LŠ: Zvezda ''iz 2 u 1'' protiv braće - 3:1!

Olimpijakos nokautiran, fantastična završnica Zvezde za prvu pobedu! Velika pobeda Crvene zvezde u Ligi šampiona!!! Olimpijakos je vodio, bio bolji, pravio probleme šampionu Srbije, ali je potom Milojević majstorski reagovao na crveni karton gostiju, uveo Vulića, pa Boaćija i inicirao preokret koji je ponovo potpisao nestvarni Marin.  Zvezda se vratila! Srpski šampion posle preokreta srušio Olimpijakos i otvorio bitku za evropsko proleće u ovoj sezoni - 3:1.

Fudbal 01.10.2019 | 23:14
LŠ: Zvezda ''iz 2 u 1'' protiv braće - 3:1!
Crveno-beli su posle preokreta pobedili Olimpijakos na stadionu "Rajko Mitić" u 2. kolu B grupe Lige šampiona - 3:1 (0:1).

Gosti iz Pireja su poveli golom Semeda u 37. minutu, posle velike greške Borjana, izjednačio je Vulić u 62. minutu, a tačku na meč posle sjajno izvedenih kornera stavili su Milunović i Boaći. Prelomni trenutak meča bio je 57. minut kada su Grci ostali s igračem manje posle isključenja Benzije.

Crvena zvezda je solidno otvorila utakmicu, držala je loptu u svom posednu, ali ponavlja se već par utakmica da crveno-beli teško dolaze u situaciju da upute udarac ka golu protivnika. I kako je vreme proticalo domaćin je bio sve dalje od mreže Olimpijakosa, a Grci sve konkretniji i opasniji. Iako su za razliku od meča sa Totenhemom u 1. kolu duel počeli bez Valbuene, Podensea, Giljerma i Elabdelauoija, znali su kako da umrtve meč, "razvuku" protivnika, a onda mu zadaju udarac.

Gerero je sa dva udarca, prvo nogom a potom i glavom nagovestio nevolje za Crvenu zvezdu, ali je tim Vladana Milojevića u tim trenucima imao dosta sreće, jer je lopta prošla pored stative. Olimpijakos možda jeste zaslužio da vodi u prvom poluvremenu, ali ne na naćin na koji je to zaista i učinio. Gosti su izveli slobodan udarac, lopta je letela ka Semedu koji se kretao ka korner liniji, a onda je šutirao direktno u gol i pogodio(?!). U tome mu je pomogao golman Borjan, koji je izuzetno slabo reagovao, kao da se i sam iznenadio i lopta mu je ispod ruke otišla u mrežu - 0:1.

Crvena je u nastavku je morala da zaigra ofanzivnije, međutim, nije trener Milojević reagovao sve do isključenja Benzije. Milojević je prvo uveo Vulić u igru, a ovaj mu se odužio golom već u 62. minutu kada je natrčao na odbijenu loptu i "spakovao" je u mrežu preciznim udarcem po zemlji. Zatim je Milojević na teren izveo drugog napada Boaćija, u igri je logično ostao i Tomane, tako da je totalna ofanziva mogla da krene. Sasvim solidno gosti su odolevali do pred kraj uutakmice, a onda je njihov otpor slomljen za samo par minuta. Prvo je Marin sjajno izveo korner, a Milunović glavom sproveo loptu u mrežu za 2:1. Potom je Marin ponovo pokazao kakav je majstor kada je loptu "servirao" i na glavu u Boaćija koji je bacio Grke u nokdaun - 3:1.

Na kraju utakmice broje se samo golovi i bodovi, a Crvena zvezda je u obe kolone upisala broj tri.

Crvena zvezda je konačno zaigrala fudbal i zabeležila veluku evropsku pobedu! Jeste bilo sa igračem više nešto više od pola sata igre, ali je ovaj tim Vladana Milojevića konačno pokazao da ima petlju i umeće da napadne protivnika. Olimpijakos je srušen posle preokreta na stadionu Rajko Mitić, a Crvena zvezda je došla do bodova koji su je u potpunosti uključili u borbu za evropsko proleće - 3:1 (0:1).

Olimpijakos je vodio srećnim golom Rubena Semeda iz finiša prvog poluvremena, a ključni trenutak utakmice dogodio se u 58. minutu, kada je isključen Benzija. Domaćin je iskoristio taj trenutak, snažno napao i golovima Vulića, Milunovića i Boaćija stigao do zasluženog slavlja.

Vladan Milojević je ovoga puta u potpunosti pogodio sa izmenama, pošto su Vulić i Boaći, uz dvostrukog asistenta Marina, bili ti koji su preokrenuli utakmicu u poslednjih pola sata.

Crveno-beli su nekakav ritam diktirali u prvih 20 minuta, tada je protok lopte kroz vezni red bio dosta dobar. Za to su bili zaslužni Marin i Garsija, koji su uspešno probijali linije rivala, ali je ponovo, kao i na nekim drugim prethodnim utakmicana, nedostajao završni udarac i lopta koja bi borbenog Tomaneaspojila sa golom protivnika. Kako je taj ritam u prvom poluvremenu slabio, tako su se otvarale mogućnosti i pred golom Milana Borjana. Pre primljenog gola dva puta je ozbiljno zapretio Gerero, a onda je usledio trenutak koji je u potpunosti ostavio Marakanu u neverici.

Masuras je u kobnom 37. minutu poslao gotovo bezazlenu loptu na drgu stativu, Ruben Semedo je zahvatio odlazeću loptu gotovo u mrtvom uglu i prevario Milana Borjana, koji je bio izenaađen, ali i loše postavljen u toj situaciji. Srpskom šampionu je nakon toga bilo izuzetno teško da dođe do ritma i počne da preti dobro postavljenom protivniku.  

Trener Pedro Martins se odlučio za nekoliko neočekivanih izmena u timu za ovaj meč, očigledno da iznenadi Vladana Milojevića. Uspeo je u tome, jer je ostavio trojicu svojih možda i najboljih igrača na klupi Podensea, Valbuenu i Giljermea, a u vatru poslavši Benziju, Kamaru i Loveru. Pored toga, umesto standardnog desnog beka Elabdelauija na terenu je bio veteran Torosidis. Ipak, ne može se reći da su ti potezi bili odlučujući kada je odnos dva tima na terenu bio u pitanju.

Crvenoj zvezdi je sve do isključenja Benzije u 58. minutu nedostajala odlučnost, hrabrost, ali i mogućnost da se napravi problem protivničkim golom. Milojević je prethodno na teren poslao Vulićaumesto neubedljivog Jovančića, a ubrzo nakon isključenja Beznije ušao je Boaći, zamenivši bledog Van la Paru. Upravo je tandem rezervista doneo prevagu kod izjenačenja u 62. minutu. Napadač iz Gane je spoljnom pokušao da asistira Tomaneu, tu loptu je na kratko presekao Merija, a onda je naleteo Vulić i inteligentnim udarcem matirao nemođnog Žozea Su.

Vulić je do kraja utakmice maksimalno iskazao tu plemenitu crtu u svojoj igri. Odmah je preuzeo ulogu organizatora igre, plenio je mirnoćom u prijemu i predaji lopte, čime je još jednom nagovestio da će uskoro preuzeti ulogu apsolutnog lidera u veznom redu srpskog šampiona.

Olimpijakos je u završnici ipak uspeo da uvede meč u miran ritam. Zvezdi je nedostajao još jedan ofanzivan igrač, ali je Milojević ipak morao prinudno da menja povređenog Kanjasa i na teren pošalje njegoša Petrovića. U suprotnom bi sasvim izvesno priliku da se nađe na terenu dobio "džoker" Aleksa Vukanović.

Ipak, u samom finišu domaći tim je uspeo dodatno da potoisne protivnika. Dragoceni su bili centaršutevi Marka Marina, koji je prvo u 87. minutu na pravom mestu pronašao Milunovića, čiji je udarac glavom konačno pronašao željenu metu. Pokušavao je visoki štoper mnogo puta od početka sezone, ali ga nije hteo gol. Prvenac nije mogao da poželi u boljem trenutku. Samo tri minuta kasnije Olimpijakos je bio u potpunosti na kolenima. Ponovo je centrirao Marin, a ovoga puta nebranjeni deo mreže pogodio raspoloženi Boaći.

Crvena zvezda se ovom pobedom probila na drugo mesto grupe B, a što je još važnije u potpunosti je uspela da povrati raspoloženje pred nastavak jesenjeg dela sezone. U Ligi šampiona je sada očekuju dva vezana meča sa Totenhemom, u kojima će svaki bod biti dragocen u borbi za treće mesto u grupi.

CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS 3:1
/Vulić 62, Milunović 87, Boaći 90 - Semedo 37/

Beograd.
Stadion: Rajko Mitić.
Gledalaca: 43.291.
Sudija: Benoa Bastijen (Francuska). 

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Kanjas (od 74. Petrović), Jovančić (od 55. Vulić) - Garsija, Marin, Van la Para (od 61. Boaći) - Tomane. Klupa: Popović, Pankov, Vulić, Boaći, Žander, Petrović, Vukanović.

Olimpijakos: Žoze Sa - Torosidis, Semedo, Merija, Cimikas - Kamara, Buhalakis - Benzija, Lovera (od 61. Podense), Masuras (od 79. Elabdelauji) - Gerero. Klupa: Alan, Giljerme, Podense, Sudani, Elabdeluji, Valbuena, Papadopulos. 

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zvornik

01.10.2019 21:23

Bravo zvjezdo svaka vam cast.

ODGOVORITE
Name

Milan

01.10.2019 21:46

Dogovoreno 3 za 3, kao i ovaj prelaz. Muka je bilo gledati patetiku i izljeve njeznosti dve grupe navijaca.

ODGOVORITE