Vučić: Erdogan ima stabilizujuću ulogu na Balkanu

Zahvalan sam predsjedniku Erdoganu zbog njegove nesumnjive stabilizujuće uloge na Balkanu, rekao je Vučić nakon trilateralnog sastanka Srbija-Turska-BiH.

Srbija 08.10.2019 | 15:33
Vučić: Erdogan ima stabilizujuću ulogu na Balkanu
"Zahvalan sam zbog njegove nesumnjive stabilizajuće uloge na Balkanu koja je veoma važna ne samo danas, nego i u godinama koje su pred nama", istakao je predsjednik Srbije dodavši da je Erdogan svojim ostankom danas u Beogradu i odlaskom u Sremsku Raču pokazao "koliko mu je značajan ovaj region".

Predsjednik Turske je naglasio da su susreti bili "plodonosni" i najavio naredne sastanke koji će biti održani prvo u BiH, pa naredne godine u maju u Turskoj.

"Odlučni smo da nastavimo trilateralni mehanizam kada je reč o Srbiji i BiH. Mislim da će to zbližiti i ljude i zemlje. Najvažnija poenta sastanka je, pre svega, to što se razmišlja o celom regionu. I problemi sa vladom u BiH moraju da se reše. Bez vlade ne može na efikasan način da se nastavi sa poslom", rekao je Erdogan.

(Nezavisne)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ja

08.10.2019 14:26

Opaaa! Čuj problem u sa vladom u Bih moraju da se riješi. Je li se to meni čini ili Erdogan kritikuje Baketa?

ODGOVORITE
Name

Darwill

08.10.2019 16:46

A što baš njega da kritikuje. Evo ja ti kažem da Bakir nije kriv, nego Dodik. Neće da ispunjava ono što je potpisano, što je 2009.godine odlučeno. i vrijeme je da mu neko stavi rampu.