BL: Bajern prvi put izgubio od "stare mušterije"!

Po prvi put u istoriji, Bajern je izgubio od Hofenhajma u Minhenu - 1:2 (0:0). Dortmund osvojio bod u Frajburgu (2:2).  Šalke u 91. minutu ispustio vrh Bundeslige! Fudbaleri Šalkea su propustili priliku da poslije mnogo godina preuzmu lidersku poziciju na tabeli šampionata Njemačke!

Fudbal 06.10.2019 | 08:19
BL: Bajern prvi put izgubio od "stare mušterije"!
Šta zna Sargis šta je to Bajern: Jermen zavio Minhen u crno! Dortmund opet prokockao pobedu!

Dok u Minhenu ljubitelji piva uživaju u "Oktoberfestu", bavarski tim je dočekao Hofenhajm i na opšte iznenađenje, upisao prvi poraz ove sezone u Bundesligi.

Na "Alijanc Areni", Bajern nije nikad izgubio od ekipe iz Sinshajma, samo dva puta od 11 međusobnih mečeva Hofenhajm je uspio da ostane neporažen (2014 - 3:3, 2016 - 1:1), ali tradicija nije nastavljena u subotnjem sedmom kolu šampionata Njemačke zahvaljujući jermenskom fudbaleru Sargisu Adamijanu, dvostrukom strijelcu!

BAJERN - HOFENHAJM 1:2 (0:0)

Izabranici Nike Kovače su i u prvom dijelu bili bolji, promašili su sijaset šansi pred Oliverom Baumanom, čak je u 24. minutu Serž Gnabri ubacio loptu u njegovu mrežu, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Gosti su međutim prvi stigli do prednosti u 54. minutu poslije odličnog kontranapada koji je lijepim udarcem završio Adamijan - 1:0.

Protivnik Crvene zvezde u Ligi šampiona je uspio da stigne do izjednačenja majstorskomj reakcijom Roberta Levandovskog na centaršut Tomasa Milera, ali je samo nekoliko minuta kasnije Hofenhajm stigao do nove prednosti i kako se na kraju ispostavilo prvog trijumfa na "Alijanc Areni" u klupskoj istoriji.

Strijelac je ponovo bio Adamijan sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora za PRVU pobjedu Hofenhajma! 

Pre nekoliko dana u Londonu sedam komada, ovog popodneva u Minhenu - ćorci. Uspeo je Bajern da pobedi samog sebe i porazom od Hofenhajma kod kuće od 2:1 uprska sve dobro što je urađeno u proteklih nekoliko nedelja. Dželat Bavaraca je bio Sargis Adamjan. Jermen, prošle sezone jedan od najboljih strelaca Cvajte sa 15 golova, dočekao je danas prvi start u karijeri u Bundesligi i treneru Šroderu se zahvalio sa dva komada u mreži Manuela Nojera.

Sjajno je Holanđanin na klupi Hofenhajma servirao iznenađenje Niku Kovaču koji će posle utakmice ponovo na "ribanje" kod šefova pre svega iz razloga što je Tomas Miler po ko zna koji put ostao na klupi od početka. Mlako je Bajern igrao u prvom poluvremenu, jedva da je zapretio Oliveru Baumanu što je bio znak gostima da odlučnije krenu u nastavku.

Dva sjajna trenutka inspiracije i precizna hica Adamjana u 54. i 79. minutu bila su dovoljna da se ućutka brojna publika na Alijanc Areni. Uvideo je verovatno i trener Hofenhajma da nema koristi od konstantnog branjenja u svojih 16 metara, odigrao je hrabro i zabeležio prvi trijumf na strani u ovoj sezoni. Zaslužeo.

Bajern s druge strane bled i neprepoznatljiv, sa puno promašaja, a jedini trenutak inspiracije bila je reakcija Roberta Levandovskog na centaršut Tomasa Milera za izjednačenje u 73. minutu. Generalno, malo toga su pokazali danas Bavarci pa će trener Kovač imati čime da se pozabavi kada se budu vratili sa reprezentativne pauze. 

Ako je Bavarcima neka uteha to je da ni ostali rivali iz vrha tabele nisu ovog popodneva mogli da pobede. Posebno nesrećna je opet ispala Borusija iz Dortmunda koja je ponovo odigrala nerešeno (2:2) na gostovanju u Frajburgu. Stvarno kao da je neko prokleo tim Lusijana Farva koji je treću uzastopnu utakmicu u prvenstvu zabeležio istovetni rezultat tako što je opet prokockao pobedu. Ovog puta krivci su bili golman Roman Birki i Manuel Akanđi...

Sjajan je meč odigran podno Švarcvalda. Borusija je povela strašnim golom Vitsela u prvom poluvremenu, ali je u nastavku probuđeni Đanluka Valdšmit poravnao rezultat. Izgledalo je da će Milioneri konačno odneti trijumf nakon što je Ašraf Hakimi posle kontre doneo prednost u 67 minutu, ali je uporni domaćin nagrađen za trud u 88. minutu posle bezazlenog pokušaja Vinćenca Grifa.  

Novi kiks za Milionera sigurno će otvoriti pitanje poverenja treneru Farvu, a Frajburgu svaka čast za sve što je uradio u ovih sedam kola, trenutno su treći na tabeli i imaju bodova koliko i svi ostali znatno skuplji od njih.

U zanimljivom okršaju "ranjenih lavova" iz Lige šampiona Bajer iz Leverkuzena i Lajpcig su podelili bodove - 1:1. Izgledalo je da će Farmaceuti uspeti da se domognu trijumfa nad solidnim gostima nakon što je Kevin Foland doveo goste u vođstvo posle lepe akcije u 66. minutu, ali je Nkunku u 78. posle sjajnog prodora izjednačio i postavio ipak najrealniji ishod ovog susreta.

U okršaju davljenika Majnc je pobedio Paderborn kao gost sa 2:1 i pobegao iz opasne zone. 

Dortmund je takođe kiksnuo kod "stare mušterije" Frajburga (2:2), iako domaćin ni u 17. uzastopnom meču nije uspio da savlada "milionere".

Gosti sa "Vestfalena" su do vođstva na "Švarcvald" stadionu stigli u 20. minutu kada je Torgen Azar centrirao iz kornera, a Aleks Vitsel iz voleja pogodio sami ugao - 0:1.

Početkom nastavka, uzvratio je i izjednačio domaćin golom Luke Valdšmita, da bi Borusija ponovo povela preko Ašrafa Hakimija, koji je poslije solo akcije na desnoj strani, pogodio suprotan ugao domaćeg gola - 1:2. 

Ipak, bod domaćinu osigurao je autogolom golman "milionera" Roman Birki u 89. minutu!

Na jubileju Tima Vernera, koji je danas zabilježio stoti nastup za RB Lajpcig u Bundesligi, Leverkuzen nije imao previše razumijevanja.

Iako su "apotekari" u većem dijelu utakmice na "Baj Areni" bili u podrđenom položaju, do prednosti je domaćin stigao pogotkom Kevina Folanda u 65. minutu, da bi gosti do remija sjajnim golom Kristijana Nkunkua u 78. minutu.

Šalke u 91. minutu ispustio vrh Bundeslige! Fudbaleri Šalkea su propustili priliku da poslije mnogo godina preuzmu lidersku poziciju na tabeli šampionata Njemačke!

Poslije četiri uzastopne pobjede u Bundesligi, izabranici Davida Vagnera su u subotu predveče na "Feltins Areni" dočekali Keln i bili na korak da stignu do nova tri boda, kojim bi postali lideri Bundeslige!

Ali, u sudijskoj nadoknadi su primili pogodak čime je pravda zadovoljena, s obzirom na prikazanu partiju "jarčeva" na "Feltins Areni". 

ŠALKE - KELN 1:1 (0:0)

"Kraljevsko-plavi" iz Gelzenkirhena su većim dijelom utakmice bili u podređenom položaju i moraju da budu zahvalni prvenstveno golmanu Aleksanderu Nibelu, koji je najmanje tri-četiri puta onemogućio "jarčevima" da stignu do prednosti.

Reprezentativac Srbije Matija Nastaić ponovo je meč presjedio na klupi za rezervne igrače.

U prvom dijelu utakmice sedmog kola Bundeslige je sjajno odbranio udarac glavom Kingslija Ehizibuea, potom u nastavku je spasio Šalke nakon kornera i šuta Simona Terodea, da bi u 72. minutu promašaje gostiju kaznio Suat Serdar.

Bastijan Očipka je probio po lijevoj strani i centrirao, najviše je skočio Salif Sane i na drugoj stativi uočio usamljenog Serdara, koji je sa nekoliko metara ubacio loptu u mrežu - 1:0.

Serdar je u 82. minutu imao priliku da "ovjeri" pobjedu Šalkea, međutim, šutirao je iznad prečke sa ivice kaznenog prostora.

Nibel je u 90. minutu ponovo spasio Šalke, odbranivši "zicer" Kelna, ali ništa nije mogao ni golman Šalkea u prvom minutu sudijske nadoknade, kada je poslije kornera glavom pogodio Jonas Hektor za prvi remi gostiju i zlata vrijedan bod - 1:1.

Imao je Šalke sve do nadoknade drugog poluvremena. I igru i šanse i prednost od 1:0 koju mu je doneo Suat Serdar dvadesetak minuta pre kraja, i prvo mesto na tabeli Bundeslige uoči odlaska na pauzu... A onda se pojavio on, kapiten Kelna Jonas Hektor i na centaršut Florijana Kajnca iz kornera obradovao gostujuće navijače vrednim bodom - 1:1.

Vrednim jer je obezbeđen na terenu jednog od boljih timova u Nemačkoj ove jeseni. Šalke nije skoro bio u ovakvoj euforiji uoči neke utakmice kao večeras posebno nakon prošlonedlejnog trijumfa u Lajpcigu i serije od četiri vezana trijumfa u Bundesligi. Iako se očekivala bolja partija Rudara, Keln je bio taj koji je propustio dve izgledne šanse u slabom prvom poluvremenu koje je obeležila velika borba s obe strane.

Mnogo bolji fudbal gledali smo u nastavku, Šalke je poveo preko Serdara u 72. minutu, a do završetka utakmice propustio je nekoliko prilika da reši pitanje pobednika. Gido burgštaler je čak pogodio i stativu, a kad su se domaći ispromašivali usledila je kazna. Korner Kajnca i nemoćna reakcija inače večeras odličnog golmana Šalkea Nubela koji je s nekoliko efktnih intervencija sprečio i trijumf gostiju.

Jarčevi su ovim bodom prekinuli seriju od tri vezana ubedljiva poraza, a videćemo da li će trener Bejerlorcer sačuvati posao jer se tim još nalazi u zoni ispadanja.

Što se tiče Šalkea prosuta je velika šansa da se sjajnih mesec dana zaokruže liderskom pozicijom u Bundesligi. Inače, koliko je liga luda i izjednačena ove sezone svedoči podatak da klubove od prvog do osmog mesta dele samo dva boda. U ovom trenutku...

BUNDESLIGA - 7. kolo

Bajer - RB Lajpcig 1:1 (0:0)
/Foland 65 - Nkunku 78/

Bajern - Hofenhajm 1:2 (0:0)
/Levandovski 73 - Adamijan 54/

Frajburg - Borusija D. 2:2 (0:1)
/Valdšmit 55, Birki 89 autogol - Vitsel 20, Hakimi 67/

Paderborn - Majnc 1:2 (1:2)
/Zolinski 14 - Kveson 8, Brosinski 32 pen/

Šalke - Keln 1:1 (0:0)
/Serdar 72 - Hektor 90+1/

Nedjelja:

Borusija M. - Augzburg (13.30)
Volfsburg - Union Berlin (15.30)
Ajntraht - Verder (18.00)

Igrano u petak:

Herta - Fortuna 3:1 (2:1)
/Ibišević 37, Dilrosun 44, Darida 62 - Henings 32 pen/

TABELA: Bajern 14, RB Lajpcig 14, Frajburg 14, Šalke 14, Bajer 14, Borusija M. (-1) 13, Borusija D. 12, Volfsburg (-1) 12, Ajntraht (-1) 10, Herta 10, Hofenhajm 8, Verder (-1) 7, Majnc 6, Augzburg (-1) 5, Fortuna 4, Union Berlin (-1) 4, Keln 4, Paderborn 1.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar