Peking: Lajović pošteno namučio Cicipasa!

Lajović ispustio prednost u duelu sa Cicipasom! Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u osminu finala turnira u Pekingu.  Grk uspeo da preokrene protiv Srbina u prvom kolu turnira u Pekingu.

Tenis 01.10.2019 | 19:43
Peking: Lajović pošteno namučio Cicipasa!
On je izgubio od sedmog igrača sveta Stefanosa Cicipasa iz Grčke posle tri seta, 6:4, 3:6, 4:6.

Lajović je dobro počeo meč, oduzeo je servis protivniku u devetom gemu, a zatim je posle gema na svoj servis poveo sa 1:0.

Cicipas je uzvratio u drugom setu, napravio je brejk u drugom gemu i tu prednost sačuvao do kraja.

Srpski teniser je poveo sa 2:0 u trećem setu, ali je Cicipas posle toga osvojio četiri uzastopna gema i preokrenuo na 4:2, posle čega je sačuvao prednost brejka i pobedio posle dva sata igre.

Treći nosilac Cicipas će u osmini finala igrati protiv Gruzijca Nikoloza Basilašvilija.

Drugi reket Srbije, Dušan Lajović pridružio se kolegama iz Dejvis kup reprezentacije, Miomiru Kecmanoviću i Filipu Krajinoviću i tako upotpunio trio poraza srpskih tenisera ovog jutra. I dok su njih dvojica u dva seta otišla iz Tokija, momak iz Stare Pazove je pružio sjajan otpor jednom od najboljih na svetu, Stefanosu Cicipasu na ATP 500 turniru u Pekingu (tvrda podloga, nagradni fond 3.500.000 miliona dolara) i da je bilo malo više sreće i koncentracije, Lajović bi slavio, ali je Grk ipak bio bolji, rezultatom 6:4, 3:6 i 6:4. 

Duci je odmah pokazao zube, pripretivši Atinjaninu na samom startu meča, ali nije uspeo da konvertuje brejk priliku. Ipak, u devetom gemu Grku nije bilo spasa pošto nije osvojio niti jedan poen na svoj servis, da bi odmah potom Srbin uz malo problema zaključio prvi set u svoju korist.

Nažalost, Lajović nije iskoristio taj momentum da dotuče velikog asa, već je dopustio sedmom igraču sveta da se odmah povrati te mu je na startu drugog seta prepustio servis gem. To je očigledno dalo dodatnu snagu i nadu Grku, koji je odmah došao do brejka. Ali i izjednačenja u setovima pošto se situacija do kraja te deonice meča u Pekingu nije menjala.

Duci je, po Stefanosovom scenariju iz drugog, započeo zaključni set odmah oduzevši servis gem protivniku, ali je Grk odmah vratio egal, a onda i poveo sa 4:2, što je i dotuklo srpskog predstavnika. I pored toga što je pobedio, još jednom se pokazalo da Cicipas ima ozbiljnih problema da igra sa protivnicima koji, kao i on imaju jednoručni bekhend. Zanimljivo je da je ovo Cicipasu prva pobeda nakon pet vezanih poraza.

U drugoj rundi turnira u kineskoj prestionici mladom Atinjaninu sledi odmeravanje sa izuzetnim teniserom iz Gruzije, Nikolozom Basilašvilijem, trenutno17. reketom sveta koju je sa 6:4 i 7:6 (3) bio bolji od Argentinca Gvida Peje.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar