Italijani dočekali Tea...!

Crni dres, broj "44" i rafal od početka! Magični Miloš Teodosić ostavio bez teksta na debiju, 22 poena i sedam asistencija za pobedu Virtusa nakon drame.  Pripomogao je i odlični Stefan Marković sa 10 poena i šest asistencija.

Košarka 07.10.2019 | 11:29
Italijani dočekali Tea...!
Povreda stopala sprečila je Miloša Teodosića (32) da nastupi na Svetskom prvenstvu u Kini i poslala ga je na dugu pauzu. Poslednji meč odigrao je 10. avgusta i Virtus ga je lečio i čekao skoro dva meseca.

I dočekao!

Teo je debitovao za nekadašnjeg šampiona Evrope u nedelju uveče i odigrao veoma dobar meč u pobedi protiv Venecije, aktuelnog šampiona i Partizanovog rivala u Evrokupu.

Virtus - Venecija 75:70 (13:19, 22:20, 17:19, 23:12)

U dresu sa brojem "44", Teo je postigao 22 poena i odmah pokazao da će biti očekivano veliko pojačanje ekipi Aleksandra Saše Đorđevića. Pogledajte deo njegove napadačke role, kojoj je dodao i sedam asistencija za 21 i po minut na parketu.

Samo do poluvremena ubacio je 17!

Američki centar Vins Hanter bio je drugi strelac Đorđevićevog tima sa 16 poena, Kajl Vims dodao je 14, a srpski internacionalac Stefan Marković 10, uz šest asistencija.

Sa druge strane, Venecija je drugi put ove nedelje izgubila meč u tesnoj završnici, jer je slično poražena i u duelu protiv Partizana na svom terenu, na "otvaranju" sezone Evrokupa.

Dugo se čekalo na debi Miloša Teodosića u dresu Virtusa iz Bolonje. Zbog povrede tokom priprema sa reprezentacijom srpski plejmejker morao je da propusti prva dva kola u italijanskom šampionatu, kao i susret sa Ratiofarm Ulmom u Evrokupu. Ali pametno ga je Aleksandar Đorđević čuvao i pustio u vatru tek kada je bio potpuno spreman. Nakon velike drame i preokreta, Virtus je na domaćem parketu uspeo da baci na leđa Veneciju, sa kojom je Partizan igrao pre samo nekoliko dana u Evrokupu - 75:70.

Meč je bio rešavan u poslednjem minutu u koji se ušlo sa minimalnom prednošću Virtusa. Teodosić je tada "rešio" da podeli par neverovatnih asistencija, a Vins Hanter i Kajl Vims su ga uredno poslušali i doneli pobedu timu iz Bolonje.

Kada smo već kod Tea, večeras za njega gotovo da nije bilo nikakve greške. Prvo poluvreme završio je sa samo jednim promašajem iz igre i ukupno upisanih 17 poena. Nastavio je u istom ritmu i u drugom poluvremenu. Meč je završio sa 22 poena na svom kontu (uz to je upisao sedam asistencija), a odlično ga je ispratio i drugi srpski košarkaš u redovima Virtusa, Stefan Marković, koji je dodao 10 poena.

Međutim, navijači u Bolonji su se verovatno na početku ovog susreta hvatali za glavu i pitali šta se to dešava njihovom timu. Venecija je sipala iz svake moguće pozicije, raspoložen je bio Ostin Dej, a u stopu je išao Majkl Vat. Očas posla na semaforu je pisalo 16:4 za goste, nakon čega je Aleksandar Đorđević zatražio minut odmora, što je bio uvod u veliki povratak Virtusa.

Poen za poenom tada je krenuo da ređa Miloš Teodosić. Pomagali su mu donekle Kajl Vims i Vins Hanter, pa je nakon uvodnih deset minuta košarke na semaforu pisalo sasvim prihvatljivih 19:13 za domaće.

Nastavio je Virtus u sasvim dobrom ritmu da igra i u nastavku poluvremena. Korak po korak su se približavali Veneciji, koja je igrala sasvim solidno, ali nije bila ni blizu one igre iz uvodnih pet minuta. Domaćin je to iskoristio, u jednom trenutku čak i preuzeo vodstvo, ali je tim iz Zalivskog grada serijom 5:0, ipak došao do prednosti na poluvremenu – 39:35.

Rovovska borba nastavljena je i po povratku sa velikog odmora. Aleksandar Đorđević je odlučio da Miloša Teodosića pošalje na klupu na početku treće deonice, ali mu se to nije obilo o glavu. Virtus se rezultatski držao, iako je Venecija konstantno bila u vodstvu. U tom ritmu ušli smo u poslednju četvrtinu – 58:52.

Potpuno odsustvo koncentracije viđeno je na početku četvrte deonice i u jednoj, ali i u drugoj ekipi. Ređali su se promašaji na sve strane, a Virtus i Venecija nisu postigli poene čitava tri minuta. Tada je u nalet konačno krenuo domaćin koji je trojkom Vimsa, a potom i poenima Hantera došao na samo jedan poen zaostatka.

Venecija prosto nije mogla da se sastavi u napadu, do poena nije stigla čitavih pet i po minuta, a Vims je trojkom na ravno pet minuta pred kraj doveo Virtus i u vodstvo. Razlika u korist domaćina je samo nastavila da raste kako se meč približavao kraju, a nakon trojke Gembla otišla je na velikih 67:60. Ali, ovakav meč nije mogao da bude rešen bez drame - trojkama Bramosa, a potom i FIloja, gosti su prišli na jedan poen zaostatka na dva minuta pred poslednji zvuk sirene.

Ni završnica nije razočarala. Vims je ponovo "odlepio" Virtus na plus tri, Vat je vratio na jedan poen razlike, a Hanter je odveo Virtus na tri poena razlike na minut do kraja. Teodosić tada nije šutirao, ali je sjajno dirigovao igrom i upisao je dve lepe asistencije. Vins Hanter je faktički i rešio pitanje pobednika, odvevši domaće na konačnih 75:70.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar