Kraj velike karijere: Oprašta se Klaudio Markizio!

Markizio zbog povrede "okačio patike o klin"! Bivši vezista Juventusa i reprezentativac Italije Klaudio Markizio odlučio je da završi fudbalsku karijeru u 33. godini, prenosi Gazeta delo Sport.  Za danas je zakazano obraćanje ''sedmoj sili''. . .

Fudbal 03.10.2019 | 09:16
Kraj velike karijere: Oprašta se Klaudio Markizio!
Kako se navodi, Markizio će na konferenciji za medije na stadionu Juventusa u Torinu objaviti da definitvno prestaje sa aktivnim igranjem fudbala.

Markizio završava karijeru zbog povrede kolena koja ga muči duže vreme i upravo iz tog razloga napustio je Zenit iz Sankt Peterburga u avgustu.

Nedavno je imao ponude Rendžersa i Monaka, kao i brazilskih i kineskih klubova, ali je prelomio da ne igra više.

Italijanski mediji pišu da Markizija čeka uloga funkcionera u matičnom Juventusu, u kome je proveo ukupno 12 godina računajući i mlađe kategorije.

Za Azure je nastupio 55 puta i dao pet golova, uz drugo mesto na Evropskom prvenstvu 2012. godine.

''Dijete'' Juventusa Klaudio Markizio, koji je prošao sve mlađe selekcije ''stare dame'' i u Seriji A (uz jednogodišnju pozajmicu u Empoliju) ukupno odigrao 295 utakmica i postigao 33 gola, danas bi mogao da saopšti odluku o završetku igračke karijere!

33-godišnji Markizio će se tokom dana na stadionu Juventusa obratiti novinarima, koji su zbog povrede koljena koju ''vuče'' već duže vremena već počeli da špekulišu da će stavljanje tačke na karijeru biti jedina tema njegovog izlaganja.

Vezista, koji je tokom profesionalne karijere ukupno odigrao 435 utakmica, u sezoni 2018-19 nosio je dres ruskog Zenita, a sa Juventusom je osvojio čak 15 trofeja, od čega čak sedam u Seriji A, te jedan u Seriji B, u kojoj su ''bjankoneri'' nastupali iz poznatih razloga...

Posle dugih 15 godina profesionalnog bavljenja fudbalom, bivši italijanski reprezentativac i dugogodišnja uzdanica Stare dame Klaudio Markizio (33) se oprostio od aktivnog igranja. Reč je o rođenom Torinezu koji se omladinskom pogonu Juventusa priključio davne 1993. godine kada je imao samo osam godina.

Taktički uvek besprekoran, mekan na lopti i izvrsne fudbalske vizije Klaudio je bio jedan od onih koji su dirigovali igrom Stare dame, a navijači su to znali da prepoznaju pa im tako nije dugo trebalo da među popularnom grupom ultrasa Juventusa pod nazivom Drughi dobije status ikone i nadimak Il Principino(Mali Princ).

Za Staru damu je debitovao 2005, a njegov prvi od 389 nastupa u dresu Juventusa dogodio se u kup utakmici protiv Martine kada ga je u igru uveo Didije Dešan umesto Matea Para. Tih godina Juve je usled afere “kalčopoli” igrao u Seriji B pa je tako ovaj mladić mogao da dobije nešto više prilika u prvom timu.

U sezoni 07/08. Markizio je poslat na pozajmicu u Empoli, a tamo je, zajedno sa svojim prijateljem iz omladinskog pogona Stare dame Đovinkom, pokazao kako su ova dvojica mladića nebrušeni dijamanti i kako Juve ne treba da brine za budućnost. Pored Juventusa u karijeri je nastupao i za ruski Zenit, a treba reći da je u dresu reprezentacije Italije zabeležio 55 nastupa i postigao pet golova.

Markizio će svoju odluku o penzionisanju obrazložiti popodne na zakazanoj konferenciji u sedištu Juventusa. 

Izvor: B92/mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar