ITA: Miha "tukao" bolest, ali nije Sergejev Lacio!

Srpski stručnjak Siniša Mihajlović vratio se na klupu Bolonje poslije 41 dana bitke sa leukemijom, a njegov tim je remizirao sa Laciom (2:2) na 110. rođendan kluba.  Atalanta u Evropi mala maca, u Italiji strah i trepet; Mihi bod protiv Lacija, Romi VAR oteo trijumf u 90. minutu.  U Rimu se igralo čak 100 minuta, ali Vučica nije uspela da slavi. . .

Fudbal 06.10.2019 | 18:05
ITA: Miha "tukao" bolest, ali nije Sergejev Lacio!
Kapa dole za Sinišu Mihajlovića, ali kapa dole i za Bolonju i Lacio, koji su na stodesetu godišnjicu kluba podijelili bodove u fantastičnoj utakmici sedmog kola Serije A.

BOLONJA - LACIO 2:2 (2:2)

Počelo je veoma emotivno zbog povratka pedesetogodišnjeg trenera Bolonje, kojem je početkom jula dijagnostikovana leukemija iz koje je prema navodima italijanskih medija izišao kao pobjednik. 

Pred meč sa nebesko-plavima u nedjelju stotine navijača Bolonje i Lacija, čije je boje Mihajlović branio šest sezona kao fudbaler, izašle su na ulice u majicama sa njegovim imenom proslavljajući Sinišinu pobjedu nad opakom bolesti.

U bolnici je proveo 41 noć na liječenju pa je propustio većinu utakmica Bolonje, ali je nesporno bio prisutan duhom s obzirom da je bio u kontaktu sa stručnim štabom i tokom primanja hemoterapije.

Protiv Breše je taj razgovor "podigao" njegovu ekipu da napravi preokret od 1:3 do 4:3, pa su "bolonjezi" timskim autobusom stigli da zahvale svom šefu ispred njegove bolničke sobe skandirajući Sinišino ime.

Njegovo ime je skandirano i danas na 110. rođendan kluba sa "Renato Dal Are", a prštalo je i na samom terenu.

Reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić odigrao je svih 90 minuta za goste iz Rima.
Bolonja je dva puta vodila u prvom poluvremenu pogocima Ladislava Krejčija i Rodriga Palasija, ali je oba puta Lacio preko Ćire Imobilea uspijevao da izjednači rezultat do odlaska na odmor.

Početkom nastavka, sudija Danijele Orsato je poništio gol Matijasa Svanberga, koji je iz slobodnog udarca pogodio mrežu Rimljana, ali je arbitar procijenio da je Brazilac Danilo iz nedozvoljene pozicije ometao golmana Tomasa Strakošu.

Gosti iz Rima su u 60. minutu ostali sa desetoricom u polju zbog dva žuta kartona Lukasa Leive, a brojčanu prednost Bolonja je imala samo 10 minuta jer je crveni karton zaradio Geri Medel, koji je kao posljednji igrač odbrane u maniru rvača grčko-rimskim stilom faulirao protivnika.

Do kraja su po jednu sjajnu šansu imali i promašili najprije Bolonja preko Krejčija, a potom i Lacio nakon udarca Luisa Alberta, koji je sjajno odbranio golman Lukaš Skorupski.

Skorupski je ipak mnogo sreće u samom finišu kad je dosuđen penal za Lacio koji nije iskoristio Hoakin Korea, koji je pogodio prečku!

U preostalim nedjeljnim susretima Atalanta je pobijedila Leće (3:1) zahvaljujući strijelcima Duvanu Zapati, Alehandru Gomezu i Robinu Gosensu, dok je Kaljari odolio na "Olimpiku" protiv Rome, te je meč završen 1:1.

Gosti sa Sardinije su poveli iz penala nakon što je rukom u kaznenom prostoru igrao Đanluka Manćini, a sa kreča siguran bio Žoao Pedro - 0:1.

Roma je uspjela da izjednači šest minuta kasnije nakon što je po desnoj strani probio Džastin Klajvert, a ispred kapitena Bosne i Hercegovine, koji je bio u mat poziciji, nespretno reagovao Luka Ćepiteli i pogodio vlastitu mrežu - 1:1.

Džeko je bio asistent i kod pogotka u 90. minutu kada je hrvatski napadač Nikola Kalinić, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, pogodio za 2:1, ali je arbitar Masa naknadno poništio gol zbog prekršaja.

Superzanimljiv okršaj na Dalari u Bolonji - dva crvena kartona, promašen penal, dva vođstva tima Siniše Mihajlovića i na kraju remi (2:2). Nerešeno je dugo bilo i u Rimu, gde Roma nikako nije uspevala da slomi otpor žilavog Kaljarija. Onda je na teren ušao Nikola Kalinić i u poslednjim trenucima doneo potpuni preokret, da bi posle svega usledio VAR, pregled snimka i totalni antiklimaks na tribinama. Atalanta u Bergamu bez većih problema srušila je Leće i probila se do druge pozicije... 

Momcima iz Bergama možda ne ide u Evropi - dva startna poraza u Ligi šampiona, od čega onaj neočekivano vrlo ubedljiv u Zagrebu; nisu momci iz Bergama prvi čiji rezultati u Evropi nisu u skladu s kvalitetom tima kada se radi o debiju u nekom takmičenju - ali na terenima u Italiji plavo-beli su pravi strah i trepet i trenutno najefikasniji ekipa u Kalču. Prošle nedelje četa Đanpjera Gasperinija išamarala je Sasuolo u Ređo Emiliji (4:1), a evo danas tri lagana komada isporučena Lećeu - 3:0. Duvan Zapata i Papu Gomez trasirali put ubedljivoj pobedi Atalante.

Kolumbijac je za 1:0 pogodio posle sjajnog presinga Robina Gosensa, ukradene lopte, pa lepe asistencije. Dok je na 2:0 povisio Gomez, tako što ga je lepo proigrao upravo Zapata. Njih dvojica još jednom su pokazali kako se sjajno razumeju. Zapata je gol Gomezu nemestio i u prethodnom kolu...

Domaći su s velikom prednošću ušli u drugi deo. Iz te rasterećenosti došao je i treći pogodak, koji je definitivno rešio sve dileme oko pobednika. Robin Gosens zatresao je mrežu Lećea. To je njegov treći gol ove sezone u Seriji A. Leće je do kraja uspelo samo da ublaži poraz preko Fabija Lućionija... 

Miha je ponovo sedeo na klupi Bolonje. I dobro je njegov tim igrao u prvih 45 minuta, dva puta imao prednost, golovima Krejčija i Palasija, međutim Ćiro Imobile dva puta vraća Inzagijev tim u život. Kada je Lukas Leiva dobio drugi žuti karton u 59. minutu izgledalo je da će domaći moći i do trećeg pogotka, ali ništa od toga. Gari Medel zaradio je crveni karton 11 minuta kasnije, da bi u 88. minutu Hoakin Korea imao šansu da donese sva tri boda Laciju. Tukao je snažno - u prečku!

Na Olimpiku je bilo puno uzbuđenja u poslednjim trenucima. Igralo se čak 100 minuta, jer je posle pogotka Nikole Kalinića za 2:1 i pobedu Rome oglasio VAR. Usledila je provera i odluka - nema gola! Hrvatski napadač napravio je prekršaj.

Kaljari je vodio u Rimu golom sa penala, a na 1:1 poravnao je autogolom Luka Ćepiteli. Vučica nije materijalizovala to što je u većem delu meča bila bolji rival.

SERIJA A - 7. KOLO:

Fiorentina - Udineze 1:0 (0:0)
/Milenković 72/

Atalanta - Leće 3:1 (2:0)
/Zapata 35, Gomez 39, Gosens 56 - Lućoni 86/

Bolonja - Lacio 2:2 (2:2)
/Krejči 21, Palasio 30 - Imobile 23, 39/

Roma - Kaljari 1:1 (1:1)
/Ćepiteli 31 autogol - Žoao Pedro 25 pen/

Torino - Napoli (18.00)

Inter - Juventus (20.45)

U subotu

SPAL - Parma 1:0 (1:0)
/Petanja 31/

Helas Verona - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Kumbula 9, Muru ag/

Đenova - Milan 1:2 (1:0)
/Šene 41 - Ernandez 51, Kesi 57 pen/

Odloženo:

Breša - Sasuolo

TABELA: Inter (-1) 18, Juventus (-1) 16, Atalanta 16, Napoli (-1) 12, Roma 12, Fiorentina 11, Kaljari 11, Lacio  11, Torino (-1) 9, Helas Verona 9, Parma 9, Milan 9, Bolonja 9, Udineze 7, Sasuolo 6, Breša 6, Leće 6, SPAL 6, Đenova 5, Sampdorija 3.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar