BL: Veghorst "pogurao" Volfsburg ka 2. mjestu!

U pretposljednjoj utakmici sedmog kola Bundeslige, Volfsburg je rezultatom 1:0 savladao Union Berlin i pauzu će provesti kao drugoplasirani. . .  Vuk ujedao i u Nemačkoj: Leteći Holanđanin i Vofzburg na drugom mestu! Minimalni trijumf u gradu Folksvagena.

Fudbal 06.10.2019 | 18:55
BL: Veghorst "pogurao" Volfsburg ka 2. mjestu!
Sjajna sezona Bundeslige se nastavlja, a popodne nam je donelo novu promenu na sada već čuvenoj tabeli nemačkog šampionata u kojoj sedam ekipa staje u samo dva boda. I ono je definitivno u znaku Vukova pošto su nakon engleskih i nemački bili na visini zadatka. I ne samo to, fudbaleri iz grada Folksvagena na reprezentativnu pauzu odlaze sa druge pozicije, tik iza lidera Borusije iz Menhengladbaha, posle trijumfa nad Unionom iz Berlina od 1:0.

Više nego zaslužena pobeda ekipe trenera Olivera Glaznera koja je dominirala tokom 90 minuta borbe sa Čeličnima iz prestonice. Na kraju presudio je prvi golgeter fomaćina Holanđanin Vut Veghorst koji je posle nekoliko promašaja ipak uspeo da donese trijumf domaćinu na pas Hrvata Brekala.

Volfzburg je na ovom meču morao poprilično da promeša sastav jer zbog povreda nije bilo nekoliko standardnih prvotimaca, ali je ipak upisan trijumf i sa tima skinuta stigma da su "1:1 tim" pošto su pre ovog kola često igrali ovim rezultatom. Pobeda će dodatno popraviti raspoloženje sjajnom timu koji će ovu pauzu dočekati sa top pozicije.

Što se tiue Uniona njihova bedna forma u Bundesligi se nastavlja. Četiri vezana poraza drže ga i dalje u zoni ispadanja i izgleda da se Čeličnima sprema ekspresan povratak u Cvajtu ukoliko Urs Fišer ne promeni nešto u skorije vreme. 

Ekipi Volfsburga ukazala se ovog popodneva šansa da trijumfom nad Union Berlinom stigne do drugog mjesta na tabeli pred odlazak na dvosedmičnu prvenstvenu pauzu.

Nije šampion Njemačke propustio da je iskoristi, iako su navijači na Folksvagen Areni prvi – i jedini – gol svojih ljubimaca morali da čekaju skoro 70 minuta...

VOLFSBURG – UNION BERLIN 1:0 (0:0)

U pet od šest dosadašnjih utakmica u Bundesligi izabranici Olivera Glaznera postizali su gol u prvih 45 minuta.

Danas su stvorili četiri stopostotne šanse za takvo nešto, ali nijedna se našla iza leđa golmana tima iz prestonice, Rafala Gikjeviča, koji je u sedmom minutu spriječio holandskog golgetera Vuta Veghorsta da postigne svoj čevrti ovosezonski pogodak.

Preostala tri puta tokom prvog dijela, Volfsburgovi fudbaleri su poljskog čuvara mreže pokušali da matiraju udarcima glavom.

U 27. minutu se Robin Knohe ubacio iz drugog plana, ali je bio neprecizan. Potom se u još boljoj šansi od njega osam minuta kasnije našao Brazilac Vilijam, ali je lopta prohujala pored desne stative gola gostiju, dok je prvo poluvrijeme zaključeno stopostotnom prilikom za Sa Santosa.

Brazilski ofanzivac se neočekivano našao u šansi nakon greške defanzivca Uniona Kevena Šloterbeka koji nije intervenisao onako kako je želio, Sa je šutirao glavom iz teške pozicije, ali bi, smatrale su domaće pristalice ali i trener Glazner, bilo bolje da je to učinio nogom.

Veghorst se spremao da po četvrti put zatrese mrežu u 55. minutu i to sa bijele tačke, ali ga je u tome spriječio – VAR!

Fauliran je napadač domaćeg sastava u šesnaestercu Berlinaca, arbitar Dankert je pokazao na "kreč", a potom, nakon signala iz kontrolne sobe, promijenio odluku jer se – Holanđanin neposredno prije pada poslužio rukom!

Ipak, u 69. minutu, spasa Unionu nije bilo.

Tri minuta ranije, Glazner je na teren umjestio Mehmedija poslao Josipa Brekala, koji mu se za odužio asistencijom za Veghorsta.

Ovog puta, ništa nije bilo sumnjivo – Volfsburg je stigao do gola, a ispostavilo se i do pobjede koja ga je poslala na drugo mjesto na tabeli, iza Borusije iz Menhengladbaha, a ispred Bajerna!

BUNDESLIGA - 7. kolo

Borusija M. - Augzburg 5:1 (4:0)
/Zakarija 2, Herman 8, 13, Plea 38, Embolo 83 - Niderlehner 80/

Volfsburg - Union Berlin 1:0 (0:0)
/Veghorst 69/

Ajntraht - Verder (18.00)

Subota:

Bajer - RB Lajpcig 1:1 (0:0)
/Foland 65 - Nkunku 78/

Bajern - Hofenhajm 1:2 (0:0)
/Levandovski 73 - Adamijan 54, 79/

Frajburg - Borusija D. 2:2 (0:1)
/Valdšmit 55, Birki 89 autogol - Vitsel 20, Hakimi 67/

Paderborn - Majnc 1:2 (1:2)
/Zolinski 14 - Kveson 8, Brosinski 32 pen/

Šalke - Keln 1:1 (0:0)
/Serdar 72 - Hektor 90+1/

Igrano u petak:

Herta - Fortuna 3:1 (2:1)
/Ibišević 37, Dilrosun 44, Darida 62 - Henings 32 pen/

TABELA: Borusija M. 16, Volfsburg 15, Bajern 14, Frajburg 14, RB Lajpcig 14, Šalke 14, Bajer 14, Borusija D. 12, Ajntraht (-1) 10, Herta 10, Hofenhajm 8, Verder (-1) 7, Majnc 6, Augzburg 5, Fortuna 4, Union Berlin 4, Keln 4, Paderborn 1.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar