LŠ: Siti jedva sa Dinamom, Bajern demolirao Totenhem!

Ko je to rekao da će Dinamo da dobije petardu u Mančesteru?! Svi favoriti bez greške u utakmicama od 21 čas. . .   London takvu bruku ne pamti: Bajern strpao Totenhemu sedam komada! Četiri gola Serža Gnabrija - 7:2! Potpuno luda utakmica u drugom meču drugog kola grupe B, posle Bajernove razgoropađene večeri Crvena zvezda je na drugom mestu na tabeli.

Fudbal 01.10.2019 | 23:22
LŠ: Siti jedva sa Dinamom, Bajern demolirao Totenhem!
Prognozirali su im potop i katastrofu, govorili da će primiti pet, šest ili sedam golova na Etihadu, ali je Dinamo jedva položio oružje protiv jednog od najskupljih timova u Ligi šampiona - 2:0 (0:0). Naravno, imao je hrvatski šampion dosta sreće, posebno u prvom poluvremenu kada je Ilkaj Gundogan pogodio prečku, a David Silva (dva puta), Bernardo Silva i Serhio Aguero promašili iz zihglednih pozicija, ali uspeo je da odoli i izbegne katatrofu.

Odlučio je na kraju individualni kvalitet Gvardiolinog tima i strašna kombinacija Mareza i Sterlinga koji su se ušetali u gol večeras odličnog Livakovića koji je pokazao na meomente zašto ga traže bogati evropski klubovi. Zanimljivo da je Sterlingu bilo potrebno samo deset minuta posle ulaska s klupe kako bi rešio ovaj duel u 66. minutu i doneo drugu pobedu Građanima u Ligi šampiona.

U nadoknadi tačku na rutinski trijumf fomaćina stavio je mladi Fil Foden.

Naravno poraz teško da može da bude prijatan, ali fanovi Modrih će sigurno večeras zadovoljni kući sa Ostrva pošto je njihov tim i dalje u dobroj poziciji da se na kraju grupne faze domogne osmine finala. Kako sada stvari stoje Zagrebčani će se za drugo mesto boriti sa Šahtjorom, a pored nemoćne Atalante. 

U ostalim mečevima večernjeg programa svi favoriti su bili sigurni. U grupi A gde se Real nešto ranije okliznuo protiv Briža Pari Sen Žermen je nastavio svoje rutinsko odrađivanje posla u grupnoj fazi. Sveci su bez muke pobedili kao gosti Galatasaraj (1:0) golom Maura Ikardija u 52. minuta posle akcije u kojoj su se prošetali do mreže turskog šampiona. Mogli su puleni Tomasa Tuhela i ubedljivije da slave, a posebno se u prvom poluvremenu ispromašivao Anhel Di Marija kojem je Muslera odbranio baš sve udarce.

U grupi D u kojoj su Atletiko i Juventus favoriti, rezultati su takvi da potkrepljuju mišljenje. Na kraju večeri malo je zadovoljnija Stara dama koja će treće kolo dočekati kao lider grupe i to za jedan gol posle trijumfa od 3:0 nad Bajerom iz Levrkuzena.

Pobedu šampiona Italije posle pogotka Iguaina u prvom poluvremenu ukrasili su Bernardeski u 62. i Kristijano Ronaldo u 89. minutu. Atletiko je u Moskvi pobedio Železničare sa 2:0 golovima Žoao Feliksa u 48. i Partija u 58. minutu.

London takvu bruku ne pamti: Bajern strpao Totenhemu sedam komada! Četiri gola Serža Gnabrija - 7:2!

Takva bruka se ne pamti u Londonu! Barem ne tamo gde igra Totenhem! Dese se nekad utakmice kada bi bilo bolje da nisi poveo, jer si samo probudio lava u rivalu, koji te posle surovo kazni. Tako je prošao Totenhem, koji je poveo protiv Bajerna, a onda doživeo gaženje pred svojim navijačima. Serž Gnabri je odigrao utakmicu života, sam je demolirao vicešampiona Evrope sa četiri gola u drugom poluvremenu, a na kraju neverovatnih 7:2!

To kako je bavarska mašina pregazila Pevce, kako im je očerupala perje, to odavno nije viđeno. Finalista Lige šampiona iz prošle sezone bukvalno u pojedinim delovima utakmice nije znao šta će i gde će s loptom. I obično su ih fudbaleri engleskog tima predavali direktno u noge rivalima. Posle čega su stizale brutalne kazne, egzekucija u maniru kaznene ekspedicije.

Odlično je Totenhem otvorio utakmicu. Son je imao dve kolosalne prilike na 0:0, a treća mu se posrećila. Korejac je u 12. minutu doneo vođstvo Pevcima. I tu se ugasila zvezda sreće za engleski klub.

Samo tri minuta kasnije Džošua Kimih je prelepim golom matirao Ljorisa i vratio utakmicu na početak. Ali, ovog puta probuđeni Bajern nije dozvolio da mu rival diktira tempo utakmice i da kontroliše loptu. Nemački prvak je preuzeo konce igre i počeo sve više i sve češće da preti.

Finiš prvog dela doneo je preokret. Ne može goleada Bajerna da prođe bez Roberta Levandovskog... A, veliki klubovi kakav je ovaj iz Bavarske, kada mu krene ne ume da stane.

Serž Gnabri je preuzeo dirigentsku palicu u drugom poluvremenu. I postigao je dva sjajna gola u razmaku od tri minuta. Od 2:1 za tili čas je otišlo na 4:1. Kod prvog pogotka Gnabri je pretrčao pola terena i rutinski zatresao mrežu vicešampiona Evrope.

Nije to bilo sve od Gnabrija. Šest minuta pre kraja ponovo je s centra krenuo u trk i surovo zabio još jedno "koplje" u srce Pevaca. Navijača Totenhema nisu mogli da odgledaju blamažu do kraja, počeli su posle petog gola da izlaze sa terena. I propustili su još dva komada...

Druga utakmica u Ligi šampiona za Pevce ove sezone, drugi put da su poveli i drugi put da nisu pobedili. Štaviše, samo jedan bod posle dva kola...

A, Bajern je već na pola puta do prolećne faze. Najteže gostovanje je prebrinuo.

Nestvarna noć u Londonu! Totenhem je poveo, držao se do poluvremena, a onda bio ponižen kao nikada u svojoj istoriji. Bajern im je u drugom poluvremenu očitao bukvicu kakvu će dugo pamtiti!

TOTENHEM - BAJERN MINHEN 2:7 (1:2)
/Son 12, Kejn 61 pen. - Kimih 15, Levandovski 45+1, 86, Gnabri 53, 55, 83, 87/

Odlično prvo poluvreme videli smo na novom stadionu Totenhema. Bilo je ritma, oba tima su bila otvorena u svojim namerama i u takvoj postavci stvari uzbuđenja nisu mogla da izostanu.

Počelo je "vatrometom", pošto su timovi u prvih četvrt sata "razmenili poklone". Totenhem je u 12. minutu došao do vođstva preko Hjung Son Mina, i to posle greške gostiju.

Jedan njihov defanzivac je napravio grešku pri iznošenju lopte, ona dolazi do Muse Sisoka na oko 25 metara, a ovaj loptom u prostor pronalazi Sona na desnoj strani, Reprezentativac Južne Koreje to koristi u svom stilu da matira Manuela Nojera.

Bilo je to možda i najbolje poluvreme Totenhema u ovoj sezoni, ili bar jedno od, ali su uprkos tome na odmor otišli sa zaostatkom.

Džošua Kimih se upisao u strelce samo tri minuta posle Sona, odličnim udarcem sa distance, a Robert Levandovski donosi prednost Bavarcima u nadoknadi prvog poluvremena.

Prvo je majstorski u jednoj situaciji "štiklom" prebacio svog čuvara, da bi u nastavku akcije precizno šutirao iz okreta sa oko 18 metara. Ugo Loris je ponovo bio nemoćan:

Ni u drugom poluvremenu nije nedostajalo sjajnih poteza i golova, a za to se, pre svih, pobrinuo Serž Gnabri postigavši ČETIRI gola u razmaku od oko pola sata.

Nekadašnji igrač Arsenala je prvo u 53. minutu praktično sam povukao napad Bajerna, prošao pored nekoliko protivničkih igrača i potom precizno pogodio donji ugao Totenhemovog gola.

Samo dva minuta kasnije je već bilo 1:4, pošto je ponovo Gnabri bio strelac, ovoga puta na asistenciju Korentina Tolisoa. Za trenutak se Totenhem bar malo povratio, kada je Hari Kejn postigao gol iz penala, ali onda je usledio potpuni potop.

Gnabri u 83. minutu postiže gol za "petardu" Bajerna, Levandovski u 86. upisuje svoj drugi pogodak, a onda Gnabri minut kasnije i upotpunjuje "poker" golova u Londonu.

Totenhem je ovom utakmicom stigao do čak devet primljenih golova na dva meča, ali statistika im neće biti nimalo važna. Vicešampion Evrope je doživeo poniženje od kojih crvene obrazi.

Njima će utakmice protiv Crvene zvezde biti poslednja prilika da "uhvate voz" u trci za osminu finala!

LIGA ŠAMPIONA, 2. KOLO

utorak:

Grupa A:

Real Madrid - Klub Briž 2:2 (0:2)
/Ramos 55, Kazemiro 85 - Denis 9, 39/

Galatasaraj - PSŽ 0:1 (0:0)
/Ikardi 52/

TABELA: PSŽ 6, Klub Briž 2, Galatasaraj 1, Real Madrid 1

Grupa B:

Crvena zvezda - Olimpijakos 3:1 (0:1)
/Vulić 62, Milunović 87, Boaći 90 - Semedo 37/

Totenhem - Bajern Minhen 2:7 (1:2)
/Son 12, Kejn 61 pen. - Kimih 15, Levandovski 45+1, 86, Gnabri 53, 55, 83, 87/

TABELA: Bajern 6, Crvena zvezda 3, Olimpijakos 1, Totenhem 1

Grupa C:

Atalanta - Šahtjor 1:2 (1:1)
/Zapata 28 - Moraeš 41, Solomon 90+5/

Mančester siti - Dinamo Zagreb 2:0 (0:0)
/Sterling 66, Foden 90+5/

TABELA: Mančester siti 6, Dinamo 3, Šahtjor 3, Atalanta 0

Grupa D:

Juventus - Bajer Leverkuzen 3:0 (1:0)
/Iguain 17, Bernardeski 61, Ronaldo 88/

Lokomotiva Moskva - Atletiko Madrid 0:2 (0:0)
/Feliks 48, Partej 58/

TABELA: Juventus 4, Atletiko 4, Lokomotiva 3, Leverkuzen 0

sreda:

Grupa E:

Genk - Napoli 18.55
Liverpul - RB Salcburg 21.00

TABELA: Salcburg 3, Napoli 3, Liverpul 0, Genk 0

Grupa F:

Slavija Prag - Borusija Dortmund 18.55
Barselona - Inter 21.00

TABELA: Inter 1, Slavija 1, Dortmund 1, Barselona 1

Grupa G:

RB Lajpcig - Lion 21.00
Zenit - Benfika 21.00

TABELA: Lajpcig 3, Zenit 1, Lion 1, Benfika 0

Grupa H:

Lil - Čelsi 21.00
Valensija - Ajaks 21.00

TABELA: Ajaks 3, Valensija 3, Čelsi 0, Lil 0

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar