Šangaj: Ispao i Lajović, ostao samo Đoković!

Srpski teniser Dušan Lajović eliminisan je u prvom kolu Mastersa u Šangaju.  Srbi 0/3 na mastersu u Šangaju: Lajović bez brejk lopte protiv Opelke.  Posle Filipa Krajinovića i Miomira Kecmanovića, i Dušan Lajović brzo je spakovao kofer na mastersu u Kini.  Opelkinih 211cm previše za Lajovića, čekamo Đokovića. . .  Amerikanac izbacio srpskog tenisera na startu Mastersa u Šangaju.

Tenis 08.10.2019 | 12:45
Šangaj: Ispao i Lajović, ostao samo Đoković!
Amerikanac je našeg tenisera nadigrao sa 6:3, 6:4 za nešto više od sat vremena igre.

Presudio je sjajan servis Opelke koji je napravio 12 as udaraca te osvojio 89% poena na prvi servis.

Lajović nije uspeo nijednom da mu ugrozi servis, dok je Amerikanac u svakom setu iskoristio po jednu brejk loptu što mu je bilo dovoljno zapobedu.

Pre Lajovića sa turnira u Šangaju su eliminisani Filip Krajinović i Miomir Kecmanović. Ostao je samo Novak Đoković koji igra u sredu protiv Denisa Šapovalova.

Opelku u drugoj rundi čeka duel sa Špancem Robertom Bautista-Agutom, koji je slobodan na startu turnira.

Srbija je na početku takmičenja na mastersu u Šangaju imala četiri igrača u glavnom žrebu, a drugo kolo dočekuje samo jedan - prvi nosilac Novak Đoković, koji je bio slobodan na startu.

Nakon Filipa Krajinovića i Miomira Kecmanovića, i Dušan Lajović pretrpeo je poraz u prvom meču.

Ducija je ubedljivo nadigrao Rajan Opelka u dva seta - 6:4, 6:4 i to posle samo 67 minuta igre.

Amerikanac, koji je 40. na ATP listi, devet mesta lošije plasiran od Lajovića, protivniku nije dozvolio da stvori nijednu brejk priliku na meču.

Na drugoj strani, on ih je imao samo dve, po jednu u svakom setu, i svaku je iskoristio. Tako je napravio razliku - najpre za vođstvo, a potom i za pobedu.

Opelku u drugoj rundi očekuje duel sa Špancem Robertom Bautistom Agutom, koji je kao osmi nosilac slobodan na startu turnira.

Što bi rekao Novak Đoković onomad za Miloša Raonića: “Servira kao sa trešnje“. A Rejli Opelka je sa svojih 211 centimetara možda još malo podigao granicu. Svakako dovoljno da izbaci Dušana Lajovića na startu takmičenja na Mastersu u Šangaju, pošto ga je savladao sa 6:3, 6:4.

Servis je naravno napravio razliku. Lajović, 31. igrač sveta, jednostavno nije mogao protiv Opelkinog razornog udarca. Nijednu brejk šansu nije mu dao Amerikanac. A svoje dve je iskoristio i tu je bio kraj  Lajovićevih nadanja.

Opelka ide u drugo kolo na Roberta Bautista Aguta, srpskim teniskim fanaticima ostaje da nastave da bode Novaka Đokovića u nameri da odbrani titulu iz prošle sezone, pošto su pre Lajovića na prvom koraku u Šangaju ispali i Filip Krajinović i Miomir Kecmanović.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 8.300.000 dolara, a Đoković počinje takmičenje sudarom sa Denisom Šapovalovim.

Biće to njihov treći sudar, dva prva dobio je Đoković, oba puta ove godine. Jedan na Australijan Openu sa 3:1, zatim i na Mastersu u Rimu kada mu je prepustio samo tri gema u pobedi od 6:1, 6:3. Mada, Šapovalov je u formi i dobio je 10 od poslednjih 14 mečeva. Nema šta da izgubi, a i njega servis dobro služi. U  prvom kolu protiv Fransesa Tijafoa osvojio je 27 od 29 poena na prvi servis. Na kraju je bio Šapovalov, 36. teniser sveta, bio prilično ubedljiv i slavio sa 6:4, 6:2.

“Dva puta me je pobedio, tako da nemam šta da izgubim protiv Đokovića. Idem da uživam. Biće teško naravno, ali dobro igram i imam šanse da ga pobedim“, hrabri sam sebe Kanađanin.

Svi znamo da mu šanse nisu velike.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 8,3 miliona dolara.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar