TUR: Tri penala hoću ja...!

Jevtović daje i promašuje! Konja do nogu potukla Kasimpašu – 4:1.  Galata ne ume da pobedi! Treći vezani remi ekipe Fatiha Terima.

Fudbal 06.10.2019 | 09:35
TUR: Tri penala hoću ja...!
Konja je definitivno najveći hit turskog prvenstva. Tim za koji igra nekadašnji vezista Partizana Marko Jevtović do nogu je potukao Kasimpašu (4:1) i stigao do druge pozicije na tabeli.

Dugo će se pamtiti današnji meč. Jedan od junaka trijumfa gostiju bio je pomenuti Jevtović. Visoki vezista je iz penala postigao drugi pogodak u sezoni, pošto je ponetirao i pre sedam dana protiv Kajzerija. Međutim, imaće šta domaći igrači da kažu arbitru Tokatu. Delilac pravde je čak tri puta pokazao na belu tačku u korist gostiju. Jedan penal je iskoristio Jevtović, drugi je promašio... A treći je u gol pretvorio Mija.

Meč se otvorio u 20. minutu. Tada je Jonson šutirao sa distance, golman domaćih je kratko odbio loptu, a na nju je natrčao Sahiner i pogodio. Jevtović je do pogotka stigao u 44. minutu. Bio je to čist jedanesterac, pošto je lopta u ruku pogodila Ramadana. Biran finiš prvog poluvremena oplemenjen je sa još dva gola.

I u nastavku je bilo šta da se vidi. Ozturk je odbranio penal Jevtoviću. A Miju je postavio konačan rezultat.

Galata ne ume da pobedi! Treći vezani remi ekipe Fatiha Terima.

Sedam utakmica, četiri remija, svega dve pobede i to dve vezane u trećem i četvrtom kolu. Galatasaraj je danas još jednom pokazao napačku nemoć, pošto je ostvario i treći vezani remi u prvenstvu, ovoga puta na gostovanju Genčlerbirligiju u Ankari - 0:0.

Ekipa Fatiha Terima je jalovo napadala tokom najvećeg toka utakmice, imala je čak i 70 posto loptu u svom posedu, ali je tek dva puta gađala u okvir gola Ozbira, što je bilo nedovoljno da bi se došlo i do gola. Sa druge strane, Genčlerova odluka da se orjentiše na kontranapade delovala je znatno konkretnije, ali domaćin takođe nije uspeo da kruniše nekoliko odličnih prilika, pa je morao da se zadovolji osvojenim bodom, posebno što je u samom finišu igrao sa igračem manje zbog drugog žutog kartona za Oguza.

Galatasaraju će ozbiljno prijati predstojeća reprezentativna pauza, posle kojeg ga čeka meč sa Sivasom kod kuće, pa okršaj sa Realom u Ligi šampiona, takođe u Istanbulu.

TURSKA 1 - 7. KOLO: 

Petak

Fenerbahče - Antalija 0:1 (0:1)
/Akjol 6/

Malatija - Denizli 5:1 (2:0)
/Jahović 28pen, 61pen, 69, 90+2 - Rodaljega 65/

Subota

Kasimpaša - Konja 1:4 (1:3)
/Sari 45+3 - Sahiner 19, Jevtović 44 pen, Mija 45+1 i 63/

Gectepe - Kajzeri 4:0 (3:0)
/Ozturk 7, Ajdogdu 42, Napoleoni 45, 51/

Genčlerbirligi - Galatasaraj 0:0



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar