SLS: Marin ''spasao'' Zvezdu u 97'!

Marin u poslednjoj sekundi doneo pobedu Zvezdi u Kruševcu! Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak u Kruševcu sa 1:0, u meču 11. kola Linglong Superlige Srbije.  Maestro Marin u poslednjem sekundu! Zvezda promašila sve, pa i nepostojeći penal, ali ima svog malog genija! Slomljena srca Kruševljana koji su se odlično branili od prvog do poslednjeg sekund i nisu se odbranili.

Fudbal 06.10.2019 | 18:15
SLS: Marin ''spasao'' Zvezdu u 97'!
Nekoliko zicera, prečka, stativa, totalna dominacija, nepostojeći penal koji je Ben poslao preko gola, majstorija genijalnog Marka Marina u poslednjem sekundu meča i teško izvojevana pobeda Crvene zvezde u Kruševcu.  

Šampion Srbije je pogotkom kapitena iz slobodnog udarca u 97. minutu zasluženo pobedio u Kruševcu (1:0) jer je igrom bio daleko bliži trijumfu. Ali isto tako je i Napredak iz svoje perspektive zahvaljujući spartanskoj defanzivi zaslužio da ostane neporažen. Pogtovo je to zaslužio sjajni golman Milošević. Sekundi su ih delili od toga da neiskusni Samjuel Baha nije bespotrebno faulirao Vulića na 20 metara od gola Napretka u poslednjem napadu Zvezde i omogućio gostima sjajnu šansu da iščupaju pobedu.

Marin je preuzeo odgovornost i kada su svi očekivali da gađa preko živog zida, pokazao je svu fudbalsku genijalnost gađajući u golmanov ugao po zemlji. Pravi majstori imaju herca da urade tako nešto u takvoj situaciji. I da pogode.

Srca Kruševljanja su slomljena, Zvezda je došla do đavolski teško izvojevane pobede i još jednom pokazala da ima krizu igre i realizacije kada mora da probije dobro organizovan tim. Porodila je Zvezda ovu pobedu danas. Mogla je do nje da dođe na nezaslužen i nečastan način, ali je na kraju došla fudbalskom majstorijom i izašla kao pravi pobednik iz Kruševca. Teško Bahi kada ga pogledaju saigrači u svlačionici... 

Milojević je opet morao da lomi ruke kako da sastavi startnu postavu zbog limita stranaca,a ovoga puta su van protokola ostali Žander, Van la Para, Tomane i Kanjas. Zvezdin trener je prvi put ove sezone izveo startnu postavu sa Benom, Marinom i Garsijom kao ofanzivnim trilingom iza klasičnog napadača Boaćija, što je verovatno i najjači Zvezdin napad koji može da se sastavi u domaćem prvenstvu. Kanjasovo mesto u manevru je popunio mladi Njegoš Petrović, a umesto Jovančića koji je u slaboj formi, zaigrao je heroj preokreta u Ligi šampiona Miloš Vulić. Dakle, ofanzivna postavka Milojevića koji je pretpostavio da će morati da slomije otpor vrlo defanzivnog protvnika.

Tako je i bilo... 

Napredak se vrlo organizovano i kompaktno branio. Zvezdi je prepsutio posled lopte i namestio prvu liniju odbrane na 40 metara os dvog gola. Sve što je Zvezda pokušavala, dešavalo se posle centaršuteva sa kriča, šuteva sa distance ili prekida. Kroz sredinu se nije moglo, a domaći su koristili blag kriterijum sudije Bojana Nikolića da čestim faulovima saseku Zvezdine akcije na 30 i kusur metara od gola. Uspela je Zvezda posle takvog faula i prekida da zatrese mrežu na poečtrku meča, ali je taj gol Degeneka opravdano poništen zbog ofsajda. Bila je tu i kontroverzna situacija u 10. minutu kada je Ben ostao na zemlji prilikom kontakta sa Bjelošem koji je natrčao na njega, dokačio ga i ne gledajući, ali je lopta bila daleko i teško da je moglo da se okarakteriše kao situacija za penal.

Najčešće je lopta bila u posedu Marka Marina, ali Zvezdin kapiten nije uspevao da proturi neku asistenciju u svom stilu i spoji sa golom Boaćija. Umesto toga je u prvom poluvremenu imao nekoliko mlakih pokušaja sa distance koji su bili lak plen za odličnog golmana Miloševića. Golman Čarapana je sjajnim refleksom osujetio i najbolji pokušaj Zvezde u prvom poluvremenu kada je zaustavio strašan šut glavom Milunovića sa pet metara. Mateo Garsija je bio previše povučen, često se vraćao duboko po loptu i nije uspevao da uradi više pred golom Napretka iako je istrčao jednu sjajnu kontru koju je Pajović zaustavio u poslednjem momentu neverovatnim klizećim startom. Ali to je bila retka situacija da je neko od ofanzivaca Zvezde imao prostora da ugrzoi gol domaćeg tim. Ben je bio u onom slabom izdanju iz evrokvalifikacija. Boaći skoro neprimetan i potpuno odsečen. Dodatni problem Milojevićuje predstavljala i povreda Gajića koji je posle pola sata morao da napusti teren i ustupi mesto Pankovu što je značilo prekomandu Degeneka kraj desne aut linije.

Napredak je poluvreme završio bez šanse i šuta u gol, a nije zapretio ni iz nekoliko kronera koji su mu bila jedina nada za postizanje gola. Dobro je Predrag Rogan pripremio svoiju ekipu za defanzivu i zatvorio prilaze golu, a domaći su uz duplo više prekršaja uspeli da uvedu Zvezdu u zonu frustracije.

Šampion je još ofanzivnije krenuo u drugom poluvremenu. Pritisak je bio konstantan, Napredak nije uspevao da ljudski pređe centar, ali se i dalje držao zubima i dobro branio. Milojević je osetio da je đavo odneo šalu i od 60. minutu poslao drugog špica Pavkova na teren umesto Garsije i prebacio na formaciju koja je donela preokret protiv Olimpijakosu.

Počele su da sevaje šanse oko gola Kruševljana. Pretio je Ben, sjajno branio Milošević, Pavkov je posle tri minuta na terenu ušao u šansu, a čudesni golman Milošević je uspeo čak da spreči i autogol Miladinovića. Zvezdin pristak je postao neverovatan, igralo se samo u poslednjoj trećini terena, Pavkov je pogodio prečku, a Njegoš Petrović fantastičnim udarcem sa 20 metara uzdrmao stativu. Nije Zvezda imala sreće u jeku najjačih napada i onda je došao poklon sa neba.

Sudija Bojan Nikolić koji je do tada uglavnom sudio u korist domaćina tolerišući grubu igru Napretkovih fudbalera, častio je Zvezdu penalom. Ben je bio u duelu sa Spremom, prošao ga i teatralno pao bez kontakta. A Nikolić je naseo na glumu Zvezdinog napadača i pokazao na belu tačku.

Ben je preuzeo odgovornost i slabu utakmicu “krunisao” teškim promašejem sa 11 metara. Ponajbolji izvođač penala u Zvezdi poslednjih godina je izveo najgori penal od dolaska na Marakanu i prebacio gol.

Pravda zadovoljena ili ne? Jeste zbog načina na koji je došlo do penala, nije jer je Zvezda zaslužila makar jedan gol prikazanom igrom i stvorenim šansama. Ali i stroga defanziva je legitimno sredstvo u fudbalu što zvezdaši najbolje znaju i za to treba čestitati domaćim fudbalerima koji su meč završili bez jedne iole ozbiljne šanse.

Promašeni penal je donekle ohladio tempo Zvezdinih napada. Dotadašnja ofanziva je splasnula iako je Zvezda napravila opsadu domaćeg gola. Međutim frustracije i nestrpljenje u nekim situacijama su koštali Zvezdu u završnici i domaći su odolevali. Sudija Nikolić je pokazao pet minuta nadoknade, produžio je zbog crvenog kartina i dao šansu Zvezdi za poslednji napad, a Baha je častio goste prekidom koji je Marin pretvorio u pobedu. 

Golovi pali kada je najvažnije: Mladost do tri boda u Inđiji. Bojović i Jovanović precizni za Lučance.

Inđija ređa poraze, imala je i Mladost dva uzastopna, ali je danas na gostovanju pomenutom timu ekipa Gorana Stanića uspela da slavi sa 0:2 (0:1) i da dođe do vrlo važna tri boda.

Može se reći da je Mladost dala oba gola baš kada je bilo najvažnije po goste pa su uspešno odradili posao.

Meč je imao takav tok da je Mladost već na startu utakmice stekla prednost i to je ekipi iz Lučana omogućilo da igra dosta lakše i rasterećenije u nastavku.

Već u sedmom minutu je Mladost došla u prednost kada je Milan Bojović pucao penal i bio precizan za ranu prednost gostiju. Inđiju je sigurno presekao tako rano primljen gol pa domaćin nije uspeo da odreaguje do poluvremena, a ni do kraja utakmice, ispostavilo se.

Mladost je u 80. minutu preko Jovanovića uspela da podigne prednost na 2:0 i tako je stigla na kraju i do ubedljive pobede, a Inđija nije imala šansu ni za remi pri kraju duela.

Dobar posao za Lučance...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bratunac

06.10.2019 17:12

Sramota za fudbal, sta se sve sudilo danas na utakmici u korist C Z, strasno, zalosno i smijesno.

ODGOVORITE