Počeo koncert zvidžuka u Madridu...!

Prve mete Kurtoa i Vaskez, ako ne proradi, na tapet će i Azar! Ogromne kritike na račun Realove igre. . .

Fudbal 02.10.2019 | 20:02
Počeo koncert zvidžuka u Madridu...!
Kad bi mogli u Realu da okrive samo jednog čoveka, po mogućstvu ga smene, postave novog i veruju da će da im krene, pevali bi na stadionu „Santjago Bernabeu“. Samo, očigledna igračka i sve jasnija rezultatska kriza ukazuju da u višestrukom prvaku Evrope štošta ne funkcioniše. Pitanje je da li će krenuti nabolje, te umesto prijatne melodije Lige šampiona glavnim gradom Španije odjekuju – zvižduci.

Tokom meča sa Brižom, na kome su se Los Blankosi jedva spasli poraza (pet minuta pre kraja stigli do 2:2, iako su posle prvog dela gubili 0:2) navijači su krivcima za još jedan frustrirajući rezultat okrivili golmana i desno krilo. Svakako ne glavne zvezde ekipe, mada je teško oteti se utisku da bi drugačije bilo s njihovim zamenama, ali trenutno su Tibo Kurtoa i Lukas Vaskez glavne mete zahtevne, često i razmažene, Realove publike.

Odnos Kurtoe i navijača u Madridu nikad nije bio zadovoljavajući. Em je nekad branio za Atletiko, em je plaćen 35.000.000 evra, em je umeo još tokom prošle sezone da se duri ka tribinama, a vrhunac je, bar zasad, sinoćnji meč. Izviždan je reprezentativac Belgije kao da je državni neprijatelj. Ovoga puta možda opravdano, jer niti na „Bernabeuu“ brani kao u Čelsiju, niti je sinoć išta mogao da uhvati, pa su mu zemljaci dali dva gola iz tri šuta. Zamenjen je posle prvog dela, pod obrazloženjem stomačnih problema, kažu da je u svlačionici povraćao... Teško da će ga to poštedeti kritika.

„Nisam zadovoljan rezultatom, ali jesam reakcijom tima posle dva primljena gola. Imali smo šanse da uzmemo sva tri boda. Prvi primljen gol je smešan. Pali smo na planu koncentrancije“, deluje mirno Zinedin Zidan koji bi već u subotu, protiv Granade, mogao da od prvog minuta ukaže šansu AlfonsuAreoli, novajliji iz Pari Sen Žermena.

Drugog okrivljenog iz navijačkog ugla štampa u Madridu brani. Mada je Lukas Vaskez ispraćen sa terena zvižducima protiv Klub Briža Marka podseća da je momak od poverenja i da retko kad zakaže. Ne impresionira, nije zvezda poput Ramosa, Bejla ili Benzeme, ali nije ni toliko loš, smatra ugledni list, kako publika ocenjuje. U odbranu Vaskezovog lika i dela pominje se da nije isključivi miljenik Zinedina Zidanaveć da je važnu ulogu igrao i kod Santjaga Solarija i Đulena Lopetegija koji su trajali po nekoliko meseci pre nego što se Francuz vratio na klupu.

Da nešto nije u redu u  ekipi svedoči i Markin tekst u kome se zapaža lošsa saradnja tandema centralnih defanzivaca. Mada godinama igraju zajedno i praktično su osvojili sve što se osvojiti moglo Serhio Ramos i Rafael Varan ne deluju skladno. Samim tim, ni ubedljivo, pa Marka poziva Zinedina Zidana da ih što pre vrati na kolosek, ipak je reč o vlasnicima statusa svetskih prvaka (Španija 2010, Francuska 2018).

Odsustvo Gereta Bejla i Hamesa Rodrigeza je podstaklo neke od medija na sumnju, obojica su koliko jutros normalno trenirali sa ekipom. Sve to dovodi do nervoze, nesigurnosti, čak i u mečevima koje je dobijao videlo se da Real nije disciplinovan, a kad je tako onda ne može da se očekuje da pojedinci reše meč. Makar bili plaćeni 100.000.000 evra.

„Eden Azar se trudi, niko ništa na tom planu ne može da mu zameri. Znamo svi da je jedan od petorice najboljih fudbalera sveta. Normalno da je i njemu potreban period prilagođavanja, čim to prođe dosta će nam koristiti“, ističe Brazilac Kazemiro, sinoć strelac za 2:2.

Nevolja Reala je što mu je odbrana klecava (11 primljenih golova na devet mečeva), a napad neubedljiv (samo 14, što je malo za stanarde kraljevskog kluba). Čekaju se prvenci potpisnika iz minulog prelaznog roka, Edena Azara pre svega, po mogućstvu i Luke Jovića.

„Real nema autoritet igre. Skoro da nijednom od početka sezone nisu dominirali. Azar još nije ispunio očekivanja, iako je jasno da mu je potrebno vreme da se vrati u formu“, detektovao je legendarni Radomir Antić još pre meča Lige šampiona jedan od ključnih problema Madriđana.

Ako se ne reše pod hitno rizikuje i Eden Azar da bude izviždan. I veći igrači od njega su patili u Madridu. Oni najveći su zaštićeni. Opravdano. Jer Zinedin Zidan je ipak doneo ovom klubu četiri titule prvaka Evrope (jednu na terenu, tri vezane pored njega). Veće je ime od svih koje sad ima na raspolaganju. Samo, trenerski posao je surov. Posebno na Šamartenu. Madridske apetite mogu da zadovolje samo pobede u nizu i lepršava igra. Podrazumeva se, zajedno.

Trenutno, Real nema ni igru ni rezultate. A ima, ako se gleda tradicija, tek 20 procenata šansi da se domogne nokaut faze. Jer od 153 tima koliko je posle dve runde grupne faze Lige šampiona skupilo tek jedan bod – koliko sad stoji uz Špance – samo njih 30 (19,6 odsto) je izborilo nastavak takmičenja.

Jedan je bio baš Real, u sezoni 2002/03 najpre je izgubio od Milana, da bi zatim uzeo samo poen u duelu sa moskovskom Lokomotivom, ali se kasnije stabilizovao i dogurao do polufinala.

Može li opet?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar