Đoković startuje u Tokiju u ranu zoru!

Igraju i Krajinović i Kecmanović! Drugog dana takmičenja u prestonici Japana nastupaće sva tri srpska igrača. . .  Đoković dobro raspoložen: Rame bolje od očekivanog.  Prijatno je iznenađenje što mogu da igram ovde, rekao Novak.

Tenis 30.09.2019 | 21:16
Đoković startuje u Tokiju u ranu zoru!
Na turniru ATP serije 500 u Tokiju Srbija ima tri pšredstavnika u pojedinačnoj konkurenciji - Novaka Đokovića, Filipa Krajinovića i Miomira Kecmanovića.

Sva trojica će na teren prvi put izaći u utorak, drugog dana takmičenja. 

Novak Đoković, koji je prvi nosilac, igraće na centralnom terenu Koloseoum.

Njegov duel protiv Australijanca Alekseja Popirina, koji je stigao iz kvalifikacija, treći je na programu i neće početi pre 7.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

U isto vreme na drugom terenu po veličini zaigraće Filip Krajinović. Njegov rival je Radu Albot iz Moldavije, trenutno 45. igrač sveta.

Miomir Kecmanović debitovaće na turniru u Tokiju u duelu sa Denisom Šapovalovim, koji će početi odmah posle Đokovićevog meča na istom terenu, odnosno ne pre devet časova.

Turnir u Tokiju igra se za nagradni fond od 1.895.290 dolara, a Novak Đoković, koji je prva zvezda ove sezone, odlično se zabavio pre početka takmičenja.

Đoković dobro raspoložen: Rame bolje od očekivanog. Prijatno je iznenađenje što mogu da igram ovde, rekao Novak.

Vratio se Novak Đoković na teren. Igrao je u dublu u Tokiju, a u utorak ujutru (oko 7.00) čeka i prvi meč singla sa Aleksom Popirinom.

Sve to deluje kao rutinski red vožnje za najboljeg tenisera sveta, ali je Đoković priznao pred novinarima u Japanu da je pre mesec dana nastup u Tokiju izgledao kao nemoguća misija za njega. Novaku je stradalo rame uoči US Opena, pogoršavalo se na poslednjem grend slemu u sezoni i na kraju je morao da se povuče pre završnice.

Nakon toga je uzeo odmor, ne znajući koliko će dug biti.

„Na neki način, prijatno je iznenađenje za mene što mogu da igram ovde, jer to nije izgledalo realno posle prve procene. Ipak, igrao sam u dublu, pre toga sam nedelju dana trenirao, igrao setove, tako da je rame kako treba. Zadovoljan sam time kako se osećam i motivisan sam što ću moći prvi put ovde da igram“, rekao je Đoković u Tokiju.

Priznao je Novak da mu je bilo teško kada je morao da „baci peškir“ u Njujorku.

„Bio je to težak trenutak za mene, da moram da se povučem sa jednog od najvažnijih turnira u sezoni, ali morao sam da se izborim s tim“.

Imaće težak zadatak Novak u ostatku sezone da odbrani prvo mesto na ATP listi. Tokio je šansa da osvoji dodatnih 500 bodova, jer prošle godine nije igrao na ovom turniru.

„Nadam se da ću imati dobru i uspešnu nedelju, da ću odigrati što više utakmica, a razmišljam i godinu dana unapred, jer će se na istim terenima odigravati i Olimpijske igre koje me jako raduju“, poručio je Novak Đoković.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jovan savič

01.10.2019 08:17

Nole je car, mnogo je učinio i za sebe i za one koji ga vole.... Sve što uradi dalje, to je višak....

ODGOVORITE