Tokio: Sajonara Fićo i Miomire!

Nakon poraza u dublu sa Đokovićem, Krajinović zaustavljen i na startu singla u Tokiju.  Krah Krajinovića u Tokiju.  Srpski teniser Filip Krajinović je eliminisan sa turnira u Tokiju od Radua Albota maksimalnim rezultatom.  Dva seta, isti scenario za poraz Kecmanovića! Najtalentovaniji srpski teniser zaustavljen na startu turnira u Tokiju.

Tenis 01.10.2019 | 14:01
Tokio: Sajonara Fićo i Miomire!
Duel prvog kola je trajao 91 minut, a završen je sa 6:3, 7:5 za moldavskog tenisera.

Krajinović je dobro startovao meč, već u prvom gemu je imao dve brejk šanse, a uspeo je da iskoristi tek treću, u trećem gemu. Albot je u šestom poravnao rezultat na 3:3, a u osmom je napravio brejk čime je sebi dozvolio luksuz da u devetom servira za osvajanje prvog seta. U drugom delu meča je Moldavac oduzeo servis protivniku u trećem gemu, ali je Krajinović uspeo da dođe do egala u 10. Ipak, Krajinović je šansu za povratak u meč izgubio pošto je dozvolio suparniku da sledeći gem završi brejkom bez izgubljenog poena. U 12. gemu Albot nije imao težak posao i okončao je duel sa 6:3, 7:5.

Dva dana, dva poraza i "sajonara Fićo". Filip Krajinović je, tek što je počeo ATP 500 turnirn u Tokiju (tvrda podloga, nagradni fond 1,895 miliona dolara), najstarije tenisko takmičenje na najvećem kontinentu, već ispao.

Prvo je juče u dublu sa Novakom Đokovićem doživeo poraz, da bi jutros sve bilo brzo gotovo i u pojedinačnoj konkurenciji. Srpskom Dejvis kup reprezentativcu presudio je Radu Albot i to u dva seta., iskusni Moldavac je bio bolji rezultatom 6:3 i 7:5 za sat i po igre. A pošto je prošle godine u ovo vreme naš as igrao u Pekingu i probio se do čevtvrtfinala, u ponedeljak bi trebalo da ostane bez 90 ATP poena pa možemo očekivati da padne ispod 60. pozicije na ATP listi.

Naredni protivnik Albotu je domaći teniser, Jasutaka Učijama koji se kroz kvalifikacije probio do drugog kola, a u prvom je sa 6:2 i 6:2 iznenadio Francuza Benou Pera.

Dva seta, isti scenario za poraz Kecmanovića! Najtalentovaniji srpski teniser zaustavljen na startu turnira u Tokiju. Šapovalov eliminisao Kecmanovića. Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u osminu finala turnira u Tokiju.

On je izgubio od 32. tenisera sveta Kanađanina Denisa Šapovalova posle dva seta, 6:4, 6:4.

Kecmanović, 51. teniser sveta, izgubio je posle sat i po vremena. Šapovalov mu je dva puta oduzeo servis, a on nije uspeo da napravi nijedan brejk.

Šapovalov će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela trećeg nosioca Belgijanca Davida Gofana i Španca Pabla Karenja Buste.

Na turniru u Tokiju plasman u osminu finala ranije danas izborio je Novak Đoković, dok je Filip Krajinović eliminisan u prvom kolu.

Treći poraz u isto toliko odmeravnja Miomira Kecmanovića sa Denisom Šapovalovom. Još jedan duel sa vršnjakom iz Kanade Beograđanin nije uspeo da reši u svoju korist. Šta više, nije bio ni blizu toga pošto je momak rođen pre 20 godina u Tel Avivu slavio bez većih problema u prvom kolu prestižnog ATP turnira u Tokiju (tvrda podloga, nagradni fond 1,895 miliona dolara) sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:4.

Kanađanin rusko-izraelskog porekla vrlo rano je prigrabio prednost u prvom setu što mu je bilo dovoljno za vođstvo. A gotovo potpuno isti scenario se odigrao i u drugom delu meča. Kecmanoviću ovaj protivnik očigledno nikako ne leži i morao bi da smisli sa svojim timom posebnu taktiku protiv Kanađanina sa kojim mu u narednim godinama, možda i decenijama slede mnoge važne bitke. Ako se po jutru dan poznaje, ovo nije dobar signal.

Pošto je prethodno zaustavljen i Filip Krajinović, na turniru u Tokiju ostao je samo Novak Đoković koji se danas jedini probio do drugog kola od srpskih tenisera. Šapovalov, inače trenutno 32. na ATP lestvici će se za prodor u treće kolo boriti protiv pobednika odmeravanja između Belgijanca Davida Gofana i Španca Pabla Karenja Buste.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar