Najava: Večeras u LŠ...

Najizjednačenija grupa LŠ dobija drugačije konture. . .  Potencijalna pobeda Lajpciga, ili još jedan neuspeh Benfika mogli bi da determinišu dalji tok borbe za evrospko proleće u najeminentnijem kontinentalnom takmičenju. Zenit i Lion bi da se trgnu!

Fudbal 02.10.2019 | 15:36
Najava: Večeras u LŠ...
Verovatno najizjednačenija grupa Lige šampiona mogla bi posle 2. runde da dobije drugačije konture. Posle prvog kola Gurpe G najbolje stoji Lajpcig, koji je slavio gostujuću pobedu na Lužu, dok je njegov večerašnji rival Lion samo remizirao na domaćem terenu sa Zenitom i ne može da bude preterano zadovoljan, baš kao ni partijama u prvenstvu gde je tek na 11. mestu. Red Bul je drugi u Bundesligi, ali je doživeo prvi poraz proteklog vikenda. U okviru drugog susreta ove grupe, u Sankt Petersburgu na Gasprom arenu stiže Benfika. Oba susreta na programu su od 21.00.

Svakoj seriji dođe kraj pa je tako i Lajpcig u subotu prvi put poražen ove sezone. Dogodilo se to u 6. kolu Bundeslige i to na domaćem terenu, što se baš i nije očekivalo. U prvih pet kola je učinak pulena Julijana Nagelsmana bio četiri pobede i remi sa Bajernom, da bi za vikend Bikovi izgubili od Šalkea. Bilo je 3:1 za goste iz Gelzenkirhena i nema opravdanja za taj poraz, jer je igrao skoro najjači sastav i nije bilo odmaranja igrača. Sada će sigurno biti izmena, jer Lajpcig želi uspeh u Ligi šampiona, a već je napravio dobru osnovu pobedom u Lisabonu na otvaranju. Nagelsman će sada moći da računa na Konatea, Klostermana, Lajmera i Nkunkua, dok su van stroja Volf, Adams i Kampl.

Lion je u prva dva kola francuskog šampionata ostvario pobede pri čemu su Silvinjovi izabranici postigli devet golova, a nisu primili nijedan. Činilo se tada da bi ovo mogla da bude jedna nezaboravna sezona za Lavove. Sada sve izgleda potpuno drugačije i nakon ta dva trijumfa, Lion više nije pobedio nikoga. Odigrali su momci sa Grupama arene šest prvenstvenih mečeva i upisali tri remija i tri poraza. Ni Ligu šampiona nisu počeli dobro, s obzirom na to da su sa Zenitom remizirali na svom stadionu 1:1. Teško je reći da li imaju rešenje za izlazak iz krize, ali su u subotu opet odigrali vrlo loše i izgubili od Nanta, opet kod kuće, sa 1:0.

Zanimljiv dvoboj očekuje se i u Rusiji. Zenit dočekuje uvek neugodnu Benfiku, koja je u stanju da svakome pomrsi račune. Gosti imaju problema s povredama, pa im je tako u ovom trenutku van sastava čak šest igrača, a uz njih je pod znakom pitanja i nastup 26-godišnjeg veznjaka Rafe Silve. Zanimljivo, unazad sedam sezona ove dve ekipe odigrale su ukupno šest međusobnih utakmica, što je veoma respektabilno. Tri puta slavio je Zenit, tri puta Benfika, a poslednji put ukrštali su koplja u osmini finala Lige šampiona u sezoni 2015/16. Tada su Portugalci stigli do dve pobede i plasirali se u četvrtfinale.

Kada je reč o trenutnoj formi, oba tima ulaze u ovaj okršaj u identičnom raspoloženju, budući da u poslednjih pet utakmica i jedni i drugi imaju tri slavlja, remi i poraz. Ipak, treba naglasiti kako je u prethodnom kolu ruskog prvenstva Zenit u gostima poražen od Lokomotive iz Moskve, a ako tome dodamo još i činjenicu da u današnjem susretu strateg Sergej Semak možda neće moći da računa na usluge nesuđenog igrača Rome Malkoma, šanse gostiju malo rastu.

Lion je mnogo dobra i opasna ekipa, a kvota na njegovu pobedu na Red Bul Areni je čak 5,60 u kladionici Mozzart, mada bismo mi toplo preporučili igru GG3+, što vredi 1,70, a možda i GG4+, na šta je kvota 2,40. Vredi pokušati...
Sreda

GRUPA E

18.55: Genk - Napoli 
21.00: Liverpul - Salcburg 


GRUPA F

18.55: Slavija Prag - Dortmund 
21.00: Barselona - Inter 


GRUPA G

21.00: Zenit - Benfika 
21.00: RB Lajpcig - Lion 


GRUPA H

21.00: Valensija - Ajaks 
21.00: Lil - Čelsi

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar