Eto nema dilemu: Mesi je najbolji u istoriji fudbala!

Samuel Eto, legendarni kamerunski napadač, govorio je i o razlozima zašto je baš u septembru ove godine odlučio da završi karijeru.

Fudbal 03.10.2019 | 14:58
Eto nema dilemu: Mesi je najbolji u istoriji fudbala!
Samuel Eto, legendarni kamerunski napadač, završio je bogatu fudbalsku karijeru 7. septembra ove godine, a u razgovoru sa italijansku Gazettu delo Sport govorio je o svojim počecima u fudbalu, igrama u Barseloni i najzanimljivijim momentima u karijeri.

"Igrao sam u mnogim klubovima, ali stvarno mi je bilo najljepše u Majorci. Osvojio sam s Barsom i Interom puno trofeja, ali sam u Majorci imao najbolji period karijere", kazao je 38-godišnji Eto.

Govorio je i o razlozima zašto je baš u septembru ove godine odlučio da završi karijeru.

"Razmišljao sam o tome godinama, ali nisam imao na umu baš neki tačan datum. Međutim, prije nekoliko mjeseci razgovarao sam s prijateljem iz Katara i on me je pitao zašto i dalje igram. Odgovorio sam, zato što volim fudbal, a on mi je uzvratio: 'Možeš još toliko toga dati fudbalu, ali na neki drugi način.' U tom trenutku pomislio sam, zašto da ne? Razgovarao sam i sa suprugom te najbližim prijateljima. Tako sam donio odluku da je dosta", ispričao je Kamerunac.

Na pitanje o tome ko je za njega najbolji fudbaler svih vremena, bez mnogo razmišljanja je kazao da je to Argentinac Lionel Mesi.

"Lionel Mesi je za mene najbolji u istoriji. Nedavno je pobijedio u izboru za nagradu FIFA za najboljeg fudbalera, a u periodu dok smo zajedno igrali u Barseloni odgajao sam ga kao sina", kazao je Eto.

Dodao je kako poštuje i Dijega Maradonu, napominjući da su ipak moderni fudbal obilježili Ronaldo Fenomeno, Mesi i Kristijano Ronaldo.

"Takođe, volio bih vidjeti u budućnosti Sadija Manea ili Mohameda Salaha da dobiju nagrade jer igraju odlično posljednjih sezona. Ali, Mesi je najveći", zaključio je slavni napadač.

U bogatoj karijeri je igrao za Real Madrid, Leganes, Espanjol, Majorku, Barselonu, Inter Milan, Anži Mahačkalu, Čelsi, Everton, Sampdoriju, Antalijaspor, Konjaspor i Katar SC.

U klupskim nastupima je igrao u 587 mečeva i postigao 293 gola, dok je najviše traga ostavio u Barseloni u kojoj je u 144 nastupa postigao 108 pogodaka.

U dresu reprezentacije Kameruna je u 118 utakmica postigao 56 golova.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar