LŠ: A šta kažu Grci? Ne, ne, nije Martins kriv!

Olimpijakosu Liga šampiona nije ni važna! Odbrana portugalskog trenera, povici na francuskog sudiju, zamerke defanzivnoj liniji, ali i priznanje Zvezdi od kolega iz grčkih medija. . .

Fudbal 02.10.2019 | 16:14
LŠ: A šta kažu Grci? Ne, ne, nije Martins kriv!
A treneru Olimpijakosa – podrška! Grčki mediji uglavnom staju u zaštitu Pedra Martinsa posle gostovanja u Beogradu i ističu da Portugalac nije kriv za poraz u drugom kolu Lige šampiona, jer je između redova i najavio da ga rezultati u elitnom evropskom kupu ne znamaju.

Osvrćući se na utakmicu, portal SDNA u tekstu naslovljenim „Ne, Martins nije kriv“ ističe da je 49-godišnji stručnjak opravdano izveo tim bez trojice možda najvažnijih igrača (Valbuena, Podens, Giljerme), jer želi maksimum u Superligi, pošto crveno-bele u nedelju čeka gostovanje Arisu. Kolege sa pomenutog sajta brane Martinsa podsećanjem da je posle svake utakmice u dosdadašnjem toku sezone potencirao povratka titule na Karaiskakis kao osnovni cilj. Po principu, bodovi u Grlčkoj moraju da se osvajaju, a u Evropi šta se uradi.

„Da li može jasnije od toga da se kaže? Ako neko to ne razume onda nije Martinsova greška“, ističe SDNA i obrazlaže izbor Portugalca. „Setite se da je istih 11 koji su izborili remi sa Totenhemom počelo derbi sa Panatinaikosom četiri dana kasnije. Bilo je samo 1:1. Na terenu se jeste našlo najboljih 11 Olimpijakosa, ali ne i 11 najsvežijih. To je razlog što je ovoga puta Pedro Martin bio samodestruktivan, u pokušaju da sačuva glavne igrače za naredni prvenstven i duel“.

Isti mediji prenosi sjajnu atmosferu u režiji navijačkih grupa.

„Ovo nije samoubistvo, već bratilmljenje“, naslov je izveštaja sa utakmice u kom se potenciraju zajedničke pesme Srba i Grka, dobrih 60 minuta Olija, ali i greške Semeda i Merije koje su ključno uticale na poraz kojim su smanjene šanse za plasman u narednu fazu takmičenja.

Nova sports ističe „Ovakve stvari se dešavaju u porodici“ podsećajjći na familijarne odnose Delija i Gejt 7, a napominje da je odlučućiju detalj meča bilo isključenje Benzije pri rezultatu 1:0, posle čega su Beograđani dali tri gola, uz napomenu da se Martinsu blago zamera što nije nije imao Plan B posle crvernog kartona alžirskog veziste. Statistički parametri, primećuje Nova sports, pokazuju da je Olimpijakos nadigran u svim segementina. Odaje se priznanje Crvenoj zvezdi što je imala više šuteva, veći broj udaraca u okvir gola, više kornera, pretrčanih kilometara, a i zbir pasova i njihova preciznost su na strani našeg prvaka.

I navijački sajt Gavros u prvi plan stavlja iskljčenje Benzije kao odlučujuće, zamerajući usput francuskom sudiji Benoi Bastijenu što je pokazao Alžircu drugi žuti karton, a što slične startove Zvezdinih fudbalera nije sankcionisao opomenom. Prenose se i izvaje strelca gola Sameda i kapitena Torosidisa da Oli nije zaslužio poraz i da se obojica nadaju kako će Zvezdi uzvratiti u Atini.

Portal Sport 24 pod naslovom „Krah sa desetoricom“ uverava da se odnos snaga na terenu promenio  isjključenjem Benzije, kao i da je Zvezda nanela Olimpijakosu prvi poraz ove sezone u svim takmičenjima, te da je on zaslužen, jer su „Pirejci igrali oprezno, bez rizika“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar