Šangaj: Troickom baš ne ide, Džumhur na korak!

Put do glavnog žreba pun trnja! Džumhur na korak od glavnog žrijeba Šangaja.  Za plasman u glavni žrijeb bh. teniser igraće protiv Italijana Marka Čekinata, 65. igrača na ATP listi. Troicki zaustavljen u prvoj rundi kvalifikacija za masters u Šangaju.

Tenis 05.10.2019 | 18:27
Šangaj: Troickom baš ne ide, Džumhur na korak!
Viktor Troicki pokušava da se vrati u nekadašnju formu i u top 100.

Srpski igrač proživljava teške trenutke u karijeri, tokom koje je bio i 12. na svetu.

Poslednjih meseci Troicki se ozbiljno muči da na turnirima višeg ranga izbori plasman u glavni žreb. Zapravo od jula nije otišao dalje od jednog ili dva kola kvalifikacija.

Crnu seriju nastavio je i u Šangaju. Pretrpeo je poraz na startu od Huana Ignasija Londera iz Argentine - 6:4, 7:6 (7:4).

Poslednji put nešto duže na jednom mestu zadržao se u Njuportu, sredinom jula, na turniru ATP serije 250 kada je posle dva kola kvalifikacija uspeo da zabeleži i jednu pobedu u glavnom žrebu.

Nakon toga u Atlanti, na turniru iste kategorije, pao je u prvoj rundi kvalifikacija, u Vašingtonu na turniru serije 500 napravio je korak dalje, a onda je na dva mastersa, u Torontu, i sada u Šangaju, zaustavljen je na startu.

Srpski teniser upisao je četiri poraza u nizu, uključujući i neuspešan nastup na čelindžeru u Kazahstanu, gde je kao šesti nosilac pretrpeo poraz u prvom meču.

Masters u Šangaju startuje u ponedeljak, a uz Novaka Đokovića, koji brani trofej, nastupaće joiš trojica srpskih igrača - Filip Krajinović, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović.

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u finale kvalifikacija za ATP turnir Masters serije 1000 u Šangaju, koji se igra za nagradni fond od 7,4 miliona dolara.

Džumhur je na startu kvalifikacija pobijedio Japanca Tacumu Itoa sa 4:6, 7:6, 6:2.

Za plasman u glavni žrijeb bh. teniser igraće protiv Italijana Marka Čekinata, 65. igrača na ATP listi.

Biće to njihov sedmi duel na ATP turu, a Džumhur je do sada slavio dva puta - 2016. u Dohi i prije dvije sedmice u Žuhaiju.

Izvor: mondo.rs/mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar