ITA: Milan okrenuo Đenovu!

VAR i Rejna čuvaju Đampaola! Đenova iskoristila veliki kiks golmana "rosonera" Pepea Rejne i povela, ali su gosti u nastavku preokrenuli i prekinuli seriju od tri uzastopna poraza u Seriji A.  Spalova pobeda zlata vredna i to sa crvenim kartonom! Parma je došla osokoljena dobrim igrama, ali je dobila hladan tuš!

Fudbal 06.10.2019 | 09:54
ITA: Milan okrenuo Đenovu!
Reina prošao put od pakla do raja! Primio najsmešniji gol u karijeri, pa odbranio penal u 93. minutu! Marko Đampaolo je kupio sebi još malo "života" na klupi Milana - 2:1.

Izuzetno loš start i Đenove (na četiri posljednje utakmice osvojen samo bod) i Milana (tri vezana poraza), upalio je alarm u taboru oba kluba, pa je njihov večerašnji duel na stadionu "Luiđi Feraris" bio od velikog značaja, kako za tim Aurelija Andreacolija, tako i za "skvadru" Marka Đampaola, koji je već dugo na ivici ozkaza.

Duel sedmog kola Serije A donio je mnogo uzbuđenja, bolju igru domaćih u prvom, gostiju u drugom poluvremenu, a Milan je na kraju uspio slaviti 2:1, i to poslije preokreta, te tako prekine crnu mini-seriju od tri utakmice na kojima nije uspio osvojiti niti bod.

ĐENOVA - MILAN 1:2 (1:0)

Đanluiđi Donaruma bio je spreman da stane među stative u duelu sa Đenovom, ali je tokom zagrijavanja osjetio bol u mišiću, pa je Pepe Reina prvi put ove sezone "uskočio" na gol Milana.

I Španac je sasvim korektno djelovao do 41. minuta, a onda je primio "pacerski" gol.

Lase Šene šutirao je iz slobodnog udarca sa više od 30 metara, Rejni se lopta odbila od ruke i završila iza njegovih leđa.

Prethodno je iskusni Španac imao nekoliko zapaženih intervencija, baš kao i njegov kolega s druge strane, Jonuc Radu, koji je dobro ispratio šut Susa, takođe nakon prekida.

Stvari su se promijenile u svega 10 minuta nastavka.

Teo Ernandez prvo je u 51. minutu iz "mrtvog ugla" uspio da progura loptu između stative i Radua, za izjednačenje, da bi potpuni preokret uslijedio šest minuta kasnije.

Davide Biraski, koji je u prvom poluvremenu zamijenio povrijeđenog Dijega Krišita, igrao je rukom, iako je izgledalo da je i Leao učunio isto. Ipak, čekala se reakcija iz VAR sobe, a arbitar Mauricio Marijani, poslije dugog gledanja snimka, igraču Đenove odlučio je da pokaže crveni, a Milanu dodijeli penal.

Frank Kesi bio je neumoljiv sa "bijele tačke" i postigao prvenac u sezoni.

Bez obzira što su u posljednjih pola sata igrali sa desetoricom, Ivan Radovanović i društvo nisu se branili. Naprotiv, pokušavali su da "izbrišu minus" čestim atacima na gol rivala.

Takva igra omogućila je gostima da vrebaju priliku iz kontre, a jednu od njih u uvećanje prednosti nije uspio da iskoristi Leao. Radu je ovaj put uspio da odbrani.

A onda su i gosti zaradili isključenje. I to Davide Kalabrija, koji je već drugi put u sedam kola zaradio crveni karton (drugi žuti), pa je tako u posljednjih desetak minuta viđena igra 10 na 10.

Kalabrija je tako postao prvi igrač u Ligama petice kojem je u tekućoj sezoni pošlo za rukom da dva meča prinudno završi prije kraja.

Pokušao je Andreacoli uvođenjem i trećeg napadača da dođe bar do boda, i bio je blizu toga u samom finišu. Marijani je u 90. minutu dosudio još jedan penal, ali za domaće.

Iako je bilo očigledno da je Kristijan Kuame simulirao, Reina ga nije srušio, mladi arbitar niije imao komunikaciju sa VAR sobom i odlučio je da ostane pri prvobitnoj odluci.

Šene je namjestio loptu na "kreč", šutirao, a Rejna panterskom intervencijom sačuvao svog gol, Milanovu pobjedu, a možda i Đampaolov posao...

Kakvo veče Pepea Reine u Đenovi! Iskusni čuvar mreže je prošao put od pakla do raja na Luiđi Ferarisu, primio jedan od najsmešnijih golova u karijeri, a onda u 93. minutu odbranio jedanaesterac Laseu Šeneu i doneo velika tri boda svom timu. Rosoneri su posle preokreta savladali Đenovu na Luiđi Ferarisu i konačno prekinuli niz od tri uzastopna poraza u Seriji A, a trener Marko Đampaolo je kupio sebi još malo "života" na klupi - 2:1 (0:1).

Milan je pokazao dva lica na ovom meču. Prvo je bilo više nego bledo, gosti su odigrali izuzetno loše prvo poluvreme, što je na kraju domaći tim uspeo da iskorsisti i dođe do vođstva zahvaljujući golu Lasea Šenea iz slobodnog udarca u 41. minutu. Taj šut bivšeg igrača Ajaksa bio je prilično dobar, ali u potpunosti ide na dušu Pepeu Reini. Iskusni Španac je napravio jedan od većih kikseva u svojoj karijeri, očajno se postavio na jednu poluvisoku loptu, a ona je prošla pored njega i završila u mreži. Reina se iznenada našao u timu, pošto se Donaruma neposredno pre meča požalio na mučninu i bolove u stomaku. Španskom čuvaru mreže na dušu ide samo taj kiks, u svim ostalim situacijama je bio na visini zadatka.

Srećom po Milan, Đampaolo je uspeo da prepozna gde je najviše škripalo u njegovom timu. U svlačionici je ostavio potpuno demoralisane Čalhanoglua i Pjonteka, a ekipi uneo živost zajvaljujići Paketi i Leau. Upravo su njih dvojica doneli preokret svom timu i promenili čitavu situaciju na terenu.

Za izjednačujući gol u 52. minutu bio je zaslužan požrtvovani Teo Ernandez, koji je žestoko probio po levom boku, a onda nekako pronašao pukotinu među rukama Andreja Radua.

Samo četiri minuta kasnije ključni trenutak utakmice. Leao je u jednom od svojih dobrih naleta ušao u šesnaesterac domaćina, pokušao je da se oslobodi Biraskija, a onda su obojica igrali rukom u kaznenom prostoru Đenove. Sudija Marijani je procenio da je igrač Đenove prvi imao kontakt sa loptom, dodelio mu je crveni karton i pokazao na belu tačku, sa koje je hladnokrvan bio Frank Kesi.

Milan je držao kontrolu utakmice sve do 79. minuta, kada je Kalbrija zaradio drugi žuti karton. Domaćin je slino napadao, Andreacoli je uveo Pandeva na teren, a ovaj odmah spojio sa golom Kuamea, na kojeg je naleteo Reina i Marijani je pokovo dosudio jedanaesterac. Dilema je ponovo postojala, jer je činjenica da se tamnoputi napadač bacio nakon blagog kontakta. Ipak, ni nakon konsultacije sa VAR sobom odluka nije promenjena. Šene je preuzeo odgovornost, a Reina pročitao njegovu nameru i umesto tragičara poneo ulogu velikog heroja svog tima.

Milanu je ovo treća pobeda u sezoni, kojom se probio na 11. mesto, dok je Đenova pretrpela četvrti poraz i nalazi se na poražavajućoj 19. poziciji na tabeli.

Spalova pobeda zlata vredna i to sa crvenim kartonom! Parma je došla osokoljena dobrim igrama, ali je dobila hladan tuš!

Još je rani deo sezone, ali ova pobeda Spala bi mogla na kraju da bude jedna od bitnijih ako ovaj tim uspe da obezbedi opstanak. Na stadionu Paolo Maca u Ferari gostovala je Parma, a domaćin je uspeo da dođe do trijumfa golom Andree Petanje u 31. minutu. Bila je to dobra akcija, a Petanja je pogodio i rešio ovaj susret - 1:0 (1:0).

Žervinjo je takoše postigao gol u 79. minutu za Parmu, ali je on poništen zbog ofsajda, pa je tako Parma ostala i bez boda.

Spal nije imao na raspolaganju nekoliko igrača koji pokrivaju bočne strane sredine terena. Fares će se vratiti na teren tek u 2020. godini, a D’Alesandro posle pauze u prvenstvu.  Parma je stigla u grad Lukrecije Bordžije osokoljena sa dve uknjižene pobede protiv Sasuola i Torina, ali... Ni taj povišen moral danas Krstašima nije mnogo pomogao.

Stefeca je bio asistent kod jedinog gola na meču, a mogao je i da bude tragičar jer je u drugom poluvremenu isključen i to zbog drugog žutog kartona koji je dobio zbog simuliranja u protivničkom šesnaestercu.

Za Spal je igrao i naš Nenad Tomović, ali je zamenjen u 65. minutu kada je umesto njega u igru ušao Cjonek. Po Spal je najvažnije da je izdržao do kraja meča i uzeo sva tri boda.

Sa ovim plenom Spal je doša do svog šestog boda u dosadašnjem delu sezone i to posle tri uzastopna poraza koja je imao. Posle dve pobede Parma je sada doživela poraz.

Sampdorija u agoniji! Veloso odveo Veronu u gornji dom. Užasni trenuci za sastav Euzebija di Frančeska - 0:2.

Potpuna agonija za Sampdoriju u ovoj sezoni. Niko nije mogao da predvidi da će ekipa iz Đenove nakon sedam odigranih kola Serije A biti zakucana za dno tabele sa svega tri osvojena boda. Ekipu Euzebija di Frančeska večeras je u dodatni problem pogurala borbena Verona, koja uprkos svim osporavanjima pred početak sezone, hrabro krči svoj put i u ovom trenutku se nalazi na sjajnom devetom mestu na tabeli - 2:0 (1:0).

Domaćin je svoje prilike na ovom mečlu koristio u pravim trenucima, dok je sa druge strane, Sampdorija i ono malo svojih promašila, pa nije mogla da se nada boljem rezultatu.

Najzaslužniji za drugo slavlje svog tima u sezoni još jednom je bio fantastični Migel Veloso. Iskusni vezista je u devetom minutu sjajno centrirao iz kornera kod gola golobradog Kumbule, dok je u 81. minutu posle još jednog njegovog centaršuta sopstvenu mrežu pogodio Nikola Muru.

Verona nije igrala lepršavo, ali je čitav posao mogla da reši još u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Marijuš Stepinski se tada našao u izglednoj šansi, ali je zablistao Emil Audero.

Sampdorija je neposredno pre drugog primljenog gola propustila dve odlične šanse. Ipak tada je u razmaku od samo šest minuta zablistao golman domaćih Marko Silvestri. Prvo je odbranio udarac Đanluke Kaprarija, a onda i i Fabija Kvaljarele, posle čega je usledila zaslužena kazna. Poslednju priliku da makar ublaži poraz u trećem minutu nadoknade propustio je Emilijano Rigoni.

Srpski reprezentativac Darko Lazović još jednom se našao u startnoj postavi Verone, a u 58. minutu zamenio ga je Luiđi Vitale.

SERIJA A - 7. KOLO:

SPAL - Parma 1:0 (1:0)
/Petanja 31/

Helas Verona - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Kumbula 9, Muru ag/

Đenova - Milan 1:2 (1:0)
/Šene 41 - Ernandez 51, Kesi 57 pen/

U subotu:

Fiorentina - Udineze (12.30)
Atalanta - Leće (15.00)
Bolonja - Lacio
Roma - Kaljari
Torino - Napoli (18.00)
Inter - Juventus (20.45)

Odgođeno:

Breša - Sasuolo

TABELA: Inter 18, Juventus 16, Atalanta 13, Napoli 12, Roma 11, Lacio 10, Kaljari 10, Torino 9, Helas Verona (+1) 9, Parma (+1) 9, Milan (+1) 9, Fiorentina 8, Bolonja 8, Udineze 7, Sasuolo 6, Breša 6, Leće 6, SPAL (+1) 6, Đenova (+1) 5, Sampdorija (+1) 3.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar