Liverpul u lovu na stari rekord Totenhema...

Ekipa Liverpula odlično je otvorila novu sezonu u Premijer ligi i ima maksimalan učinak nakon osam utakmica, a lovi slavni rekord od 11 uzastopnih pobjeda koje je Totenhem ostvario prije skoro 60 godina.

Fudbal 06.10.2019 | 22:30
Liverpul u lovu na stari rekord Totenhema...
Tim sa "Enfilda" već tri decenije čeka novu titulu u Engleskoj, a prošle sezone im je samo bod nedostajao u borbi s Mančester sitijem. Izabranici njemačkog stručnjaka Jirgena Klopa su prošle sezone bili vicešampioni Engleske s 97 osvojenih bodova i tako su postali rekorderi u "igama petice" po broju osvojenih bodova na drugom mjestu na tabeli.

Prošlogodišnje osvajanje Lige šampiona snažan je vjetar u leđa timu s Mersisajda koji je ove sezone u prvih osam utakmica slavio isto toliko pobjeda.

Sadio Mane, Mohamed Salah i Bobi Firmino i ove sezone čine pakleni trio u napadu s postignutih 20 golova, a Liverpulova odbrana sa holandskim stoperom Virdžilom van Dajkom primila je svega šest pogodaka.

Redsi love slavni rekord Totenhema koji je na početku sezone 1960/1961 slavio na prvih 11 mečeva sezone. Londonski "pijevci" su tada ubjedljivo osvojili englesku ligu, a navijači Liverpula se nadaju da će i Klop ponoviti uspjeh Bila Nikolsona koji je vodio šampionski tim Totenhema, prenijela je agencija "Anadolija".

U najjačim ligama Evrope rekord s nevjerovatnih 14 uzastopnih pobjeda s početka prošle sezone drži francuski Pari sen Žermen.

Po deset pobjeda na početku sezone su imali njemački Bajern (2015/2016) i italijanska Roma (2013/2014), a španski Real Madrid je daleke 1968. godine sezonu otvorio s devet uzastopnih trijumfa.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar