Sviraj kraj! Degenek o 2. mjestu, Totenhemu, derbiju...

"Ne sekirajte se, pobedićemo i derbi, osvojićemo opet i titulu, budite strpljivi", poručuje Zvezdin štoper posle 3:1 protiv Olimpijakosa.

Fudbal 03.10.2019 | 21:11
Sviraj kraj! Degenek o 2. mjestu, Totenhemu, derbiju...
U teškoj poziciji bila je Crvena zvezda na poluvremenu duela sa Olimpijakosom u 2. kolu Lige šampiona.

Gubila je 0:1 kod kuće, iza sebe već imala poraz od Bajerna (0:3), na koji se nadovezao i prvenstveni neuspeh protiv Partizana (0:2).

Ali se trgla. I to na najbolji mogući način.

U prvenstvu su savladani Voždovac i Mačva, a u Ligi šampiona pomenuti Olimpijakos - 3:1. Zablistala je Zvezda u drugom poluvremenu i preokrenula rezultat u svoju korist.

Doprinelo je tome i isključenje Benzije u 57. minutu, ali ono ne umanjuje odličnu partiju crveno-belih po povratku sa odmora, o čemu je govorio Miloš Degenek posle utakmice.

"Čestitao bih saigračima na izuzetnom drugom poluvremenu. Prvo smo bili malo u grču, nije bilo dobro raspoloženje, ali u drugom je sve bilo mnogo bolje. Presudio je crveni karton, mada i dok ih je bilo 11 igrali smo dobro. Zasluženo smo pobedili i pokazali da se i dalje pitamo. Čestitao bih strelcima golova, Marinu na asistencijama i šefu na pravim izmenama", istakao je štoper crveno-belih po završetku utakmice.

Prija pogled na tabelu i drugo mesto, koje donosi šesnaestinu finala.

"Voleo bih da se sada završi grupna faza", našalio se Degenek i dodao:

"Ali ima još dosta posla, dve utakmice na strani i kod kuće. Ovo nam je pokazalo gde stojimo i da sami odlučujemo o sebi".

Sledeći je Totenhem, prvo u gostima (22.10), pa u Beogradu (6.11).

Londonski "pevci" su u drugom kolu neočekivano ubedljivo izgubili od Bajerna na svom terenu - 2:7.

"Fenomenalan rezultat za Bajern. Nisam to očekivao. Očekivao sam 2:1 za Totenhem, ali eto... Oni su malo u 'daunu', ispali su u Kupu, ne pobeđuju u prvenstvu i sada je idealno da se igra protiv njih, što je Bajern i iskoristio".

Ne boji se reprezentativac Australije gostovanju kod prošlosezonskog finaliste Lige šampiona.

"Idemo tamo puni samopouzdanja. Mi imamo tri boda, a oni jedan. Igraćemo 11 na 11 i borićemo se, pa ćemo videti šta će biti. Ne bojimo se iako su oni finalisti. Krivo mi je samo što neće biti naših navijača zbog zabrane UEFA".

Iako su u međuvremenu savladani Voždovac i Mačva, pobeda nad Olimpijakosom je od izuzetne važnosti za crveno-bele posle nedavnog poraza u 161. "večitom derbiju" sa Partizanom.

Degenek, ipak, ne misli da je jučerašnji duel i neka vrsta prekretnice. Štaviše, takva konstatacija mu se nije dopala.

"Nije bio slabiji period iza nas. Izgubio si derbi pa izgubio, ali pobedio si posle dve utakmice. Nije to toliko strašno, nema krize. Ako je toliko bitan derbi, biće ih još dva ove sezone. Ne sekirajte se, pobedićemo i derbi, osvojićemo opet i titulu, budite strpljivi".

"Shvatite da smo i mi ljudi od krvi i mesa, da grešimo. Nismo roboti, ne možemo da 'kidamo' svaka tri dana. Želimo to, niko ne želi da izgubi, ali i mi smo ljudi. Nemojte odmah da nas 'kanalite' nego nam nekad dajte i malo samopouzdanja. Niko ne voli da čita kako ne zaslužuje Zvezdin dres. Molio bih vas da i vi malo budete pozitivni, da postoji obostrano poštovanje... Ne mislim da je ovo neki preokret, već zaslužena pobeda", ispričao je Degenek u jednom dahu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar