NEVEROVATNO! Krio 13,5 tona zlata a na računu 36 milijardi dolara!

Kineska policija je uhapsila Džang Ćija (58), bivšeg gradonačelnika grada Dandžoua i šefa Komunističke partije u provinciji Hajnan koji je u tajnom podrumu kuće krio 13,5 tona zlata i 36 milijardi dolara i na privatnom računu. . .

Zanimljivosti 03.10.2019 | 15:45
NEVEROVATNO! Krio 13,5 tona zlata a na računu 36 milijardi dolara!
Istraga protiv njega pokrenuta je po nalogu Centralne komisije za proveru discipline, najvišeg disciplinskog organa Komunističke partije i Nacionalne komisije za nadzor, najvišeg kineskog tela za borbu protiv korupcije kada su otkrivene ogromne zalihe zlata.

Ći će sada morati da dobro objasni kineskim vlastima poreklo zlata koje je pronađeno u podrumu njegove kuće. Procenjuje se da zlato tih 13.5 tona vredi oko 600 miliona dolara, a pronađeno je i više od 36 milijardi dolara na njegovom bankovnom računu.Kao i milione juana u gotovini i antikvitetima, kao i ogroman portfolio luksuznih nekretnina.


Na snimku se mogu videti policijski istražitelji kako slažu na hiljade zlatnih poluga, od kojih većina ne može uopšte da stane na police. Sve je Džang Ći primio kao mito, veruje se, kao i nekoliko luksuznih vila. To ga čin bogatijim od Džeka Ma, najbogatijeg Kineza čije se bogatstvo procenjuje na 37 milijardi dolara.


Stručnjaci procenjuju da je sadržaj njegovog podruma mogao da spase Grčku od finansijske krize koja je u siromaštvo gurnula više hiljada ljudi. Kako je ovaj političar uspeo da prikupi ovo silno bogatstvo u komunističkoj Kini ostaće misterija za sve, osim za kinesko pravosuđe.

Zvaničnici osuđeni za "ekonomske zločine" ili korupciju u Kini mogu se suočiti i sa smrtnom kaznom.



Izvor: Zanimljivosti.net

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

racic

03.10.2019 14:20

Kino pomozi nam. Posalji nam tu ekipu svojih policajaca. I taj zakon sa smrtnom kaznom. I jednog nindza sudiju.

ODGOVORITE
Name

ovaj je

03.10.2019 15:33

bas glup da je donio te poluge i taj kes kod nas mogao je kupiti citavu ovu prciju zvanu bih potpisali bi mu bake cova i dodik sve apostile i ne bi zavrsio u zatvoru vec bi se gotivio i on injegova praunucad ovdje ali bi morao dati dobru pikslu ovoj trojici jedno 50 posto i sve moze

ODGOVORITE