HOL: Da su do sutra igrali, ne bi mogli da im primirišu!

Očaravajući Ajaks, Zijeh spakovao još dve asistencije! Huntelar i Neres za pobedu nad Den Hagom.  Šamar Fajenordu! Sitard odigrao fantastičan meč pred svojim navijačima - 4:2!

Fudbal 06.10.2019 | 16:05
HOL: Da su do sutra igrali, ne bi mogli da im primirišu!
Prvi jesenji ciklus utakmica Ajaks je okončao maltene bez greške. Sedam utakmica, šest pobeda i remi u derbiju sa PSV, pa još u Ajndhovenu, predstavljaju sjajan učinak Kopljanika u septembru i početkom okltobra, zbog čega prvak Holandije na reprezentativnu pauzu odlazi spokojan.

U devetom kolu Eredivizije moćnoj mašierniji Erika ten Haga nije mogao da odoli ni ADO Den Hag. Mada rezultat sugeriše da se favorit mučio, do pobede je stigao maltene peške i dosta lakše nego što semafor pokazuje – 2:0.

Stazu ka trijumfu otvorio  je Klas Jan Huntelar. Iskusni špic koji zajedno sa Dušanom Tadićem deluje kao prava ispomoć dečurliji u crveno-belom rutinski je već u desetom minutu realizovao zicer koji mu je spremio Hakim Zijeh. Marokanac je napravio verovatno najbolji potez na utakmici tako što je vukao loptu 25-30 metara i na kraju je samo doturio Huntelaru, koji je iz takvih situacije nepogrešiv.

Ono što se dešavalo posle tog pogotka teško je opisati. U većem delu meča igrala se viktorija pred i u kaznenom prostoru Den Haga, ređale su se šanse maltene u svakom napadu, najbolje su propustili da realizuju Zijeh i Promes još u prvom delu, nestvarno je kako makar još jedna lopta nije završila iza leđa golmana Kopmansa, jer je dominacija Ajaksa bila takva da se stekao utisak da do sutra domaćin ne bi mogao da ga ugrozi.

Čak ni iz prekida, pa je posle jednog katakstrofalnog kornera, kao potencijalne prilike za Den Hag, sevnula kontra, još jedna asistencija Zijeha – deveta Maropkanca u takmičarskoj godini – čini se da je rezervista David Neres bio u ofsajdu, VAR se nije oglasio, pa su Kopljanici potvrdili osvajanje tri boda i zaokružili sjajnu nedelju u kojoj su slavili i na gostovanju Valensiji u Ligi šampiona.

Dušan Tadić je odigrao 90 minuta za Ajaks.

Šamar Fajenordu! Sitard odigrao fantastičan meč pred svojim navijačima - 4:2!

Šamar Fajenordu! Kako drugačije opisati poraz tima iz Roterdama na gostovanju fenjerašu Sitardu koji je pripao domaćinu s 4:2 (3:1), a moglo je da bude i ubedljivije. Bilo je 4:1, a Fajenordu je drugi gol poslužio samo da koliko toliku ublaži bruku.

Meč je imao neobičan tok, kakav je malo ko mogao da očekuje...

Već u 2. minutu je Sitard poveo preko Sisa i tu je bio nagoveštaj da ćemo gledati iznenađenje. Haps jeste doneo izjednačenje Fajenordu, ali to kao da je dodatno razljutilo domaćina.

Ponovo je proradila kombinacija Paslak - Sis i Sitard je poveo s 2:1, a potom do poluvremena domaćin je dao još jedan gol i favorizovani Fajenord je bio na konopcima.

Potom je Sambu na startu drugog poluvremenu postigao još jedan pogodak za 4:1 i slobodno možemo da kažemo da je timu iz Roterdama pretila prava katastrofa.

Nju je malo ublažio Berghuis pogotokom u 66. minutu utakmice čime su gosti došli na dva gola zaostatka, ali to se na kraju ispostavilo kao sve što je Fajenord uspeo da učini na ovom duelu.

HOLANDIJA 1 - 9. KOLO

Petak

Groningen - RKC 3:0 (2:0)
/Te Virik 21, Benšop 38, Gudmundson 78/

Subota

Herakles - Emen 2:0 (1:0)
/Desers 21, Vendorp 59ag/

Sparta Roterdam - Tvente 2:1 (0:0)
/Dervišoglu 48, Smets 88 - Verdonk 51, 

Vitese - Utreht 2:1 (1:1)
/Klark 9, Matavž 58 - Maher 38/

Herenven - Cvole 1:0 (1:0)
/Van Bergen 45/

Nedelja

Den Hag -  Ajaks 0:2 (0:1)
/Huntelar 10, Neres 86/

Fortuna Sitard - Fajenord 4:2 (3:1)
/Sis 2, 34, Haris 43, Sambu 46 - Haps 27, Berghuis 66/



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar