LŠ: Glavomet spasao Real katastrofe!

Atalanta zelena za Ligu šampiona! Briž ispustio 2:0 u Madridu, Šahtjor u nadoknadi nokautirao Italijane! Šok u Madridu – Real "za dlaku" izbegao poraz! Fudbaleri Real Madrida odigrali su nerešeno protiv Klub Briža rezultatom 2:2 u drugom kolu grupe A u Ligi šampiona.  Denis je napast, ali Ramos je šef: Real Madrid kroz "iglene uši" do boda! Po ko zna koji put je kapiten Reala bio tu kada njegovom timu nije išlo, Belgijanci će imati za čime da žale.

Fudbal 01.10.2019 | 21:18
LŠ: Glavomet spasao Real katastrofe!
Utakmica je počela mirno i uobičajeno, sa nekoliko solidnih napada Real Madrida, uglavnom preko leve strane terena, ali su te akcije uglavnom bile bezopasne, a lopte završavale u gol autu.

Emanuel Denis je iskoristio situaciju i već u devetom minutu "ošamario" Real Madrid i doveo Klub Briž do vođstva i to usred Madrida.

Pogodak je prvobitno bio poništen pošto je linijski sudija signalizirao ofsajd poziciju, ali posle konsultacije sa VAR sudijom, ispostavilo se da je gol bio regularan.

Mučili su se izabanici Zinedina Zidana, a kada se činilo da stvar ne može biti gora, "opijeni" Real Madrid je dozvolio opasan kontra napad Belgijanaca po desnom boku. Kontra se pretvorila u stopostotnu šansu, pa je Denis po drugi put uspeo da matira Tiba Kurtou za veliku prednost od 2:0 posle nešto više od pola sata fudbala.

Posle svega 10 minuta u drugom poluvremenu postignut je pogodak i zatresla mreža iza leđa Minjolea, ali taj gol je podigao dosta prašine. Prvo je signalizirana ofsajd pozicija u kojoj se našao Serhio Ramos, isprva je delovalo da je ta odluka ispravna, ali je iz VAR sobe stigla informacija da je gol regularan.

Sve češće smo gledali napade Real Madrida, ali je ishod tih napada bio isti – bez pogodaka. Tako je bilo sve do 85. minuta utakmice, kada je Kazemiro na asistenciju Tonija Krosa glavom postigao pogodak i doneo svom timu izjednačenje.

Imali su gosti još jednu veliku priliku u završnici utakmice, ali su bili neprecizni i tako je Zinedin Zidan sa svojim Real Madridom "za dlaku" izbegao poraz od velikog autsajdera.

Šahtjor u nadoknadi vremena pobedio Atalantu! Fudbaleri Šahtjora pobedili su Atalantu sa 2:1 na gostovanju u Bergamu iako su primili gol već u 28. minutu.

Fudbaleri Šahtjora upisali su prvu pobedu u ovosezonskom izdanju Lige šampiona, pošto su kao gosti slavili nad Atalantom rezultatom 2:1.

Utakmica je bila interesantna i napeta, a veliku uzbudljivost imali smo već u 16. minutu kada je dosuđen jedanaesterac za Atalantu, ali je šut Josipa Iličića sa bele tačke odbranio Andrij Pjatov.

Sjajno se pokazao ukrajinski golman u prvih pola sata, iako je u 28. minutu bio matiran zahvaljujući odličnoj reakciji Duvana Zapate i radovanje navijača Atalante moglo je da počne.

Ipak, nisu dugo bili u vođstvu, pošto je Žunior Moraeš dobio sjajnu loptu u prostor od Alana Patrika. Prihvatio je, obišao golmana Goljinija i poravnao rezultat u finišu prvog poluvremena.

U drugom delu meča nismo videli previše uzbudljivosti, bar ne do same završnice, pošto je u petom minutu sudijske nadoknade Manor Solomon doneo veliku pobedu Šahtjoru nad Atalantom.

Atalanta će itekako imati za čim da žali, propustili su neke prilike i posle blamaže u Zagrebu doživeli šokantan poraz pred svojim navijačima u Italiji.

Real Madrid je bio na kolenima, na putu da zabeleži i drugi poraz u isto toliko mečeva u Ligi šampiona, ali ih je na put do remija i spasavanja obraza ponovo pogurao kapiten Serhio Ramos!

REAL MADRID - KLUB BRIŽ 2:2 (0:2)
/Ramos 55, Kazemiro 85 - Denis 9, 39/

Početak je bio iz snova za goste iz Belgije! Emanuel Denis je već u 9. minutu iskoristio traljavast odbrane Madriđana i zatresao mrežu domaćih, ali se na potvrdu pogotka dugo čekalo. Čak su dve situacije iz tog napada bile sumnjive, došlo je do provere u VAR sobi, ali ne i promene - Genk je poveo!

Ekipa Zinedina Zidana je pokušavali da se što pre vrati u meč, ali je uglavnom sve to bilo jalovo. Briž se branio niskim blokom, čekao svoju priliku da iskoristi neopreznost ofanzivnog domaćina i to su i dočekali.

Igrao se 39. minut kada je Luka Modrić lako "prodao" jedno dodavanje na sredini terena, Belgijanci su krenuli u kontru, koju Denis uspeva da uspešno završi uprkos tome što je sam sebe spotaknuo u završnici napada.

Otišli su gosti sa dva gola prednosti na pauzu, ali im u nastavku to nije bila dovoljna "zaliha" da bi uzeli "skalp" gigantu. Areola je zbog povrede zamenio Tiba Kurtou, Marselo je ušao umesto Nača Fernandesa, ali je Serhio Ramos bio taj koji je po ko zna koji put povukao svoj tim napred.

Postigao je gol u 55. minutu i tada je krenuo pravi pritisak Reala. Briž je polako hvatala panika, ređali su se žuti kartoni, domaći su "stezali obruč", dok on nije "pukao" u 84. minutu.

Rud Former je dobio drugi žuti karton i to samo šest minuta nakon prvog, da bi iz rezultirajućeg slobodnog udarca stigao i gol za izjednačenje.

Toni Kros je centrirao, a Kazemiro je nadvisio svog čuvara u skoku i poslao loptu u mrežu za 2:2. Real je spasao obraz, ali teško da će njihovi navijači mariti zbog toga.

Njihov tim ima samo jedan bod posle dva odigrana meča i još jednom su u novoj sezoni pokazali mnogo mana. Prvo mesto im već sada deluje daleko, ali teško da će Briž i Galatasaraj do kraja moći da ugroze Realovo mesto u osmini finala narednog proleća.

Dobio je Real još jedan udarac u staklenu bradu! Umalo klasičan nokaut nasred Santjago Bernabeua. Briž je imao u rukama istorijsku pobedu, ali je glavomet spasao Špance poraza. Doduše, slast tog jednog boda je samo u tome što se Real od 0:2 vratio do remija, ali teško da će ikog u Madridu, na kraju balade, učiniti srećnim – 2:2.

Ljuljalo se Zinedinu Zidanu i do sada, očajno je izgledao Kraljevski klub i do sada, ali ovo je još jedan šok koji niko nije očekivao. Sada, posle 180 minuta Lige šampiona, Realu visi prolaz u nokaut fazu – bod iz dva kola! Prosto, niko ne može ni da predvidi koliko je duboka agonija u koju je Zidanov tim upao i da li će iz nje da se izvuče.

Oba gola Briž je postigao iz kontre tako što je Denis izašao sam na golmana. I oba puta je čovek na komične načine postigao golove. Podsetio je u tim trenucima na trapavost Umara Sadika iz Partizana. Ali, lopta je oba puta završila u mreži.

Nadu Špancima vratio je Serhio Ramos golom glavom, koji je delovao kao metarski ofsajd čak i posle VAR konsultacije, ali jedna linija govori da je bila – linija.

I onda pet minuta pre kraja, kada je Briž debelo padao u igri, Belgijanci su se spustili na jedno koleno. Crveni karton dobio je Vormer, a iz tog slobodnjaka, ponovo glavom, Kazemiro je pogodio za 2:2 i spasao Madriđane poraza.

Za to vreme je uzbudljivo bilo i u Milanu, gde je Atalanta na "San Siru" ugostila Šahtjor. Ponovo će klub iz Bergama biti razočaran. Imali su jedanaesterac koji nisu iskoristili pri rezultatu 0:0, imali su i prednost od sredine prvog poluvremena, ali im to nije bilo dovoljno.

Moraeš je u finišu prvog poluvremena odgovorio na gol Duvana Zapate, da mi Solomon u petom minutu nadoknade doneo konačni trijumf Ukrajincima!

Dve utakmice u Ligi šampiona - dva poraza za Atalantu. Bergamisti ni na San Siru nisu uspeli da dođu do premijerne pobede u debitantskoj sezoni u najelitnijem takmičenju pošto je Šahtjor odneo sva tri boda u 95. minutu. Drugi poraz (2:1) posle debakla od Dinama u Zagrebu (0:4) već sada dovodi pulene Đampijera Gasperinija u bezizlaznu situaciju jer im slede dva vezana okršaja sa Mančester Sitijem koji je izraziti favorit u ovoj grupi.

Večeras su sami krivi što su ostali bez trijumfa, promašili su čak i najstrožu kaznu u 16. minutu kada je Pjatov skinuo udarac Josipa Iličića.

Italijanski tim je poveo u 28. preko snažnog Duvana Zapate, ali je radost domaćina trajala relativno kratko do 41. kada je Žunior Moraeš bio neumoljiv u situaciji jedan na jedan sa domaćim golmanom. Imala je Atalanta inicijativu i u drugom poluvremenu, napadala često i pretila, ali je stvorila samo jednu izglednu priliku koju je promašio Zapata u 63. minutu.

I onda kako to obično biva u fudbalu, kazna je usledila u nadoknadi. Šahtjor, poznat kao iskusna i "namazana" ekipa koja godinama igra fudbal na top nivou servirao im je kontru u poslednjim sekundama posle koje je Izraelac Mejnor Solomon matirao golmana Golinija i doneo premijerne bodove Rudarima.

LIGA ŠAMPIONA, 2. KOLO

utorak:

Grupa A:

Real Madrid - Klub Briž 2:2 (0:2)
/Ramos 55, Kazemiro 85 - Denis 9, 39/

Galatasaraj - PSŽ 21.00

TABELA: PSŽ 3, Klub Briž (+1) 2, Galatasaraj 1, Real Madrid (+1) 1

Grupa B:

Crvena zvezda - Olimpijakos 21.00
Totenhem - Bajern Minhen 21.00

TABELA: Bajern 3, Olimpijakos 1, Totenhem 1, Crvena zvezda 0

Grupa C:

Atalanta - Šahtjor 1:2 (1:1)
/Zapata 28 - Moraeš 41, Solomon 90+5/

Mančester siti - Dinamo Zagreb 21.00

TABELA: Dinamo 3, Mančester siti 3, Šahtjor (+1) 3, Atalanta (+1) 0

Grupa D:

Juventus - Bajer Leverkuzen 21.00
Lokomotiva Moskva - Atletiko Madrid 21.00

TABELA: Lokomotiva 3, Atletiko 1, Juventus 1, Leverkuzen 0

sreda:

Grupa E:

Genk - Napoli 18.55
Liverpul - RB Salcburg 21.00

TABELA: Salcburg 3, Napoli 3, Liverpul 0, Genk 0

Grupa F:

Slavija Prag - Borusija Dortmund 18.55
Barselona - Inter 21.00

TABELA: Inter 1, Slavija 1, Dortmund 1, Barselona 1

Grupa G:

RB Lajpcig - Lion 21.00
Zenit - Benfika 21.00

TABELA: Lajpcig 3, Zenit 1, Lion 1, Benfika 0

Grupa H:

Lil - Čelsi 21.00
Valensija - Ajaks 21.00

TABELA: Ajaks 3, Valensija 3, Čelsi 0, Lil 0

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar