Zvezda u Kruševcu: Nema Borjana, Kanjasa, Gobeljića...

Vulić nagrađen mestom startera, Boaći u špicu. . .  Napredak se nada iznenađenju!

Fudbal 06.10.2019 | 13:42
Zvezda u Kruševcu: Nema Borjana, Kanjasa, Gobeljića...
Iza Crverne zvezde je het-trik pobeda po 3:1, garniran utiskom da može da se biri za plasman u nokaut fazu Lige šampiona posle slavlja nad Olimpijakosom, a ispred su još dva meča, pred odlazak na reprezentativnu pauzu. U oba je aktuelni prvak Srbije ogroman favorit, iako je u prošlosti znao da se saplete u Kruševcu.

Davno je bio 1. oktobar 2017. kad je Napredak poslednji put uzeo meru ekipi Vladana Millojevića (1:0), posle toga su crveno-beli igrali i nerešeno na svom stadionu, ali su u naredne četiri utakmice svaki put tukli Čarapane i to bez primljenog gola, pa novija tradicija i neosporna razlika u kvalitetu daju navijačima beogradskog kluba za pravo da veruju kako će se radovati na stadionu pod Bagdalom i u dobrom raspoloženju ispratiti miljenike na još jedan duel, onaj sa Trepčom, u prvoj rundi Kupa Srbije.

Pre toga, najpre – Napredak.

„Čeka nas jedno od težih gostovanja, u domenu najtežih. Imam samo reči hvale za Napredak. Pravi lokal-patriotski klub, svi Kruševljani ga veoma vole. Atmosfera je uvek uzavrela. Napredak je u ovom prelaznom roku dosta izmenio tim, otišli su mnogi nosioci. Ambiciozni predsednik je pokušao i dosta toga dobrog uradio, doneo je svežu krv. Spremićemo se najbolje moguće“, predočio je Vladan Milojević.

Prema određenim informacijama, šef stručnog štaba Crvene zvezde napraviće nekoliko promena u sastavu koji je pre pet dana učinio Delije srećnim obaranjem na pleća Olimpijakosa. Predahnuće golman Milan Borjan, pa se među stativama očekuje Zoran Popović, moguć je i izostanak Marka Gobeljića, kako bi šansu dobio Milan Gajić na mestu desnog beka što je bio slučaj na prethodna dva ligaška susreta, izvesno je da će Miloš Vulić biti nagrađen ulogom startera zbog dobre igre i pogotka protiv Grka – između ostalog i zbog lakše povrede Kanjasa – sve bolje i redovnije u poslednje vreme igra i Ben (dao je golove Voždovcu i Mačvi), dok se očekuje da napad, za razliku od meča Lige šampiona, predvodi Ričmond Boaći, a da Tomane ostane na klupi.

Napredak je u seriji od tri poraza, eliminisan je iz Kupa Srbije, nije ni senka ekipe od prošle sezone, mada je u uvodu prvensva zakinula dva boda Partizanu, pa tinja nada da bi mogao do podviga protiv još jednog favorita.

„Napredak je uvek nezgodan rival večitim rivalima, nadam se da će tako biti i ovom prilikom. Naravno, Zvezdi se ne preti, nije nam to ni na kraj pameti, naprotiv, čast je i izazov igrati protiv učesnika Lige šampiona, ekipe koja je u prošloj sezoni nokautirala Liverpul, pre nekoliko dana slavila protiv Olimpijakosa“, objasnio je Marko Milošević, golman Čarapana, čiji trener Predrag Rogan ne može da računa na povređene Veškovca i Pavićevića.

Projektovani sastavi

NAPREDAK – CRVENA ZVEZDA ,16.00 (TV Arenasport 1)

Kruševac
Stadion pod Bagdalom
Sudija: Bojan Nikolić

NAPREDAK: Milošević – Aksentijević, Pajović, Milovanović, Spremo – Eskić, Bjeloš – Gavrić, Ivanović, Zec – Kojić. Trener: Predrag Rogan.

CRVENA ZVEZDA: Popović – Gajić, Milunović, Degenek, Rodić – Jovančić, Vulić – Ben, Marin, Vukanović – Boaći. Trener: Vladan Milojević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar