EK: Trener Tofaša hvali Partizan...

Poštujemo njihovu košarkašku kulturu.  Turski sastav će večeras biti na velikom zadatku protiv crno-belih.

Košarka 08.10.2019 | 10:13
EK: Trener Tofaša hvali Partizan...
Pobeda za jedne, pobeda i za druge na startu Evrokupa. Samim tim, meč između Partizana i Tofaša u „Štark Areni“ biće svojevrsna borba za sam vrh tabele Grupe B. Crno-beli će svakako biti blagi favoriti pred domaćom publikom, mada čitavom duelu treba pristupiti sa velikim oprezom.

Svoj komentar pred početak meča dao je trener Tofaša, Orhun Ene, koji smatra da njegov tim očekuje nimalo lak posao.

„Počeli smo Evrokup pobedom nad Limožom. Naravno, trijumfi kod kuće su veoma važni. Sada nas čeka duel sa Partizanom u gostima gde očekujemo veoma težak meč. Mogu da kažem da kod nas sve polako dolazi na svoje i da ćemo biti jači kada se svi igrači oporave“, započeo je Ene.

On dodaje da veoma ceni Partizan i njegove navijače, te da smatra da sastav koji predvodi sa klupe mora sutra da da i više nego što su njegove objektivne mogućnosti kako bi došao do pobede.

„Moramo da napredujemo kako sezona bude odmicala. Očekujem da će to biti slučaj. Sada je najvažnije da svu energiju koji imamo ’bacimo’ na teren. Poštujemo Partizan i njegovu košarkašku kulturu, znamo da moramo da damo 110% kako bismo pobedili“, izjavio je trener Tofaša.

Predvodnik i jedan od najiskusnijih košarkaša u redovima Tofaša, Baris Ermiš, tvrdi da je veoma važno da njegov tim pobeđuje i na gostujućem terenu.

„Znamo iz iskustva da se sve lomi na strani. Ovo je jedno od najtežih gostovanja uzimajući u obzir njihove navijače i košarkašku kulturu. Očekujem tešku utakmicu, ali za plasman u Top 16 moramo da pobeđujemo i na gostujućim terenima. Daćemo sve od sebe“, zaključio je Ermiš.

Izvor: mozzartsport

Foto: Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar