EK - Birčević: Da bi brejk iz Venecije značio...

Danas moramo do pobede! Košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije se nada velikom broju navijača u Areni.

Košarka 08.10.2019 | 14:01
EK - Birčević: Da bi brejk iz Venecije značio...
Red gostovanja u Evrokupu i ABA ligi, Partizan će prekinuti večeras. U po svemu sudeći uzavrelu „Štark Arenu“ dolazi turski Tofaš, a to će biti odlična šansa za crno-bele da preuzmu prvo mesto na tabeli Grupe B u slučaju nove pobede.

Košarkaš Beograđana, Stefan Birčević, ne krije uzbuđenje zbog činjenice da će Partizan večeras po prvi put igrati na domaćem terenu u novoj sezoni.

„Najzad dolazimo i pred naše navijače, da osetimo atmosferu. Posle ABA Superkupa i prvog kola ABA lige konačno stižemo na naš teren i naravno da smo dodatno motivisani. Kao što je trener rekao, da bi taj brejk koji smo doneli iz Venecije nešto značio, moramo da sutra da dođemo do pobede protiv Tofaša“, izjavio je Birčević.

O Tofašu, Birčević ima samo reči hvale. Smatra da su stranci najjača karika ovog turskog kluba.

„Oni su jedna jako iskusna ekipa. Predvođeni su Lodžeskim, Vilijamsom, Vajtom na poziciji pet. Imaju nekoliko stranaca koji su izvanredni, u turskom šampionatu je dozvoljeno samo pet stranih igrača. Mi znamo šta nam je činiti, pokušaćemo da ih nekom bržom i jačom fizičkom igrom uvedemo u ritam koji im neće odgovarati. Gledaćemo da se što bolje pripremimo i zadovoljimo publiku koja će, nadam se, doći u što većem broju. Vidim da je interesovanje veliko“, dodao je košarkaš crno-belih.

Partizan konačno u Areni - da se materijalizuje Venecija

Koševi u Areni se donekle razlikuju u odnosu na one u Pioniru. Birčević kaže da to neće smetati i da su se košarkaši navikli.
„Što se tiče koševa, meni se sviđaju. Videćemo, u Areni su uvek bili takvi. Mislim da izgovora neće biti. Naše je da odigramo na maksimumu i da opravdamo to što će imati toliku podršku“, zaključio je Stefan Birčević.

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar