Šarović: Dodik samo priča i puni novinske strane

Predsjednik SDS ističe da je Dodikova izjava samo priča da se pune novinski stupci nekoliko dana.

Republika Srpska 01.10.2019 | 14:55
Šarović: Dodik samo priča i puni novinske strane
Mirko Šarović, predsjednik SDS, izjavio je Insajderu da strane sudije treba da odu iz Ustavnog suda BiH i da je to konsenzus svih političkih faktora iz Republike Srpske već duže vrijeme.

- Nerealno je to postići sa uslovljavljavanjem oko formiranja Savjeta ministara koliko god to nekome lijepo zvučalo - ističe Šarović komentarišući Dodikovu jučerašnju najavu da će formiranje vlasti na nivou BiH najvjerovatnije usloviti odlaskom stranih sudija.

Predsjednik SDS ističe da je Dodikova izjava samo priča da se pune novinski stupci nekoliko dana.

Odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost da se u skorije vrijeme odblokira rad Parlamenta BiH Šarović kaže:

- Neuspjeh oko odblokiranja Parlamentarne skupštine BiH je očekivan jer SNSD i HDZ BiH to ne žele. Oni imaju svoje razloge. Zato je potrebno tražiti novu parlamentarnu većinu i ona se može postići kako bi Parlament radio i donosio odluke ključne za život građana.

- Mi kao SDS smo spremni da damo svoje učešće u takvoj većini - poručio je Šarović.

(Insajder)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Srbo

01.10.2019 13:00

Šarovića za predsjedavajućeg SM.

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

01.10.2019 13:40

Ma kakav predsjedavajući SM, Šarovića treba proglasiti za doživotnog predjsednika BiH. Ovakav normalan čovjek to zaslužuje. Politika gospodina Šarovića je normalna, umjerena, realistična i usmjerena ka rješevanju životnih pitanja svih građana u BiH. Politika Tokmaka Dudika je politika za psihijatrijske bolnice. Čovjek je psihijatrijski slučaj.

Name

Re

01.10.2019 13:56

Slazem se

Name

Perspektiva?

01.10.2019 14:30

Dodikova specijalnost jeste presipanje iz supljeg u prazno. To mu je taktika vec godinama, a nasi zivoti od njegove politike postaju sve zamrseniji, tezi i neizvjesniji.

Name

Sudija

01.10.2019 16:01

Dodik se ponasa na takav nacin ili sve ili nista. Medjutim, situacija je takva da mi ne mozemo sebi dozvoliti sukob sa Amerikom i NATO paktom iz najmanje tri razloga. Prvo, suvise smo mali i po broju stanovnika i potencijalnih vojnika, te veoma smo slabo razvijeni i finansijski gotovo unisteni. Pod dva, nemamo naoruzanje modernije proizvodnje, a u slucaju sukoba, Srbija nam nebi mogla dostaviti dovoljene kolicine naoruzanja i potrebne municije kako bi se odbranili. Pod tri, okruzeni smo NATO snagama i nemamo nikakvu medjunarodnu podrsku niti u kojem smislu, osim malo Rusku i to samo verbalno, jer znamo da je Rusija daleko i nema direktan teritorijalni pristup niti Srbiji, pa tako ni nama, Sa druge strane sve zemlje zapada bi i dalje podrzali medjunarodno priznatu drzavu BiH i znamo kako bi to zvrsilo. Imali smo jednom priliku i znamo kako je to okoncalo, gdje smo morali potpisati Dejtonski mirovni sporazum i ovakvu drzavu BiH, koja je ipak cjelovita, sastavljena od Entiteta i Brcko distrikta. Dodik se igra sa komplet narodom, hoce da nestanemo i sa ovih prostora kao sto smo nestali iz Srpske krajine. NATO je uzeo i Crnu goru, Makedoniju, uzet ce i BiH i u digledno vrijeme cak i Srbiju, to je neminiovnost. Urazumimo se i podrzimo druge opcije SNSD i Dodik su proslost, SDS i PDP su buducnost, zato na iducim izborima treba obavezno izaci i glasati za SDS i PDP.

Name

Znalac

01.10.2019 16:04

Tako je Šaroviću, niije uopce tacna tvoja tvrdnja da se ne moze formirati Savjet ministara bez SNSD-a, jer mi svi znamo da itekako moze. Znamo svi da se Savjet ministara uopce ne potvrdjuje u Domu naroda BiH, gdje SNSD ima entitetsku vecinu, vec se samo usvaja vecinom glasova u Parlamentu BiH, sto se realno moze uraditi bez SNSD-a. Komsic i Dzaferovic mogu jednostavno glasati za predlozenog kandidata za mandatara za Savjet ministara i rezultat bi bio 2:1, te iako bi Dodik glasao protiv to ne mijenja cinjenicu da bi bio usvojen njihov prijedlog, a Dodik se nebi uopce mogao pozvati na entitetski /nacionalni/ interes jer to nije nikako predvidjeno Zakonom i Ustavom BiH, sto znaci da se moze itekako bez SNSDA. Nemoj da vi iz SNSDa obmanjujete narod laznom i izmisljenom pricom, koju su svi prozreli. SDS i PDP mogu komotno ponovo ciniti vlast na nivou institucija BiH i Savjeta ministara. Toga se boji Dodik i Novic, pa pokusavaju laznom pricom da izvrse pritisak, ali im ne polazi za rukom. Puna podrska novom Savjetu ministara bez SNSD-a.

Name

Patriot

01.10.2019 16:07

Dodik ima veliki strah od gubitka vlasti, čovjek koji je preuzeo sve poluge vlasti se užasno plaši da ih može u jednom trenu izgubiti, tada se njegov život mijenja iz korijena. Dodik kada izgubi vlast će pokušati pobjeći, on neće ovdje ostati, osim toga on ima i veliki strah od hapšenja, gubitak vlasti bi mogao aktivirati optužnicu koja je u pripravnosti i mogao bi biti uhapšen upravo od onih protiv kojih najviše govori a to su SIPA i tužilaštvo BiH. Ako se domogne Srbije onda će izbjeći sud. Zvanična politička Srbija podržava njegovu politiku što je neshvatljivo, osim toga uspio je novcima pridobiti i podršku vrha crkve. Dodik je pod svoju šapu stavio sve, koliko ja znam samo ovaj medij (BN) nije uspio osvojiti. Ekonomija u RS-u, propada, finansijska situacija nikada nije bila gora, firme se zatvaraju, novih radnih mjesta gotovo da i nema. Skole, vrtici i obdanista se zatvaraju, jer nemaju djaka niti djecice, roditelji odlaze tj. bjeze glavom bez obzira da se spase ove bijede i jada, a SNSD i Dodik lazu i pricaju o nekom prosperitetu. Ako ostane ova vlast sa Dodikom na celu iselit ce se komplet mlado stanovnistvo, ostat ce samo penzioneri i malo budzetlija, ali kako cujem cak i oni poceli napustati RS i svoja radna mjesta. Blizi nam se kraj sa SNSD-om. SDS i PDP bi mogli ponovo formirati vlast na nivou BiH i za to postoji velika sansa i opcija.

Name

Nanic

01.10.2019 13:14

Jedan od retki politicara bih koji radi svoj poso

ODGOVORITE
Name

EN

01.10.2019 13:20

Ovaj čovjek je najrealniji političar u Bosni i Hercegovini.

ODGOVORITE
Name

ZMiljenkoE

01.10.2019 14:02

E moj Sarovicu... Ti imas samo jednu gresku; nisu te klonirali! Tebe treba klonirati u par stotina primjeraka pa da Balkan krene naprijed.

ODGOVORITE
Name

E

01.10.2019 14:34

E da je jos takvih pa bili bi Svajcarska na Balkanu !ali ovi opustosili sve nece ostati nista iza njih!zlo vece od rata

Name

Boki

01.10.2019 14:55

Too Mirko legendo. Mirko sada zavrće uši.

ODGOVORITE
Name

Dragi

01.10.2019 17:43

sarovicu vi imate imunitet morate doci do izrazaja a vi se ponasate kao da je sve u najboljem redu! ma dajte! pa u normalnim zemljama da se ovo radi sva opzicija generalno bi isla u strajk gladju! sto je rekao neprevazidjeni sojic ako treba i zedju! Ali kod nas mnogo toga se radi u mraku!

ODGOVORITE