ITA: Milenkovićev "skok" za treću pobjedu Fiorentine!

Tim iz Firence je zabilježio treću uzastopnu pobjedu i skočio na šestu poziciju na tabeli Serije A. Strijelac Nikola Milenković.  Bleki Milenković pogodio za pobedu, eksplodirao stadion! U prenosu umalo nije "pukao" zvuk od siline radovanja na Artemio Frankiju - 1:0.

Fudbal 06.10.2019 | 16:25
ITA: Milenkovićev "skok" za treću pobjedu Fiorentine!
Nikola Milenković kao Nemanja Vidić! Rekao je talentovani štoper Fiorentine i reprezentacije da mu je čuveni štoper bio idol, a baš u njegovom stilu je danas pogodio glavom posle kornera i doneo Fiorentini sva tri boda u meču protiv Udinezea. Tako slično je dao gol nedavno protiv Portugalije - 1:0 (0:0).

Fantastičan njuh. Zalet, praćenje lopte i onda je Bleki iskoristio svoju visinu i sposobnost dobrog igranja glavom, nadskočio je svog direktnog čuvara i doneo ogromnu radost na stadionu Artemio Franki. Toliko su zagalamili navijači prilikom gola u 72. minutu posle kornera da je u televizijskom prenosu umalo "pukao" zvuk.

Očigledno navijačima mnogo znači. A značiće mnogo i Milenkoviću...

Inače, mogla je ova utakmica da se završi i drugačije da je odličnom Udinezeu bio priznat gol koji je dao Ilija Nestorovski, međutim taj pogodak je posle gledanja VAR-a poništen zbog ranijeg igranja rukom.

Udineze je čak i posle gole Milenkovića već u narednom napadu imao vrlo opasan napad i samo je sreća spasila Violu jer je lopta prošla pored stative.

Fiorentina je odlična, ređa pobede u poslednje vreme, ali danas nije blistala, daleko od toga. Ipak, Milenkovićev gol posle kornera je danas doneo sva tri boda.

Imao je i Frank Riberi dobrih napada, kao što je bio onaj u 69. minutu utakmice kada je prošao po levoj strani, ubacio loptu u sredinu, ali ga saigrači nisu baš do kraja ispoštovali. Riberi je postao svetionik Fiorentine, sve se vrti oko 36-godišnjeg Francuza koji je po Monteli bio ubedljivo najbolji igrač meseca septembra u Seriji A, ali ako Bleki Milenković ovako nastavi da igra u oktobru... zna se ko će biti najbolji igrač Viole u ovom mesecu.

Uz dodatak da je Erik Pulgar odigrao fantastičan meč, a bio je i asistent Milenkoviću kod gola. Treća pobeda zaredom Viole!

Unazad 12 mečeva u Firenci, Udineze nije uspio da osvoji nijedan bod protiv Fiorentine, a u nedjelju u matine terminu sedmog kola Serije A, tradicija je nastavljena u 13. utakmici.

FIORENTINA - UDINEZE 1:0 (0:0)

Iako su domaći bili bolji rival na "Artemio Frankiju", mučili su većim dijelom susreta da probiju crno-bijeli "bedem" iz Udina, a kako u tome nisu uspjeli napadači Federiko Kijeza ili veteran Frank Riberi, "odmjenio" ih je reprezentativac Srbije Nikola Milenković.

Poslije centaršuta iz kornera Erika Pulgara u 72. minutu, srpski defanzivac je nebeskim skokom i još boljim udarcem glavom u sami ugao, osigurao tri boda Fiorentini za nastavak odlične serije domaćina - 1:0.

U prvom dijelu, Sjeverni Makedonac Ilija Nestorovski pogodio je mrežu "ljubičastih", ali je gol opravdano poništen nakon intervencije VAR-a zbog igranja rukom napadača Udinezea.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mato Jajalo odigrao je svih 90 minuta u dresu Udinezea.
Pred početak meča na stadionu "Artemio Franki" francuski veteran Riberi primio je nagradu za najkorisnijeg igrača Serije A u septembru.

Nekadašnji as Bajerna u kojem je proveo 12 godina, prethodnog mjeseca upisao je pet nastupa i sa dva pogotka pomogao Fiorentini da krene prema vrhu tabele. U tom periodu "ljubičasti" su ostvarili dvije velike pobjede nad Milanom i Sampdorijom, te remizirali sa Atalantom i Juventusom.

Vrijedi napomenuti da je prije pogotka Milenkovića, crveni karton zbog prigovora sudiji Alesandru Fronteru zaradio je trener gostiju sa "Friulija" Igor Tudor, čija je ekipa uknjižila četvrti poraz ove sezone.

SERIJA A - 7. KOLO:

Fiorentina - Udineze 1:0 (0:0)
/Milenković 72/

Atalanta - Leće (15.00)

Bolonja - Lacio

Roma - Kaljari

Torino - Napoli (18.00)

Inter - Juventus (20.45)

U subotu

SPAL - Parma 1:0 (1:0)
/Petanja 31/

Helas Verona - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Kumbula 9, Muru ag/

Đenova - Milan 1:2 (1:0)
/Šene 41 - Ernandez 51, Kesi 57 pen/

Odloženo:

Breša - Sasuolo

TABELA: Inter (-1) 18, Juventus (-1) 16, Atalanta (-1) 13, Napoli (-1) 12, Roma (-1) 11, Fiorentina 11, Lacio (-1) 10, Kaljari (-1) 10, Torino (-1) 9, Helas Verona  9, Parma 9, Milan 9, Bolonja (-1) 8, Udineze 7, Sasuolo 6, Breša 6, Leće (-1) 6, SPAL  6, Đenova 5, Sampdorija 3.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar