Amerika: Palmer i Grenel će blisko sarađivati

Američki Stejt department saopštio je da će Metju Palmer usko sarađivati s novoimenovanim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za Kosovo Ričardom Grenelom.

Svijet 05.10.2019 | 14:12
Amerika: Palmer i Grenel će blisko sarađivati
Palmer je imenovan je u sepmtembru za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.

"Specijalni izaslanik Palmer nastaviće takođe svoj važan rad na približavanju regiona Zapadu, radeći s vladama u unapređivanju reformi i ojačanju protiv spoljašnih uticaja, pomažući im da prevaziđu probleme koji ih ometaju u njihovim evropskim i evroatlanskim aspiracijama", kaže se u odgovoru Stejt departmenta Radiju slobodna Evropa (RSE).

Radio prenosi i izjavu jednog neimenovanog portparola Stejt departmenta da SAD vide istorijsku mogućnost da Beograd i Priština postignu sveobuhvatan sporazum o normalizaciji odnosa.

"Odluka predsednika o imenovanju predsedničkog izaslanika za mirovne pregovore podvlači posvećenost Sjedinjenih Država miru, stabilnosti i prosperitetu za narod Srbije i Kosova”, rekao je taj zvaničnik Bele kuće.

Predsednik SAD Donald Tramp imenovao je u četvrtak uveče američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela za izaslanika u pregovorima Beograda i Prištine, a ranije je, u avgustu, zvaničnik Stejt departmenta Metju Palmer imenovan za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.

(Tanjug) 

Komentari / 0

Ostavite komentar