Lekler: I dalje vjerujem Fetelu!

Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da i dalje veruje timskom kolegi Sebastijanu Fetelu, uprkos drami oko timskih naredbi u trci Formule 1 za VN Rusije.

Ostali sportovi 02.10.2019 | 15:17
Lekler: I dalje vjerujem Fetelu!
Na startu nedeljne trke Lekler je krenuo sa pol pozicije, ali je u sklopu taktike pustio trećeplasiranog Fetela da ga obiđe, kako bi blokirao eventualni napad vozača Mercedesa Luisa Hamiltona sa drugog mesta.

Fetel je preuzeo vođstvo, a iz ekipe su ga ubrzo obavestili da mora da vrati poziciju Lekleru, na šta je on odgovorio da ima dobar tempo i da timski kolega prvo mora da mu se primakne, što je iznerviralo Leklera.

Fetel je vodio, ali je na polovini trke, ubrzo po izlasku iz boksa, zbog problema sa bolidom završio trku, a pobedio je Hamilton.

"Mislim da se poverenje nije promenilo, moramo da verujemo jedan drugome, Seb i ja. Važno je i korisno za tim da u nekim situacijama znaš da možeš da računaš na drugo vozilo i obrnuto. Pa, da. Mislim da je to veoma važno, da - poverenje je i dalje tu", rekao je Lekler, preneo je Skaj.

On je rekao i da je mislio da nema potrebe da napada Fetela, kada ga je četvorostruki svetski prvak obišao, pošto je znao da će njihove pozicije biti zamenjene.

"Nisam imao nikakvog razloga za borbu, pošto sam verovao da ćemo se kasnije zameniti i nije bilo potrebe rizikovati u tom trenutku. Zbog toga se nisam borio", naveo je 21-godišnji vozač iz Monaka.

U generalnom plasmanu Lekler je bolje plasiran od timskog kolege, treći je sa 215 bodova, a Fetel je peti a 194. Aktuelni šampion Hamilton je prvi sa 322, a drugi je njegov timski kolega Valteri Botas sa 249.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar