LE: 3.800 kilometara do Astane, ali...

Partizan želi dobar rezultat! Trener Partizana pred odlazak ekipe na daleki put u Kazahstan, na drugi meč Lige Evrope protiv Astane, kaže da će crno-beli probati da ostvare pozitivan rezultat. "Ako smo pravi, malo koja eipa može da nam se suprostavi", poručuje.

Fudbal 01.10.2019 | 20:40
LE: 3.800 kilometara do Astane, ali...
Put od čak 3.800 kilometara, prevaliće igrači i stručni štab Partizana do krajnje destinacije - Astana u Kazahstanu.

Crno-beli će u letelici provesti nešto više od 6 časova, a nemali uticaj na organizme igrača imaće svakako i vremenska razlika (4 časa u odnosu na Srbiju). Jasno je da crno-bele u četvrtak u 2. kolu Lige Evrope (početak meča u 16.50h, TV prenos Arena sport) očekuje veoma težak zadatak, ne samo zbog navedenih stvari, već i zbog protivnika, koji nije atraktivan, ali koji ima kvalitet o čemu govori i njegov rejting.

Naime, Astana je u žreb ušla iz "drugog šešira", dakle bolje je rangirana i od Partizana i od AZ Alkmara. Uz to, Astana je čest učesnik evropskih takmičenja, a u tekućem šampionatu Kazahstana (ostalo je još 6 kola do kraja takmičenja), u igri je za titulu prvaka (ima tri boda manje od vodećeg dvojca - Kairat i Tobol, i ima utakmicu manje).

U prvoj utakmici Lige Evrope, Astana je izgubila na Old trafordu od Mančester junajteda (0:1), mada su "crveni đavoli" propustili veliki broj prilika, dok su crno-beli odigrali nerešeno sa AZ Alkmarom 2:2 u Beogradu.

Astana je negostoljubiv domaćin. Mnoge ekipe sa "imenom" su "padale" u Kazahstanu, pomenimo samo BATE Borisov, kiparski Apoel, u nekim ranijim sezonama gubili su i Makabi Tel Aviv, poljska Legija, Seltik, Maribor...

Pred odlazak u Kazahstan, trener Partizana Savo Milošević uveren je, međutim, da njegova ekipa može da nastavi dobar niz i da ostvari pozitivan rezultat na teškom terenu.

"Najvažnije je da imamo celu ekipu na okupu, svi su spremni. Moraćemo da damo maksimum ako želimo pozitivan rezultat, a u Astani ga želimo. To je protvnik po meri. Ako budemo igrali maksimalno, možemo da izađemo na kraj sa ovim protivnikom i probati da ostvarimo željeni rezultat, koji će nam obezbediti borbu do kraja takmičenja u grupi", rekao je Milošević pred poletanje aviona.

Astana je tipična "domaćinska" ekipa. Tvrda, disciplinovana, agresivna.

"Najveći broj golova Astana daje u prvih 15 minuta prvog i drugog poluvremena, što govori o tome da u svaku utakmicu ulazi maksimalno skoncetrisana i 100%", primetio je Milošević.

Srpski fudbal je u poziciji da ne može da bude nadmen. Ni u jednoj utakmici, sa bilo kojim protivnikom. Već smo pomenuli rejting Astane.

"Teško je to objasniti ljubiteljima fudbala u Srbiji. Ako bih pričao o snazi Astane, ljudi bi pomislili da tražim opravdanje, ali i dalje verujem da ako smo mi pravi, možemo da ostvarimo dobar rezultat", kaže trener Partizana.

Crno-beli su u formi. Dobre igre i rezultati koji su se nadogradili na te igre, ulile su snagu ekipi.

"Naravno, mnogo je bolje raditi u pozitivnoj atmosferi i ovi rezultati podižu samopuzdanje igačima. To samopouzdanje nam je potrebno do određene mere da ne pređe u samoživost i da ne pomislimo da smo bolji nego što jesmo. Uvek ponavljam igračima, ako smo na maksimalnom nivou, vrlo mali broj ekipa može da izađe na kraj sa nama. Najbitnije da čvrsto stojimo na zemlji i damo svoj maksimum", ukazao je Milošević i dodaje da "zna tim", ali ga nije otkrio.

Na konstataciju da Partizan igra napadački i pitanje kakav će biti u Astani, Milošević je odgovorio: "Vrlo sličan".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar