Počela izgradnja kuće za porodicu Perić

Nakon humanitarne akcije koju je pokrenula BN televizija, u Novom Naselju kod Pelagićeva ovih dana počela je izgradnja kuće za porodicu Perić, samohranu majku Anicu i njeno dvoje djece.

Republika Srpska 02.10.2019 | 18:19
Počela izgradnja kuće za porodicu Perić
Akciji su se odazvala brojna privatna preduzeća i pojedinci iz Brčkog, Pelagićeva, Bijeljine, Orašja i drugih gradova u BiH i dijaspori.

Kada se vrijedne ruke slože, okupe humani ljudi, svaka nedaća može da bude pobijeđena. Nakon teških, tužnih dana, za majku Anicu i njenu dječicu, šestogodišnjeg Zorana i četvorogodišnju Slobodanku dolaze srećnija vremena.

"Do sada smo , uz pomoć dobrih ljudi, obezbijedili dio sredstava pa smo uradili temelj i ploču kuće. Nabavili smo i blok, a ostalo je da obezbijedimo crijep i građu. Nadamo se da će nam u tome pomoći dobri ljudi i da se do zime porodica Perić useli u svoju porodičnu kuću", rekao je Slobodan Petrović iz Organizacionog odbora za izgradnju kuće.

Sveštenici Srpske pravoslavne crkve osveštali su temelje kuće - da bude na radost i da ova porodica dobije pristojan novi dom.

"Prvenstveno kao sveštenik i čovjek zahvaljujem se svim dobrim ljudima koji su prepoznali težak život ove vrijedne i čestite domaćice i uključili se u ovu akciju. Pozivam sve ljude da pomognu u izgradnji kuće. Ovo je idealna prilika da pokažemo svoje ljudske i hrišćanske vrijednosti", rekao je protojerej-stavrofor Miodrag Kainović.

Plac za izgradnju kuće dodijelila je opština Pelagićevo, koja će takođe, pomoći u obezbjeđenju priključka struje i vode.

Porodica Perić do sada je bila pritisnuta brojnim nesrećama - smrt muža i oca, siromaštvo, bolest, pa neizvjesnost jer moraju izaći iz iznajmljene kuće.A sada majka Anica i njena djeca ne kriju radost što će uskoro sviti novi dom.

"Zahvaljujem se svim dobrim ljudima što će moja djeca dobiti krov nad glavom, mnogo im se zahvaljujem", kaže Anica.

Zoran je, tek đak prvak, ali, nakon tragičnog gubitka oca, postao je jedina muška glava u porodici i taj zadatak shvata veoma ozbiljno. Biće to domaćin, kažu okupljene komšije, koje mu dopuštaju da i on učestvuje u izgradnji kuće. A bogme, pomogne i sestra Slobodanka. Iako mala, zna da će ovo biti njihov novi, srećan put u budućnost.

Račun za pomoć u KM:
Anica Perić
Račin broj: 554-402-002615-05-47
Pavlović internacional bank A.D.

Uplate iz inostranstva:
Anica Perić
Broj deviznog računa: BA395550000045237423
NOVA BANKA A.D. BANJA LUKA
SWIFT: NOBIBA22

Broj telefona:
065-336-771



BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Srećno!

02.10.2019 19:34

Neka je sa srećom, život u novom domu, novi početak ta majku i djecu! Svaka čast humanim ljudima, koji učestvuju u pomoći za ovu porodicu.

ODGOVORITE
Name

Pravda

02.10.2019 19:52

Hvala dragom bogu, ima još ljudi. Hvala svešteniku, tako bi trebala da se u sve probleme životne uključi i SPC. Po svojim parohijama i da brine o svojim vjernicima.

ODGOVORITE
Name

Pravda

02.10.2019 19:56

Hvala dragom bogu, ima još ljudi. Hvala svešteniku, tako bi trebala da se u sve probleme životne uključi i SPC. Po svojim parohijama i da brine o svojim vjernicima.pokažite da ste podrška svojim vjernicima to vam je dužnost.

ODGOVORITE