ITA: Totalni rat! Inter - Juventus...

Čeka nas spektakularan dvoboj timova koji su, uz Napoli, glavni kandidati za titulu. Duel najljućih rivala u Italiji, Antonio Konte protiv svog bivšeg kluba u kojem (je) ima(o) status legende, Bepe Marota na Fabija Paratićija. . .

Fudbal 06.10.2019 | 14:20
ITA: Totalni rat! Inter - Juventus...
Predstojeći Derbi Italije daće odgovor na pitanje da li je Inter ozbiljan kandidat za „skudeto”. Po svemu prikazanom ove sezone i te kako jeste, ali nekoliko godina unazad događalo se da Nerazuri prerano polete, „proslave“ titulu već u novembru, a mesec-dva dana kasnije kola se survaju nizbrdo pa i Liga šampiona bude pod znakom pitanja. S druge strane, Juventus po pravilu ne blista na početku sezone, tempira formu za drugi deo takmičarske godine i, barem je to dosad bio slučaj, na kraju je dizao pehar. Naravno, ima tu i do razlike u kvalitetu, dužoj klupi, mentalitetu...

Kako bilo, Inter je pametnom politikom ozbiljnih vlasnika u vidu familije Ženg smanjio kvalitativnu razliku u odnosu na Juventus. Jasno je bilo Kinezima da moraju prvo da postave adekvatne temelje da bi uopšte pokušali da poljuljaju torinskog giganta. U to ime doveden je nekadašnji operativac Juventusa Bepe Marota, a nakon njega i Antonio Konte. Razlika u odnosu na prethodni period je evidentna. Inter dovodi kvalitetnija pojačanja, ozbiljnija imena, pametnije ulaže, a i sam efekat Konte je poprilično vidljiv. Doprineo je tome i bivši kondicioni trener Real Madrida (radio i u Juventusu) Antonio Pintus koji „uništava“ igrače na treninzima, pa sada Konteovi puleni "lete" po terenu i u samom finišu utakmice.

Betonski zid Handanović – Godin – De Fraj – Škrinijar uliva strah u kosti protivničkim napadačima i dosad je primio samo dva gola u Seriji A. Stefano Sensi je pravo otkrovenje, Marcelo Brozović standardno dobar, Nikolo Barela polako pokazuje zašto je dobio nadimak „novi Dejan Stanković“, a Kvadvo Asamoa i Antonio Kandreva igraju bolje nego ranije. Romelu Lukaku se još nije najbolje snašao, ali njegova sposobnost da odvuče svoje čuvare i napravi prostor i te kako pomaže veznom redu. Aleksis Sančez je već počeo da pogađa, Lautaro Martinez se još uvek traži, a nagovestio je ulazak u formu pogotkom na Kamp Nou u Ligi šampiona.

"Očekuje nas spektakl, biće ovo velika utakmica koju željno iščekuju svi navijači. Moramo da pokažemo želju, entuzijazam i hrabrost. Govorim to od početka, za nas je svaka utakmica važna. Svaki meč je korak napred, tu mislim i na poraz od Barselone. Dobro smo odradili posao, ali videli smo i gde moramo da napredujemo. Pred nama je dug put ako želimo da igramo na vrhunskom nivou. Juventus je dominirao u Italiji poslednjih godina i bio veoma dobar u Evropi. Čeka nas težak duel", rekao je Antonio Konte, koji ne može da računa na Aleksisa Sančeza koji je zaradio crveni karton u prošlom kolu na gostovanju Sampdoriji.

Marotin odlazak je definitivno oslabio Juventus. Fabio Paratići je ozbiljan fudbalski znalac, pisalo se da ima u glavi bukvalno sve o svakom igraču na svetu, ali ipak je Marota bio taj koji je vukao konce na tržištu i završavao poslove. Dovoljno u prilog govori ovoj tezi haotična situacija u kojoj se letos našao Juventus. Klub je morao da prodaje, mnogo igrača imalo je previsoke plate, ali niko nije želeo da ode, a Juventus nije uspeo u nameri da se svih otarasi. Takođe, prvobitno je letos Mauricio Sari izjavio da apsolutno računa na Paula Dibalu, potom se situacija promenila nekoliko dana kasnije i Argentinac je bio na prodaju. Na kraju, nije uspeo ni Hojin transfer, a jedna od realnijih mogućnosti, razmena Ikardi – Dibala, nije realizovana zbog tvrdoglavosti nekadašnjih bliskih saradnika, danas ljutih neprijatelja.

Nije tajna ni da Juventusova uprava nije najzadovoljnija Sarijem, a ne treba zaboraviti ni da je Kristijano Ronaldo ove sezone odsustvovao sa terena zbog povrede. Godine očigledno čine svoje...

Da se razumemo, Juventus ima moćan tim, i dalje je glavni kandidat za titulu, ali je ove sezone, za razliku od prethodnih godina, pokazao i neke elemente ranjivosti.

Nekadašnji trener Napolija neće moći da računa na Đorđa Kjelinija, Matiju de Šilja, Danila i Daglasa Kostu. 

"U ovakvim utakmicama nema favorita. Vidim samo dve snažne ekipe. Inter je odlična, kompletna i opasna ekipa. Biće ovo prelepa utakmica. Veoma je bitno da na kraju utakmice budemo zadovoljni svojim izdanjem, tu je tabela sekundarna. Moramo da napredujemo iz meča u meč i da budemo fokusirani najpre na igru", poručio je Sari. 

U svakom slučaju, čeka nas spektakularan dvoboj timova koji su, uz Napoli, glavni kandidati za titulu. Duel najljućih rivala u Italiji, Antonio Konte protiv svog bivšeg kluba u kojem (je) ima(o) status legende, Bepe Marota na Fabija Paratićija...

Totalni rat može da počne!

20.45: INTER - JUVENTUS

Stadion: Đuzepe Meaca
Kapacitet: 80.018
Sudija: Đanluka Roki

Projektovane postave:

Inter (3-5-2): Handanović - Godin, De Fraj, Škrinijar - D'Ambrozio, Barela, Brozović, Sensi, Asamoa - Martinez, Lukaku.

Juventus (4-3-1-2): Ščensni - Kvadrado, Bonuči, De Liht, Aleks Sandro - Kedira, Pjanić, Matuidi - Remzi - Ronaldo, Iguain. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar