Bajern u Engleskoj obnovio pregovore sa Sitijem!

Kutinjo ili Haverc?

Fudbal 02.10.2019 | 21:59
Bajern u Engleskoj obnovio pregovore sa Sitijem!
Bajern poslednje gostovanje u Engleskoj nije iskoristio samo da bi do vrha napunio mrežu Totenhema, već je imao direktan kontakt sa predstavnicima Mančester Sitija i tom prilikom ih obavestio da ima nameru da obnovi pregovore oko kupovine Leroja Sanea!

Kako javlja uvek dobro obavešteni Bild nemački reprezentativac trebalo bi da bude ključ Bajernove transfer strategije narednog leta.

Podsećanja radi, Bavarci su se u avgustu, posle dugih pregovora, dogovorili o ličnim uslovima sa Lerojem Saneom. Brzonogi krilni napadač trebalo je da stavi paraf na petogodišnji ugovor vredan 18.000.000 evra po sezoni, čime bi postao najplaćeniji igrač u istoriji Bundeslige, sa 2.000.000 evra većom platom od Roberta Levandovskog (pre nego što je produžio ugovor nedavno), ali onda ga je Pep Gvardiola samo nekoliko dana pre nego što će krenuti put Minhena stavio u tim za utakmicu protiv Liverpula u Komjuniti šildu. Šta se dalje dogodilo dobro je poznato. Stradala je ahilova tetiva posle desetak minuta na terenu i Bajern je otkazao dogovor. 

Nove informacije kažu da su Nemci odustali samo za određeno vreme. Bio im je potreban igrač sposoban da odmah uskoči i pomogne ekipi posle odlaska Franka Riberija i Arjena Robena. Stigli su Filipe Kutinjo i Ivan Perišić, ali dugoročni plan zapravo podrazumeva dovođenje Sanea.

Bajernu ide na ruku što posle tako teške povrede i pauze od nekoliko meseci cena nikako ne može da ostane ona na kojoj su Englezi insistirali (oko 150.000.000 evra). Takođe, na smanjenje iste uticaće i godinu dana ugovora manje (aktuelni sa Sitijem Saneu ističe u leto 2021), a do potpisivanja novog neće doći, jer igrač i dalje odbija pregovore i želi u Bajern.

Bild navodi da će posao oko ovog transfera kao i prilikom prvog pokušaja voditi čuveni italijanski agent stare garde - Đovani Brankini, čovek koji je nekada vodio računa o karijerama i transferima Manuela Rui Koste, Hidetošija Nakate, Romarija, Ronalda (Brazilca), Žan Pjer Papena, Klarensa Sedorfa, Kareke... Učestvovao je i u dovođenju Kristijana Ronalda iz Sportinga u Mančester Junajted.

Zanimljivo, nemački tabloid otkrio je i kako je Siti, dok je pregovarao sa Bajernom oko Sanea, ponudio Nemcima svog napadača Gabrijela Žezusa. Građani su tražili 100.000.000 Bavarcima za otkup ugovora, ali ovi nisu pristali...

Pored Leroja Sanea Bajern će narednog leta pokušati da dođe do Kaija Haverca, jednog od najvećih talenata Bundeslige trenutno. I to nije nikakva tajna. Ukoliko Leverkuzen bude zacepio cenou, pretpostavka Bilda je da će se najtrofejniji nemački klub okrenuti Filipeu Kutinju, odnosno njegovom otkupu od Barselone. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar