Agasi o najboljim Noletovim karakteristikama...

Proslavljeni teniser Andre Agasi osvrnuo se na svoju karijeru i poređenja sa trenutno aktivnim teniserima.

Tenis 03.10.2019 | 20:21
Agasi o najboljim Noletovim karakteristikama...
On je izjavio da se tenis toliko promenio od kada se on penzionisao da je neumesno praviti poređenja, a pomenuo je i najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, kojeg je nekada i trenirao.

"Istina glasi da neki od njih rade sve što sam ja radio, ali druge stvari rade još bolje",izjavio je Agasi.

Amerikanac je pomenuo Novaka Đokovića kao nekog ko "ima sposobnost da lopticu hvata u penjanju i menja ritam, to jest kontroliše poene sa sredine terena, a poseduje i određenu defanzivnu oštrinu".

"Ovi momci, oni rade sve što sam radio i ja na riternu, ali još bolje pokrivaju teren. Kada sam ja bio na vrhuncu bilo je riskantno igrati agresivno... Danas ljudi igraju agresivno",istakao je Agasi.

On je pohvalno pričao o ruskoj zvezdi Danilu Medvedevu, teniseru koji je par meseci, bez premca, u najboljoj formi na Turu.

"Ako takav momak ostane zdrav... On verovatno ima najbolju kretnju za visokog igrača koju smo ikada videli. Zna kada da pritisne, kada da vas natera da požurite i kada da vas pusti da 'puknete'. Njegov teniski IQ je veoma visok, poseduje ofanzivne sposobnosti, kao i defanzivne. Zbog toga je privukao pažnju", zaključio je Agasi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar