Aleksis: U Interu sam se opet zaljubio u fudbal!

"Ako se ne varam, Inter nije ništa osvojio sedam ili osam godina. Bilo je to opet pronalaženje moje ljubavi prema fudbalu, zajedno sa željom da nešto osvojim sa ovakvim klubom", rekao je Čileanac.

Fudbal 03.10.2019 | 16:52
Aleksis: U Interu sam se opet zaljubio u fudbal!
Čileanskog fudbalera Aleksisa Sančeza prelazak u Inter je naterao da se ponovo igra fudbal sa velikom strašću.

Sančez je proteklog leta završio mizernih 18 meseci u Mančester junajtedu i došao na pozajmicu u milanski klub, a proteklog vikenda je i postigao prvi gol za Inter.

U razgovoru za sajt Evropske fudbalske federacije (UEFA) uoči duela sa Barselonom u sredu uveče u Ligi šampiona Sančez je istakao da su Katalonci posebno snažni pred svojom publikom.

"Kod kuće su veoma jaki, na Nou Kampu imaju dodatnu sigurnost u svoju igru. Ukoliko stvorimo jednu ili dve šanse ne smiemo da ih propustimo. Igrao sam tamo sa Junajtedom i propustili smo tri ili četiri čiste prilike. Ako želite da pobedite Barselonu, morate da iskoristite sve".

Sančez je naglasio da je došao u Inter jer je od ranije poznavao trenera Antonija Kontea i neke od igrača, ali i zbog činjenice da mu se čini da klub priprema velike stvari u budućnosti.

"Dolazak u Inter za mene je pomalo bio kao ponovno zaljubljivanje u fudbal. Ako se ne varam, Inter nije ništa osvojio sedam ili osam godina. Bilo je to opet pronalaženje moje ljubavi prema fudbalu, zajedno sa željom da nešto osvojim sa ovakvim klubom. Svaki igrač želi da osvoji Ligu šampiona. U njoj igrate da biste je osvojili, a ne samo da biste se takmičili. To je lep osjećaj za bilo kojeg igrača, a Inter mora ponovno biti uzbuđen što igra u najjačem takmičenju", zaključio je 30-godišnji čileanski reprezentativac.

Sančez je tokom karijere igrao za Kobrelou Udineze, Kolo-Kolo, River Plejt, Barselonu, Arsenal i Mančester junajted.

Za reprezentaciju Čilea, s kojom je dva puta osvajao Kopa Ameriku, odigrao je 131 utakmicu i postigao 43 gola.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar