao na mestu na kom najviše može da pruži, a to je klasična „petica“. Uostalom, minule sezone je izdanjima u dresu Denvera naterao stručnjake da ga promovišu u zvanično najboljeg centra sveta, ali to, jednostavno, nije opravdao u Kini. Prema mišljenju Majkla Melouna, njegovog trenera u timu iz Kolorada, zbog toga što je izmešten na drugačiju poziciju.

Šef stručnog štaba Nagetsa nije želeo da kritikuje način na koji je selektor Đorđević koristio Jokića, ali je opet rekao da je Nikola srećan što se vratio u Denver u kojem se oseća komforno.

"Mislim da je Srbija odigrala razočaravajuće u Kini. Jokića su koristili na poziciji krilnog centra, uvodili su ga sa klupe... Mislim da je Nikola veoma uzbuđen i srećan što je posle takvog iskustva došao u Denver u kojem se oseća komforno u vezi svega. Kako ga koristimo, na koji način... Ovo nije kritika prema Srbiji i Đorđeviću", rekao je Meloun, a prenosi novinar BSN Denvera Herison Vind.

Jokić iza sebe ima dobar turnir u Kini, ali nije imao brojke koje su mnogi očekivali.

"Saša Đorđević je strašan trener. Ali, mislim da je Nikola uzbuđen zbog povratka ovde. Sviđa mi se u kakvoj je fizičkoj spremi, ali još više i u mentalnoj", dodao je Meloun.

Centar Denvera, koji je prošle godine bio četvrti u glasanju za MVP, propustiće prvu predsezonsku utakmicu, koju Nagetsi igraju od 04.30 protiv Portlanda.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar