Ipak Zvezda na Kosovo stiže!

U sredu protiv Trepče u Mitrovici.  Kup utakmica Trepča - Crvena zvezda definitivno u Kosovskoj Mitrovici! Duel šesnaestine finala Kupa Srbije zakazan je za sredu u 14 časova.

Fudbal 06.10.2019 | 21:18
Ipak Zvezda na Kosovo stiže!
Ekipa Trepča dočekaće Crvenu zvezdu 9. oktobra na svom terenu, uprkos protivljenju tzv. Fudbalskog saveza Kosova!

Ta organizacija, na čelu sa predsednikom Agimom Ademijem zauzela je očekivano tvrd stav, nakon što je žrebom odlučeno da prvak Srbije u 1/16 finala nacionalnog Kupa gostuje Trepči.

Puštali su dezinformacije, da će ta utakmica biti premeštena u Beograd, na stadion Čukaričkog, ali na kraju su pobedili fudbal i sport, u skladu sa preporukama FIFA i UEFA, koje su se sve vreme zalagale za odigravanje meča u Kosovskoj Mitrovici.

Ipak odlazi Crvena zvezda u Kosovsku Mitrovicu. Posle dosta polemike, ne samo fudbalskih, već i političkih pitanja, pre svega oko procene bezbednosti, odlučeno je da se odloženi duel šesnaestine finala Kupa Srbije igra kako je žrebom i predviđeno. Na terenu Trepče.

U međuvremenu su se rađale različite ideje. Mitrovčani su predlagali zamenu domaćinstva i gostovanje na stadionu „Rajko Mitić“, figurirao je kao opcija teren Čukaričkog na Banovom  brdu, danas se moglo čuti da će Fudbalski savez Srbije ponuditi neko od igrališta Sportskog centra u Staroj Pazovi, ali je na kraju goruće pitanje skinuto s dnevnog reda tako što će crveno-beli putovati na Kosovo i Metohiju. Samo, ne u Zvečan, gde Trepča inače igra utakmice u Srpskoj ligi „Zapad“, već u Kosovskoj Mitrovici.

"Naša želja je bila da se meč igra u Kosovskoj Mitrovici i neizmerno smo srećni što je ispunjena. Gotovo svake godine smo odlazili na Kosmet i znamo koliko je to bitno našem narodu, koliko se raduju našim sportskim uspesima i koliko ih raduje naš dolazak na ovu utakmicu", izjavio je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić.

On je naveo da očekuje "pun stadion, dobru igru oba tima i korektno ponašanje - kako na terenu tako i na tribinama".

Terzić se ujedno zahvalio FIFA i UEFA na podršci i izrazio nadu "da će sve proteći u duhu sporta i fer pleja".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je sa čelnicima Zvezde i ocenio da će predstojeća utakmica predstavljati "veliko ohrabrenje za srpski narod" koji živi na teritoriji samoproglašene "države Kosovo".

Đurić je podsetio da je UEFA usvojila stav i obavestila pokrajinski savez - da Crvena zvezda i Trepča imaju prava da igraju i dodao da je uveren da će biti omogućeno normalno odvijanje te utakmice.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar