Tokio: Đoković se plasirao u drugo kolo ATP turnira

Novak se pobedom vratio na teren! Najbolji teniser sveta Novak Đoković se uspešno vratio na teren posle jednomesečne pauze i trijumfovao na startu turnira u Tokiju.  Novak posle mesec dana pauze kao nov! Ubedljivo i lako do 2. kola u Tokiju.  Najbolji teniser sveta na startu turnira u Japanu potvrdio da je problem sa ramenom uspešno saniran.  

Tenis 01.10.2019 | 10:04
Tokio: Đoković se plasirao u drugo kolo ATP turnira
Tokio express je krenuo, Novak u drugom kolu! Naredni protivnik Đokoviću, koji se nije žalio na povređeno rame je domaći as Go Saeda.

Srpski igrač je savladao Alekseja Popirina sa 6:4, 6:2 u meču prvog kola koji je trajao 85 minuta.

Đoković nije nastupio od US Opena i duela sa Stenom Vavrinkom, sa koga je morao da se povuče zbog povrede ramena.

Povratnički meč je Novak otvorio stegnuto, što je i bilo očekivano s obzirom na to da je imao nezgodan zdravstveni problem zbog čega duži period nije ni trenirao.

Protivnik, 94. teniser sveta, imao je nameru da napadne Đokovića servisom, ali je srpski igrač uspeo da napravi ravnotežu i da u sedmom gemu stigne do prve brejk šanse.

Dobar ritam "uhvaćen" u tim momentima je Đoković nastavio u naredna tri gema koja je osvojio, napravivši brejk i osvojivši deseti gem bez izgubljenog poena.

Brejk šansu je Đoković imao već u prvom gemu drugog seta, u petom je uspeo da oduzme servis protivniku i da potom "poveže" četiri gema za konačnih 6:2.

Đoković će se u drugom kolu sastati sa Goom Soedom, Japanskim teniserom koji je iznenađujuće eliminisao nemačkog igrača Jan-Lenarda Štrufa.

Turnir u Tokiju igra se za nagradni fond od 1.895.290 dolara.

Novak Đoković je odlično!

Posle tačno mesec dana pauze i lečenja povređenog ramena, najbolji teniser sveta zaigrao je na turniru u Tokiju i potvrdio da je loš period iza njega.

Novak Đoković prvi put u karijeri učestvuje na turniru u prestonici Japana i debitovao je pobedom.

U prvoj rundi takmičenja prvi nosilac pobedio je Alekseja Popirina rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:2, nakon 85 minuta igre.

Srpski teniser izašao je na teren i odigrao prvi zvanični meč tačno mesec dana nakon predaje duela osmine finala US Opena Stenu Vavrinki.

Trebalo je srpskom asu vremena da "ispita" teren, upozna igru protivnika, ali i testira rame, ali posle pola sata igre postavio je stvari na pravo mesto.

Iskoristio je petu brejk loptu u devetom gemu, nakon prve propuštene prilike gem ranije kada je protivnik bio na servisu, i napravio prednost, koju je "materijalizovao".

U nastavku je odmah na početku imao šansu da povede, ali ga to, na sreću, nije skupo koštalo. Naprotiv, bio je taj koji je kontrolisao igru na terenu a potom je to i potvrdio sa dva brejka u nizu (5:2), kada je uporni Australijanac već znao da će morati da mu pruži ruku.

Novak će u drugoj rundi igrati protiv domaćeg takmičara, Goa Soede, koji je iznenadio Jana Lenarda Štrufa na startu takmičenja (4:6, 7:6, 6:3).

Soeda je 133. igrač sveta i za nastup u Tokiju dobio je specijalnu pozivnicu organizatora.

Novak Đoković je, nakon jučerašnjeg poraza na staru borbe u dublovima u paru sa Filipom Krajinovićem, uspešno (za razliku od Fiće) započeo takmičenje u singlu na ATP 500 turniru u Tokiju (tvrda podloga, nagradni fond 1,895 miliona dolara) koje mu služi kao dobra priprema za olimpijski tunrir koji će se odigrati na istommestu naredne godine. Srpski teniser je očekivano bio bolji od 94. na svetu, Australijana Alekseja Popirina sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:2 za sat i po igre

Nije bilo skroz opušteno najboljem teniseru sveta na početku odmeravanja, mučio se malo sa servisom protivnika, nije uspevao da uzme brejk prilike (5 od 6), ali je šansu konačno uhvatio baš kad treba, kako to obično biva u njegovim mečevima. Ovaj put preloman je bio deveti gem kada je konačno došao do brejka koji je odmah potom i konvertovao u prvi set. Zapravo, po statistici Novak je očekivano bio dominatnan, ali rezultat to ne pokazuje.

Na početku drugog seta Popirn je imao probelma sa desnom rukom, a onda mu je u četvertom gemu i oduzet servis. I, u suštini to je bilo to od 20-godišnjaka iz Sidneja za turnir u Tokiju pošto je uskoro doživeo novi brejk, mada je i u tom, sedmom gemu pružao žilav otpor. Bolji je prošao dalje, i to najbolji na svetu tako da nema ljutnje.

Najbolje od svega je što deluje da je problem sa levim ramenom za Novakom, ali i da se odlično kreće i pored poduže pauze još od četvertfinala US opena koju je iskoristio uglavnom da se relaksira i oporavi pred zaključnu trku za očuvanje prve pozicije na svetskoj lestvici sa Rafaelom Nadalom.

Naredni protivnik u Tokiju će mu biti iskusni, 35-godišnji domaći as Go Saeda, koji je iskoristio specijalnu pozivnicu organizatora, ali i japanske navijače da iznenadi mladog i sve boljeg Nemca, Jana Lenarda Štrufa, trenutno 37. igrača na svetu sa 4:6, 7:6 (4) i 6:3. To će biti prvi okršaj prvog i 133. reketa sveta.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar