Cvajta: Bohum konačno pobijedio, miroljubivo u Nirnbergu!

Svi timovi u Cvajti danas su postigli bar po gol.

Fudbal 06.10.2019 | 16:45
Cvajta: Bohum konačno pobijedio, miroljubivo u Nirnbergu!
Borba za sam vrh tabele u drugoj ligi Nemačke polako dobija zaplet. Nakon današnje tri utakmice devetog kola, jasno je Sankt Pauli, Nirnberg i Hajdenhajm morati da učine znatno više kako bi se uključili u bitku za plasman među prva tri. Nijedan od ova tri tima nije došao do pobede, ali ako se nešto pozitivno iz toga može izvući, bar i dalje nemaju problema sa efikasnošću.

Najviše pogodaka viđeno je na terenu Hajdenhajma koji je danas ugostio Bohum. Gosti do ovog duela nisu znali za pobedu u Cvajti, ali se ispostavilo da je ta serija danas konačno prekinuta. Plavo-beli su od samog starta nametnuli svoj visok ritam igre, što im je umnogome pomoglo da danas dođu do celog plena.

Već u 7. minutu utakmice, Bohum je poveo preko Zelera. Bila je to velika greška odbrane domaćih, koja je od starta ovog napada delovala prilično smušeno. Samo sedam minuta kasnije na semaforu je već pisalo 2:0 za goste, nakon što je Dani Blum naleteo na odbijenu loptu i još jednom zatresao mrežu domaćina.

Ipak, tada se probudio i Hajdenhajm. U 23. minutu glavni arbitar ovog meča dosudio je slobodan udarac, a nakon centaršuta u šesnaestercu se najbolje snašao Robert Lajperc i smanjio na 2:1. Tim rezultatom otišlo se na pauzu.

Odmah po povratku sa odmora, Silver Ganvula ponovo je odveo goste na dva gola distance nakon nove greške odbrane Hajdenhajma. Zadnja linija domaćih danas je delovala prilično smešno u pojedinim situacijama.

Nadu da danas mogu do boda, igrači Hajdenhajma dobili su u 90. minutu utakmice kada je Stefan Šimer nakon jedne prilično zanimljive akcije sproveo loptu u mrežu. Vremena za nešto više, ipak, nije bilo.

Dramatično je bilo i u Kilu, gde je domaćin u 87. minutu uspeo iz ruke da ispusti bod. Regenzburg je preko Albersa došao do velike pobede kojom se približio sredini tabele – 1:2. Prethodno je prvo poluvreme završeno rezultatom 1:1, pošto su po pogodak postigli Baku i Džordž.

Za kraj, u verovatno najneizvesnijem meču ovog 9. kola, Nirnberg i Sankt Pauli su odigrali nerešeno, čime su ispustili šansu da se približe samom vrhu tabele. Đokereš je u 23. minutu utakmice doveo goste u vodstvo, a Berens je postavio konačan rezultat samo pet minuta po povratku sa poluvremena.

CVAJTA - 9. KOLO

Petak

Darmštat - Karlsrue 1:1 (1:1) 
/Dumić 7 - Hofman 9/

Štutgart - Vehen Vizbaden 1:2 (1:2)
/Al Gadui 12 - Šefer 3, 18/

Subota

Dinamo Drezden – Hanover  0:2 (0:0)
/Korb 72, Tojhert 89/

Hamburger – Grojter  2:0 (0:0)
/Dudžak 49, Kitel 85/

Sandhauzen – Aue  2:2 (2:1)
/Buaduz 16, Berens 26 – Žirov ag 5, Testroet 77/

Nedelja

Hajdenhajm - Bohum 2:3 (1:2)
/Lajperc 23, Šimer 93 - Zeler 7, Blum 14, Ganvula 50/

Holštajn Kil - Jan Regenzburg 1:2 (1:1)
/Baku 16 - Džordž 30, Albers 86/

Nirnerberg - Sankt Pauli 1:1 (0:1)
/Berens 50 - Đokereš 23/

Ponedeljak

20.30: Osnabrik - Bilefeld



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar