Novak Đoković u finalu ATP turnira u Tokiju

Novak Đoković se plasirao u finale ATP turnira u Tokiju nakon pobede nad Davidom Gofanom sa 2-0 (6:3, 6:4) u setovima.  David je video pravog Golijata: Odlični Đoković za pehar u Tokiju! Srpski teniser pokazao snagu protiv Gofana i boriće se u finalu u prestonici Japana, u nedelju od 8. 30 časova. Rival Australijanac Džon Milman.  Novak u 110. finalu! Prvi reket sveta u dva seta bolji od 15, a sutra u Tokiju za 76. ATP titulu protiv kvalifikanta Milmana!

Tenis 05.10.2019 | 10:01
Novak Đoković u finalu ATP turnira u Tokiju
Novak Đoković ove godine prvi put igra na ATP turniru u japanskoj prestonici i kako je sam rekao želi da u što boljem svetlu dočeka Olimpijske Igre 2020. godine.

Prvi reket sveta je protekli meč završio za 50 minuta, a ovde je samo prvi set trajao skoro pa toliko.

Sa samo jednim izugbljenim poenom je Đoković osvojio prvi gem na svom servisu, da bi drugi gem pripisao sebi posle velike borbe i spasene dve gem lopte.

Potom je na svom servisu bio fantastičan, uspeo da veže dva gema posle odličnih servisa, da bismo gledali pravu dramu u sedmom gemu, kada je pri 4:2 za Đokovića, David Gofan imao dve brejk lopte, ali se Novak "vratio iz mrtvih" i došao na korak od trijumfa u prvom setu.

Nije mu dugo trebalo da taj set i kruniše, a to je učinio posle sjajnog servisa u devetom gemu.

U drugom setu je bila malo drugačija situacija na terenu. Bilo je znatno napetije, teže je bilo osvajati poene, a i David Gofan je iz poena u poen bivao sve bolji i bolji.

Na momente je delovalo kao da može da preokrene, pogotovo u drugom gemu, ali je Đoković uspeo da spasi čak tri brejk lopte i da povede sa 2:0. Od tog momenta, pa do kraja meča, igrači su na svom servisu osvajali gemove, pa je Đoković trijumfovao posle sat vremena i 31 minut.

U finalu turnira u Tokiju, Đoković će u nedelju od 8 časova i 30 minuta, odmeriti snage sa Džonom Milmenom.

Novak Đoković prvi put u karijeri igra na turniru u Tokiju i odmah je stekao priliku da se bori za trofej.

Najbolji teniser sveta izborio je plasman u finale, pošto je savladao Davida Gofana u dva seta - 6:3, 6:4 za sat i po vremena.

Đoković je protiv starog znanca iz Belgije demonstrirao, kao i prethodnih dana, sjajnu igru.

Trudio se 15. igrač protiv najboljeg na svetu, naterao ga da neke gemove rešava na razliku, ali nije uspeo da iskoristi nijednu od četiri brejk lopte i tako eventualno učini polufinalni meč zanimljivijim.

Novak je u oba seta odmah na početku stekao prednost (2:0), i uz manje, a ređe više truda, uspevao da je održi.

Gofan je ozbiljno "pritisnuo" Đokovića u drugom gemu drugog seta, kada je čak tri puta imao priliku da mu oduzme set, ali je srpski as u tim trenucima pokazao svoje najjače oružje - mentalnu snagu i otklonio opasnost.

Đoković je tako popravio skor protiv Gofana i sada vodi 7:1 u pobedama.

Novak Đoković je obavio, gotovo rutinski šta je imao ovog jutra u Japanu i plasirao u 110. finale u kojem sutra juri 76. ATP titulu u karijeri. On je danas odigrao zaista vrhunski protiv veoma klvalitetnog Davida Gofana. Srbin je o početka držao diuzgine ovog meča u rukama i slavo sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:4. Protivnik u borbi za titulu biće mu Australijanac Džon Milman koji je prethodno takođe u dva seta bio bolji od gorostasnog Amerikanca Rajlija Opelke.

Novak je danas odmah zgazio na gas, pritisnuo protivnika i oduzeo prvi servis gem. Čisto da odmah vidi šta ga čeka, i šta ga je zapravo dočekalo. Sa oporavljenim Novakom očigledno nema šale. Mučio se Gofan sa servisom, ali je ipak uspeo da osvoji prvi gem, a odmah potom, očigledno osokoljen, podigao je nivo igre i pripretio našem asu. Ali, uglavnom jalovo.

Pokušavao je Belgijanac na sve moguće načine da zaustavi raspoloženog Srbina koji mu je pretio pri bukvalno svakom servisu, ali jednostavno nije mogao. Ponovo se pokazalo da on nema igru da se suprotstavi našem asu, čak i kada, kao i danas igra prilično dobro. Posebno je dobar Belgijanac bio u drgom setu, kada se malo opustio jer nije imao šta da izgubi, ali je i Nole malo spustio nivo igre.

Kako prvi, tako i drugi set Beograđanin je započeo jako, odmah oduzevši servis gem protivniku. Uostalom, tokom skoro celog meča činilo se da može da napadne Gofanov servis i vezanih očiju. Imao je Belgijanac, trenutno 15. reket sveta odmah tri prilike da izjednači, ali jednostavno nije mogao preko te barijere. Đoković je na tim poenima igrao zaista vrhunski, uz veliku podršku japanske publike. Takođe, veoma dobro je servirao tako da Gofan zapravo nije imao realne šanse, te je sedmi poreaz u osam odmeravanja sa Srbinom njegova realnost.

Rival u borbi za prvi pehar u Tokiju i velikih 500 ATP poena, koji bi mu značajno popravili šanse za očuvanje prvog mesta na ATP listi do kraja godine, biće Džon Milman.

Australijanac je u drugom polufinalu nadigrao Rajana Opelku iz SAD rezultatom 6:3, 7:6 (7:4).

Milman, koji je trenutno 80. igrač sveta, treći put u karijeri sastaće se sa Đokovićem i imati priliku da ostvari prvi trijumf.

Prethodna dva, na Kvisu i US Openu prošle godine, izgubio je bez osvojenog seta.

Turnir u Tokiju igra se za nagradni fond od 1.895.290 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar