Iranska sprinterka definitivno u Partizanu!

Farzaneh Fasihi će trčati za AK Partizan pod komandom trenera Stanoje Burlića i Darka Šapića.

Ostali sportovi 04.10.2019 | 12:45
Iranska sprinterka definitivno u Partizanu!
Jedna od najboljih iranskih atletičarki, sprinterka Farzaneh Fasihi definitivno prelazi u Atletski klub Partizan 1945.

Vest koja se pojavila u iranskim medijima, pa na našem portalu pre dva dana prilično je skrenula pažnju srpske javnosti. Da će 26-godišnjakinja iz Isfahana definitivno doći u Humsku ulicu, dobili smo i zvaničnu potvrdu iz kluba.

"Ispred Atletskog kluba Partizan 1945. mogu da potvrdim da će iranska atletičarka Farzaneh Fasihi trenirati u našem klubu." pojasnila je sekretarka kluba, Bojana Kaličanin za MOZZART Sport, "Radiće sa našim najboljim sprinterima braćom Kijanović i Milošem Grujićem, a sve pod komandom trenera Stanoje Burlića i Darka Šapića."

Njen dolazak, naravno ako joj naše vlasti odobre radnu vizu, je posebno zanimljiv zbog dve stvari, prvo zato što je prva iranska atletičarka koja će nastupati za neki klub iz Evrope, a potom da li će i ovde, kao što to inače radi kada nastupa u domovini ili na kontinentalnim takmičenjima, nositi maramu i duge rukave i nogavice. Vlasnica je nacionalnog rekorda na 60 m u zatvorenom sa 7,35 sekundi i osvajačica broznane medalje na Šampionatu Azije u dvorani u Teheranu u istoj disciplini.

Zanimljivo je da je ova vest došla baš u vreme Svetskog šampionata u atletici koje je danas ušlo u sedmi dan u Dohi. A naša javnost, u svom starom maniru ignoriše sve događaje gde srpski predstavnici ne mogu da budu među prvima. A pošto je Ivana Španović morala da zbog povrede odustane od nastupa, takmičenje u Kataru za naše sugrađane kao da ne postoji.

A danas su na SP, koje se završava u nedelju na programu dva finala, i to oba ženska, u bacanju kugle i na 400 m. U prvoj disicplini, u kojoj borba za odličja kreće večeras od 19.40 časova veliki favorit je aktuelna šampionka, Gong Liđao. Kineskinja je jedina ove sezone bacila preko 20 m (20,31), ali bi mogla da je ugrozi Amerikanka Čejs Ilej koja joj je jedina nanela poraz u 2019. Na visok plasman može da računa i veteranka iz Nemačke, Kristina Švanic.

U trci na 400 m, koja startuje 10 minuta pre ponoći, izdvajaju se dva imena, a to su Šoni Miler-Vibo i Salva Eid-Naser. Devojka s Bahama i Nigerijka koja je promenila i veru, ime i prezime ne bi li nastupala za Bahrein ove sezone nemaju konkurenciju i teško je očekivati da će neka rivalka uspeti da im se uplete u bitku za zlato. Za bronzu će se boriti aktuelna šampionka Filis Frensis, kao i Amerikanka Vadelin Džonatas i Jamajkanka Šerika Džekson.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

04.10.2019 11:16

jel sa maramom trci?joj kluba i lakrdije

ODGOVORITE