Mari i Nole u 1/4-finalu Pekinga i Tokija!

Endi Mari, nekadašnji najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale turnira u Pekingu pobedom nad sunarodnikom Kameronom Norijem.  Đoković oscilirao, ali ipak prošao u četvrtfinale Tokija.  Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale turnira u Tokiju, pošto je u dva seta pobedio Goa Soedu – 6:3, 7:5.

Tenis 02.10.2019 | 17:49
Mari i Nole u 1/4-finalu Pekinga i Tokija!
Mari je posle velike borbe i tri seta prošao među osam najboljih u prestonici Kine – 7:6 (6), 6:7 (4), 6:1.

Endi, 503. teniser sveta, ostvario je dve pobede zaredom, što mu se na ATP turu nije desilo godinu dana.

Nekada prvog tenisera sveta u borbi za polufinale očekuje meč sa Dominikom Timom ili Džidže Džangom.

Mari je solidno servirao, imao još dosta prostora za napredak, a raduje broj osvojenih poena na drugi servis, čak 68 odsto (27/40).

U trećem setu Britanac nas je podsetio da ima još štošta da pruži tenisu i svi s nestrpljenjem čekaju njegov naredni meč.

Đoković oscilirao, ali ipak prošao u četvrtfinale Tokija. Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u četvrtfinale turnira u Tokiju, pošto je u dva seta pobedio Goa Soedu – 6:3, 7:5. Novak drugom brzinom do trećeg kola. Daleko od najbolje igre, ali rezultat nije dovođen u pitanje.

Srpski teniser odigrao je solidan meč, s nešto više oscilacija nego uobičajeno, ali se zasluženo nalazi među osam najboljih.

Đoković će u borbi za polufinale igrati protiv Luke Puja, koji je lako savladao Jošihita Nišioku.

Novak je nešto sporije ušao u duel, već u prvom gemu je spasavao brejk lopte, što je bio znak da mora da podigne nivo igre. To je i učinio, i odmah u narednom gemu uspeo je da oduzme servis Japancu (3:1).

Do kraja prvog seta Đoković je kontrolisao igru, nije dopuštao protivniku da se vrati i duplim brejkom došao je do vođstva od 1-0 (6:3).

Činilo se da će najbolji teniser sveta dobru igru s kraja prvog seta preneti u drugi, međutim to se nije desilo. Igrao je promenljivo, Soeda se držao i sve smo bili bliži taj-brejku.

Ipak, Novak pravi brejk u pravom trenutku i u devetom gemu servirao je za pobedu. Tu smo još jednom dobili potvrdu nešto slabije igre Đokovića, koji je pretrpeo brejk i time vratio Soedu u igru (5:5).

To je očigledno naljutilo najboljeg tenisera sveta koji od tog trenutka nije dopustio nijedan poen Japancu i rezultatom 6:3, 7:5 dolazi do trijumfa.

Bio je to jedan od tipičnih mečeva Novaka Đokovića kada nije raspoložen da „leti“ po terenu, ali je dovoljno koncentrisan da mu rezultat ni u jednom momentu ne izmiče iz ruku. Najbolji teniser sveta prošao je u 3. kolo, odnosno četvrtfinale, turnira u Tokiju, a njegov duel sa Goom Soedom će se brzo zaboraviti – 6:3, 7:5.

Odnosno, zaboraviće ga svi osim japanskih navijača, koji su toliko oduševljeni što je Novak došao u njihov grad, da su imali i transparent sa tom zahvalnicom na tribinama. Što je najbitnije, imaće priliku da ga vide i sutradan, pošto će Đoković u trećem kolu turnira igrati sa Lukom Pujom, koji je u dva seta ekspresno izbacio Nišioku.

Glatko je Novak dobio meč sa Soedom, ali ni on nije bio zadovoljan prikazanom igrom. Reklo bi se da je bio negde na 50 odsto svojih mogućnosti. Ipak, bilo je i to dovoljno da dobije borbu bez većih problema. Igrao je Japanac na momente i frustrirajuće dobro za srpskog tenisera, ipak, ne i dovoljno dobro da bi ga sabio u ćošak i zapretio eliminacijom.

U prvom setu jedan brejk prednosti, napravljen u trećem gemu, bio je dovoljan za srpskog asa da stekne ključnu prednost za dobijanje tog dela meča, a novim brejkom, za 6:3, zaključio je set. Imao je Soedašanse da odgovori brejkom, ali je Novaka dobro služio servis u ključnim trenucima, što je ujedno i još jedan dobar znak – da nema više problem sa ramenom.

Više neizvesnosti je bilo u drugom setu, Soeda je dobrim izlascima na mrežu otežavao posao Đokoviću, koji je brejk napravio tek za 5:3. I nije uspeo da ga sačuva. Umesto da završi meč u narednom gemu, Novak je dozvolio Japancu da uzvrati i da produži borbu. Iznervirao se prvi reket sveta, pa je kod 5:5 dodao gas i u dva naredna gema oduvao domaćeg igrača s terena i sa 7:5 završio meč.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar