Najgori start Junajteda u zadnjih 30 godina!

Prvi put da "crveni đavoli" nisu osvojili dvocifreni broj bodova nakon sedam kola još od sezone 1989/1990. koju su završili na 13. mestu.

Fudbal 02.10.2019 | 23:00
Najgori start Junajteda u zadnjih 30 godina!
Fudbaleri Mančester junajteda u derbiju sedmog kola Premijer lige na Old Trafordu odigrali su nerešeno protiv Arsenala (1:1), što je značilo da je slavni klub zabeležio najlošiji start u poslednje tri decenije.

Junajted je pod vođstvom Ole Gunara Solskjera stigao do devetog boda nakon sedam utakmica. To je prvi put da "đavoli" nisu osvojili dvocifreni broj bodova nakon sedam kola još od sezone 1989/90. koju su završili na 13. mestu.

Ali, Solskjer, ipak, vidi napredak u igri njegovog tima.

"Ima mnogo stvari koje mi daju samopouzdanje. Možemo razgovarati o nastupima, ali rezultati su važni. Mogu govoriti o šest-sedam dobro odigranih utakmica. Duel protiv Vest Hema je bio najlošiji, ali ne toliko kao što izgleda", izjavio je Solskjer i dodao:

"Koliko puta ove sezone smo bili u vođstvu 1:0, a nismo postigli drugi gol? Ovo je strma krivulja učenja za nas i nastavićemo naporno da radimo, a sa više iskustva ćemo donositi prave odluke. Nismo dovoljno brzo izlazili iz blokova u drugom poluvremenu. Osećalo se da je Arsenal bio aktivniji sve do svog gola".

Domaćin je poveo prelepim golom Skota Mektominaja u finišu prvog poluvremena, a bod Arsenalu donio je Pjer-Emerik Obamejang u 58. minutu nakon velike greške odbrane Mančestera.

Posle sedam odigranih kola Arsenal je na četvrtom mestu sa 12 bodova, a Junajted na desetom sa tri boda manje. Lider Liverpul ima maksimalan broj bodova - 21.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar