Ako pasoš ne laže ovo je najstariji čovek na svetu!

Ako je datum u njegovom pasošu tačan, po tome ispada da je Sivananda je najstariji čovek na svetu!. Osoblje Aerodroma u Abu Dabiju ostali su šokiranii kada su videli pasoš indijca koji je stigao na terminal. .

Zanimljivosti 08.10.2019 | 15:20
Ako pasoš ne laže ovo je najstariji čovek na svetu!
Swami Sivananda rođen je, kako stoji u njegovom pasošu 8. avgusta a 1896. godine u Behali u Indiji, po tome znači da on ima neverovatnih 123 godine.

Teško je reći da li mu je zapravo 123 godina, jer jedini zapis o njegovim godinama potiče iz registra hrama.A ne iz nekih indijskih na primer "opštinskih" zvaničnih dokumenata ipak...moguće je...!



Indijac je putovao je iz Kolkate za London kada se zaustavio u Abu Dabiju. Svami je ostao bez roditelja kada je imao šest godina nakon čega su ga njegovi rođaci dali duhovnom guruu s kojim je proputovao Indiju.Muškarac izgleda puno mlađe nego se predstavlja, a on kaže kako je to zato što redovito vežba jogu, disciplinovan je u životu i živi u celibatu.


"Vodim jednostavan i discipliniran život. Jedem vrlo jednostavno, samo kuhanu hranu bez ulja ili začina, rižu i gulaš od leće s nekoliko zelenih čilija" rekao je on. Spava na prostirci na podu, a drvenu ploču koristi kao jastuk.


" Izbegavam mleko i voće zato što mislim da su to luksuzne namirnice. U detinjstvu sam puno dana spavao praznog stomaka" – rekao je Swami.

Takođe Sivananda već tri godine pokušava dokazati svoje godine kako bi ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji čovek na svetu.!


Do sada je najstarija osoba ikad bila Jeanne Louise Calment iz Francuske, koja je živela punih 122 godine i 164 dana. Najstarija osoba koja je trenutno živa i službeno u Gnisiovoj knjizi rekorda je Japanski Kane Tanaka, star 116 godina i 278 dana.


Izvor: Zanimljivost.net

Komentari / 0

Ostavite komentar