LŠ: Prvenac Zvezdine djece, pade Olimpijakos!

Omladinci srpskog šampiona prvi put slavili u UEFA ligi mladih.

Fudbal 01.10.2019 | 19:24
LŠ: Prvenac Zvezdine djece, pade Olimpijakos!
Dve utakmice, četiri boda i deoba prve pozicije nakon druge runde UEFA lige mladih. To je učinak Zvezdinih omladinaca. Na krovu TC stadion beogradski crveno-beli tukli su pirejske sa 2:1. Tako je iz osmog meča u ovom takmičenju - računajući prošlogodišnje - Zvezda konačno slavila i već nadmašila prošlosezonski učinak, kada je u šest mečeva grupne faze "male" Lige šampiona osvojila samo jedan bod, onaj u susretu sa Napolijem kod kuće. Golove za preokret i pobedu protiv Olimpijakosa postigli su Stefan Mitrović i Miloš Pantović.

Napredak je očigledan. Posle prvog boda u gostima, pre dve nedelje protiv Bajerna - a o snazi tog tima nije potrebno posebno trošiti reči, dovoljno je kazati da su danas demolirali Totenhem u Londonu sa 4:1 - evo i prvog trijumfa za nade srpskog prvaka, koje sad već mogu da razmišljaju o plasmanu u narednu fazu ovog takmićenja. Jeste rano govoriti o tome, treba odigrati još četiri meča, ali u prve dve utakmice četa Slavoljuba Đorđevića pokazala je da je i te kako kompetitivna i da ni po čemu - a ponajmanje po talentu - ne zaostaje za rivalima.

Olimpijakos se pokazao vrlo dobro u prvom kolu protiv Totenhema (1:1). Mnogi igrači mladog grčkog tima čak su privukli pažnju stručnog štaba Pevaca. Nisu Englezi krili oduševljenje, ne kriju ni da će nastaviti da prate razvoj nekolicine najboljih grčkih momaka, a da tu i te kako ima "materijala" videlo se i danas.  

Grci su prvi zapretili u 7. minutu. Šutirao je Neofitidis i pogodio stativu. Nešto bolji bio je Oli u prvom delu meča i zasluženo ga rešio u svoju korist. Lijakos je uspeo sebi da izgradi poziciju za udarac, šutirao sa ivice šesnaesterca, a lopta se od stative odbila u mrežu golmana Katića.

Utisak je da su prvi minuti nastavka odredili u kom će se pravcu ovaj meč odvijati. Zvezda je krenula vrlo agresivno i već u prvom napadu uspela da izjednači. Domaći su dobili krila, gostima su ista sasečena... Burmaz je poslao odličnu loptu iza leđa štopera Olimpijakosa, a Mitrović natrčao i postigao gol.

Igralo se uglavnom bez garda u preostalom vremenu. I jedni i drugi želeli su sva tri boda. Zvezda je, čini se, bila nešto konkretnija. Presudio je još jedan sjajan pas kroz sredinu. Odlično je potrebnu snagu dodavanja odmerio Novaković, sa puno osećaja, sve to iskoristio brzonogi Pantović, lepo obišao golmana Colakisa i rutinski pogodio mrežu Olimpijakosa za 2:1. 

CRVENA ZVEZDA - OLIMPIJAKOS 2:1 (0:1)
/Mitrović 46, Pantović 83 - Lijakos 48/

Beograd. 
Stadion: TC Stadion na krovu.
Sudija: Ondrej Pechanes (Češka).

Crvena zvezda: Katić - Mitrović, Lukić, Milikić, Blagojević - Matić, Novaković - Pantović, Piplica, Babić - Burmaz. Igrali su još: Dedijer, Ilić, Miletić.

Olimpijakos: Colakis - Ntumanis, Belić, Kocamanidis, Martinis - Neofitidis, Nikolis - Surlis - Bulari, Lijakos. Igrali su još: Aslanidis, Arsenidis, Sirmis, Sapuncis.



Izvor: mozzartsport

Foto: crvenazvezdafk.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar