PL: Očajni Siti ponovo srušen!

Blickrig Vulvsa za pobedu na Etihadu! Fudbaleri Mančester sitija ponovo su odigrali izuzetno loše i ostali bez bodova protiv Vulverhemptona, u osmom kolu Premijer lige.  Javite navijačima Liverpula: Traore uništio Siti u sred Mančestera! Igrač koji je na 72 utakmice u Premijer ligi postigao jedan, danas je dao dva gola na "Etihadu" iz dva sprinta, dva bega i dva šuta.  Nema Kevina, nema ni bodova: Dva ugriza Adame Traorea za radost u Liverpulu, Građani na -8! Gvardiolin šampionski tim u velikim problemima posle poraza na svom terenu od Vulvsa - 0:2!

Fudbal 06.10.2019 | 17:45
PL: Očajni Siti ponovo srušen!
Aktuelni šampion Premijer lige kiksnuo je treći put (jedan remi, dva poraza) u samo osam utakmica, pa sada ima čak osam bodova zaostatka za vodećim Liverpulom.

Vulvsi su se fenomenalno branili, čekali svoju šansu iz kontre, a onda je dočekali u 80. minutu.

Lopta je došla do Raula Himenesa, koji je krenuo u duel sa Otamendijem. Argentinac je skandalozno odreagovao, izbacio samog sebe iz duela, te ostavio prostora Meksikancu.

Himenes je uposlio Traorea, a on lako rešio situaciju jedan na jedan sa Edersonom.

Siti je nastavio da napada do kraja utakmice i uspeo da stvori jednu odličnu šansu. U 93. minutu Aguero je imao sve u svojim rukama, ali je šutirao pored gola.

Nepun minut kasnije Vulvsi su ponovo kaznili Siti. U maltene identičnoj akciji Himenes je ponovo uposlio Traorea, on opet ostao sam pred Edersonom i šutirao pod istim uglom, savršeno precizno, za konačnih 0:2.

Adama Traore postigao je jedan gol na 72 utakmice u Premijer ligi nastupajući za Aston Vilu, Midlsbro i Vulverhempton.

Danas, dao je dva...

...na "Etihadu", domu nepobedivog sastava menadžera Pepa Gvardiole.

Uradio je to iz dva udarca na kraju dva neuhvatljiva sprinta u 80. i 94. minutu utakmice 8. kola Premijer lige posle koje perfektni Liverpul ima osam bodova prednosti nad najvećim rivalom za titulu:

Mančester siti - Vulverhempton 0:2 (0:0)!

Vidno uznemiren načinom na koji su se "vukovi" Espirita Santa organizovano i hladnokrvno branili na stadionu sa kog su prošle sezone ispraćeni sa tri lopte u mreži, Gvardiola je još na poluvremenu napravio prvu izmenu kada je Kajla Vokera ostavio u svlačionici i na bok poslao Oleksandra Zinčenka.

Uveliko sa 76 odsto lopte u nogama, "građani" su vremenom postajali samo jaloviji u napadima prema golu Ruija Patrisija, koji je lako krotio pokušaje Serhija Aguera, Rahima Sterlinga, Davida Silve i Rijada Mahreza, pa je u 60. minutu napravio i drugu izmenu i izlaz potražio u svežem Bernardu Silvi.

Upravo je Portugalac imao najbolju šansu za gol na utakmici, ali je u 76. minutu iz odlične pozicije tukao pravo u saigrača, od kojeg se lopta odbila u gol-aut i tako omogućila Špancu da napravi i treću izmenu - ali prvu koja je dovela do konkretnih rokada na terenu.

Umornog plejmejkera Silvu zamenio je napadač Gabrijel Žezus, koji je hitro otrčao "gore" i pridružio se "Kunu" u špicu.

Nekoliko napada kasnije, Ilkaj Gundogan kao centralni vezni igrač nije uspeo u dva uzastopna pokušaja da proturi loptu do navale, drugi slabašan pas "vukovi" su zadržali u posedu i izbacili Raula Himeneza i Traorea u kontru dok su pred njima bili samo Nikolas Otamendi i Fernandinjo.

Dugonogi Meksikanac je prvo driblingom oborio Otamendija na zadnjicu, pa pored neodlučnog Fernandinja odigrao u prostor za Španca, a polaznik Barsine škole fudbala postigao najvažniji gol u karijeri. Ederson je izašao da skrati ugao, ali je Traore rutinski plasirao loptu pored njega i otrčao na proslavu prvenca u crno-narandžastom dresu sa dve hiljada "putujućih" navijača.

Fudbaleri Sitija, iako im se u pogledu prepoznavala panika, hrabrili su se i pozivali na opšti juriš, svesni da imaju kvaliteta da postignu i tri gola za deset minuta i nadoknadu, ali su Himenez i Traore ponovili gotovo identičnu akciju završenu udarcem u isti ugao pored ponovo nemoćnog Edersona.

Kakav poklon za Liverpul i Jirgena Klopa pred odlazak na reprezentativnu pauzu. Najveći rival Mančester Siti okliznuo se na svom terenu i porazom od Vulverhemptona od 2:0 podgrejao nade u Mersisajdu da će se ta nekoliko decenija čekana i famozna Premijer liga konačno slaviti na Enfildu u maju sledeće godine.

Naravno, još uvek ima mnogo do kraja sezone, svašta još može da se desi u šampionskoj trci, ali minus osam sa kojima Građani idu na puzu nikako nisu ono što je Pep Gvardiola zacrtao u svojoj glavi. Sjajno ga je danas pročitao dobar taktičar Nuno Espirito Santo koji je sačekao sa svojom ekipom trenutak za šokantni udarac koji je priređen u završnici utakmice.

Igrao se 80. minut, Raul Himenez je uhvatio loptu ispred svog šesnaesterca i pretrčao skoro čitav teren, pride sjajnim driblingom kao na poljančetu "polomio kičmu" Otamendiju i servirao prliku Adami Traoreu za laganu egzekuciju. Isti tandem je bio u akciji i u nadoknadi kada su Vukovi još jednom na brzinu uhvatili grogirane Građane, a Adama Traore drugim golom potvrdio epitet omiljenog lika u Liverpulu večeras. I zakucao ekser u kovčeg Građana.

Taj poraz samo je posledica dominantne, ali i neefikasne partije Mančester Sitija. Sa velikim defanzivnim problemima šampion je od prvog minuta izgledao ranjivo iako je napadao, a videlo se da kada nema inspirisanog Kevina De Brujnea u navali vlada pravi haos i nema ko da poveže konce. Promašio je Mančester Siti boga oca danas, to stoji, ali opet to nije opravdanje za malku igru u odbrani koja je onako istumbana ličila na skup nesrećnika radije nego na ozbiljnu ekipu.

Rahim Sterling u prvom i David Silva (dva puta) u drugom poluvremenu imali su najbolje prilike za Građane pre tog nesrećnog 80. minuta. Istina, Vulverhempton je sa nekoliko promašaja u prvom poluvremenu pokazao da ima ambicije da odigra pošteno i otkine bar bod domaćinu, a taj hrabri pristup na kraju je nagrađen vrednim trijumfom. Zasluženim, a za glavobolju Pepa Gvardiole čiji tim ne liči na sebe.

U ostalim mečevima popodnevnog programa nije bilo iznenađenja. Oba londonska rivala bila su uspešna, s tim da je impresivniji bio Čelsi koji je kao gost zgromio Sautempton sa 4:1. Impresivno deluje mladi tim Frenka Lamparda koji iz meča u meč igra sve bolje i pokazuje da izrasta u dobru ekipicu. Blistali su Abraham i Maunt koji su postigli po gol, a trenera Plavaca raduje i što se u strelce upisao i rezevista Batšuaji kojem je asistirao zaboravljeni Pulišić. Možda se i mladi Amerikanac pribudi. 

Arsenal je na Emiratima dobio Bornmut sa 1:0, a pogodak za trijumf postigao je David Luiz već u devetom minutu.

Za to vreme u Londonu, "tobdžije" su se radovale minimalnoj, ali važnoj pobedi nad - za njih - tradicionalno neugodnim Bornmutom.

Prvenac u dresu Arsenala vredan tri boda protiv rivala za izlazak u Evropu postigao je novajlija iz Čelsija, David Luiz.

Arsenal - Bornmut 1:0 (1:0).

Brazilac je bio najviši u skoku posle kornera koji je u 9. minutu igre na "Emirejtsu" izveo Nikola Pepe i udarcem glavom postigao prvi pogodak u crveno-belom, posle 18 postignutih u dva navrata u plavom dresu gradskog rivala.

Luiz je postigao i osam golova za Pari sen Žermen, šest za Benfiku i tri za reprezentaciju Brazila.

Jugo-zapadno od prestonice, Čelsi je nastavio da se oporavlja od vezanih poraza od Valensije u Ligi šampiona i Liverpula u prvenstvu.

Četvrtu u nizu, a drugu u borbama za bodove, momci Frenka Lamparda ostvarili su na "Sent Merizu" čije su mreže redom tresli Tami Ejbraham u 17, Mejson Maunt u 24, Ngolo Kante u 40. i, za kraj, povratnik u klub sa pozajmice, Miči Batšuaj u 89. minutu susreta.

Sautempton - Čelsi 1:4 (1:3).

Navijači "svetaca" nadali su se da će gol Danija Ingsa u 30. minutu za povratak na gol zaostatka možda dovesti i do osvajanja boda posle vezanih poraza od Bornmuta kod kuće i Totenhema na strani, ali su "plavci" do poluvremena ponovo pobegli prvim golom Kantea ove sezone, a onda u finišu četvrtu pobedu u ligi učinili još efektnijom.

Čelsi je lako izašao na kraj na gostovanju Sautemptonu i pobedio rezultatom 4:1.

Već u 17. minutu gosti su poveli, kada je Hadson-Odoio fenomenalno uposlio Ejbrahama, a mladi napadač još bolje odreagovao i lobovao Gana.

Sedam minuta kasnije Čelsi je poveo preko Maunta, da bi nadu domaćinu u 30. minutu vratio Ings.

Ipak, već do kraja prvog poluvremena ponovo je bilo +2, kada je novi gol ubeležio Kante, na asistenciju Alonsa.

U drugom poluvremenu nije bilo preterano mnogo akcije, sve do 89. minuta. Tada su Lampardovi rezervisi Pulišić i Batšuai dobro kombinovali i postavili rezultat na konačnih 4:1.

Arsenal je odigrao solidan meč protiv lako lošeg Bornmuta i pobedio rezultatom 1:0 na svom terenu.

Strelac prvog i jedinog gola bio je David Luiz u devetom minutu, kada je iskoristio centaršut Pepea.

Sredinom prvog poluvremena Pepe je propustio jednu dobru priliku, da bi zatim bio srušen u kaznenom prostoru rivala. Iako je penal bio očigledan i VAR je bio upotrebljen, odlučeno je da najstrože kazne ne bude.

U drugom poluvremenu Arsenal je imao cilj da sačuva svoju mrežu i nije preterano rizikovao. Bornmunt nije pokazivao napadaču potentnost koju poseduje, pa je priliku imao samo preko Lerme u 51. minutu.

Oba menadžera su napravila po tri promene u drugom poluvremenu, a mreže su ostale mirne.

Rezultati 8. kola:

subota

Brajton – Totenhem 3:0 (2:0)
/Mopaj 3, Konoli 32, 65/

Barnli – Everton 1:0 (0:0)
/Hendrik 72/

Liverpul – Lester 2:1 (1:0)
/Mane 40, Milner 90+5 - Medison 80/

Norič – Aston Vila 1:5 (0:2)
/Drmić 88 - Vesli 14, 30, Griliš 49, Hurihejn 61, Luiz 83/

Votford – Šefild junajted 0:0

Vest Hem – Kristal Palas 1:2 (0:0)
/Aler 54 - Van Anholt pen 63, Aju 87/

nedelja

Arsenal - Bornmut 1:0 (1:0)
/Luiz 9/

Mančester siti - Vulverhempton 0:2 (0:0)
/Traore 80, 90+4/

Sautempton - Čelsi 1:4 (1,:3)
/Ings 30 - Ejbraham 17, Maunt 24, Kante 40, Batšuai 89/

Njukasl - Mančester junajted 18.30

Tabela: Liverpul 24, Siti 16, Arsenal 15 Lester 14, Čelsi 14, Kristal Palas 14, Vest Hem 12, Barnli 12, Totenhem 11, Bornmut 11, Vulverhempton 10, Junajted (-1) 9, Brajton 9, Šefild junajted 9, Aston Vila 8, Sautempton 7, Everton 7, Norič 6, Njukasl (-1) 5, Votford 2.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar